EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Άνθρωποι.. Άνθρωποι…

27 Nov, 2023
Άνθρωποι.. Άνθρωποι...

Άνθρωποι.. Άνθρωποι...

Άνθρωποι.. Άνθρωποι...

Πόσοι “Δεκέμβριοι”, πριν από το Δεκέμβρη του ’44, άραγε.. Στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο..  Μέχρι τη σημερινή, ανεξέλεγκτη εξόντωση της Ουκρανίας και της Παλαιστίνης.. Από τους ίδιους υπεύθυνους.. Τη Μεγάλη Βρετανία και τις παντοδύναμες Η.Π.Α.

Ας ψάξουμε στις εφημερίδες και στα σκόρπια αφηγήματα και δημοσιεύματα για τον τραγικό Ελληνικό Δεκέμβρη του  ’44, για να βρούμε και να θυμηθούμε όσα έγιναν..
Μαζί με τα δικά μας βιώματα. Της Γενιάς του ’40.. Που έζησε, έπαθε και έμαθε. Που άλλαξε η ζωή της. Από το κακό στο χειρότερο.

 “Ο Δεκέμβρης του 44 ήταν η συνέχεια του τετράχρονου εθνικοαπελευθερωτικού, Εαμικού αγώνα, ενάντια σε κάθε ναζιστική κατοχή στην Ελλάδα. Τον Οκτώβρη του ’44, η Γερμανική σημαία που πλάκωνε επί τριάμισι χρόνια των ουρανό της Αθήνας, κατέβηκε από την Ακρόπολη. Ο λαός της Αθήνας, ελεύθερος πια ξεχύθηκε στους δρόμους για να πανηγυρίσει την απελευθέρωση ελπίζοντας για ένα καλύτερο μέλλον. Για την τιμωρία των
δοσίλογων και για εθνική ανεξαρτησία. “

Δεν είχαμε ποτέ φανταστεί, όμως, όλα όσα ακολούθησαν. Από Έλληνες και Ξένους..

” Το Μάη του 1944 υπογράφηκε η συνθήκη του Λίβανου με την οποία δημιουργήθηκε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, στην οποία συμμετείχαν και τρεις ΕΑΜιτες υπουργοί, με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου. Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Τσόρτσιλ, διέταξε το αγγλικό στρατιωτικό τμήμα, να αποβιβαστεί στην Ελλάδα με τανκς και τεθωρακισμένα. Στην Καζέρτα της Ιταλίας υπογράφεται νέα συνθήκη, όπου διορίζεται ως διοικητής όλων των Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων μαζί και εκείνων του ΕΑΜ και του  ΕΛΛΑΣ, ο Βρετανός στρατηγός Σκόμπι. Το Μάιο, ο Γ. Παπανδρέου επιστρέφει στην
Ελλάδα από το Κάιρο όπου βρισκόταν, συνοδευόμενος από το στρατηγό Σκόμπι.

Στο λιμάνι του Πειραιά, φτάνουν και χιλιάδες βρετανοί στρατιώτες στην Αθήνα, με ξεκάθαρες διαταγές από τον Τσόρτσιλ : «Μην διστάσετε να ενεργείτε σαν να βρίσκεστε σε κατεχόμενη πόλη ,όπου έχει ξεσπάσει τοπική εξέγερση. Πρέπει να κυριαρχήσουμε στην Αθήνα και με αιματοχυσία, αν είναι αναγκαίο».

Το λαϊκό κίνημα εκτός από τους βρετανούς είχε να αντιμετωπίσει πια και τους ένοπλους ντόπιους συνεργάτες τους, της οργάνωσης «Χ» του Γεώργιου Γρίβα και τα διαβόητα Τάγματα Ασφαλείας, που συνεργάστηκαν με το Ναζιστικό καθεστώς και τους Βρετανούς. “

Και άρχισε το ματοκύλισμα.. Που έγραψε τις χειρότερες σελίδες της Ιστορίας μας.

  “Το Δεκέμβρη του 1944, ο Σκόμπι κοινοποίησε προκήρυξη που καθόριζε την ημερομηνία αποστράτευσης του ΕΛΛΑΣ, ενώ την ιδία μέρα παραιτούνται οι υπουργοί του ΕΑΜ. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, το ΚΚΕ και το ΕΑΜ καλούν το λαό της Αθήνας και του Πειραιά, σε συλλαλητήριο στην πλατεία συντάγματος, όπου χιλιάδες λαού συμμετείχαν σε μια τεράστια ειρηνική πορεία,. Η ειρηνική διαδήλωση, χτυπήθηκε με τα όπλα από τους
χωροφυλακές. 30 νεκροί και 100 τραυματίες ήταν ο αιματηρός απολογισμός της εγκληματικής ενέργειας. Στην συνέχεια η σύγκρουση γενικεύτηκε. Τα Τάγματα Ασφαλείας μπήκαν αμέσως στις μάχες, ποτίζοντας το λαό της Αθήνας με αίμα.

Με το Δεκέμβρη του 1944, ξεκίνησε και ο εμφύλιος.. Τέλειωσε, τυπικά, με την περιβόητη  Συμφωνία της Βάρκιζας που νομιμοποίησε, τελικά, τους θύτες και “έθαψε” για πάντα τα θύματα.  Κόβοντας, ταυτόχρονα και τα όνειρα της γενιάς μας, με τα (φασιστικά κοινωνικά φρονήματα) για μια καλύτερη ζωή. .Σύμφωνα με τις εντολές των Η.Π.Α.

Με τις ίδιες εντολές των παντοδύναμων, πλέον, Η.Π.Α. που έχουν μετατρέψει την Ουκρανία και την Παλαιστίνη, τα τελευταία χρόνια, σε κρανίου τόπο. Απειλώντας, πάντα, και όλο τον κόσμο, με ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Και εμείς έχουμε απομείνει τρομαγμένοι και άβουλοι. Ψιθυρίζοντας, γελώντας και κλαίγοντας, μια ιστορική, ιλαροτραγική φράση που έλεγε, την εποχή του εμφύλιου, ένας ψυχασθενής. Ένας ρόλος, σε μια θεατρική επιθεώρηση.

” ΑΝΘΡΩΠΟΙ.. ΑΝΘΡΩΠΟΙ.. Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός..

 

 

photo https://sansimera.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This