EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
φαιντανύλη

«Άσκοπη σφαγή της Αμερικανικής νεολαίας»: Η γενική εισαγγελέας της Φλόριντα πιέζει την Κυβέρνηση Μπάιντεν να κηρύξει τη φαιντανύλη ως «όπλο μαζικής καταστροφής»

21 Jul, 2022

Η γενική εισαγγελέας της Φλόριντα ζητά από την κυβέρνηση Μπάιντεν να κηρύξει την παράνομη φαιντανύλη «όπλο μαζικής καταστροφής» καθώς η διακίνηση του θανατηφόρου ναρκωτικού και οι υπερβολικές δόσεις αυξάνονται και φτάνουν στα ύψη.

«Δεδομένου πόσοι Αμερικανοί δολοφονούνται, ολόκληρη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και κάθε τακτική και ικανότητα που έχουμε θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να σταματήσει το θάνατο και την καταστροφή που προκαλεί η φαιντανύλη», έγραψε η Άσλεϊ Μούντι σε επιστολή της 18ης Ιουλίου προς τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ένα όπλο μαζικής καταστροφής, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS), είναι «μια πυρηνική, ραδιολογική, χημική, βιολογική ή άλλη συσκευή που προορίζεται να βλάψει μεγάλο αριθμό ανθρώπων». Ένας τέτοιος χαρακτηρισμός θα απαιτούσε από το DHS και την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) να συνεργαστούν με το Υπουργείο Άμυνας για τον περιορισμό της κρίσης της φαιντανύλης, είπε η γενική εισαγγελέας της Φλόριντα Moody.

Η φαιντανύλη μπορεί να σκοτώσει σε δόσεις τόσο μικρές όσο δύο χιλιοστόγραμμα. το ναρκωτικό είναι έως και 50 φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη και 100 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη. Η φαιντανύλη είναι επίσης η κύρια αιτία θανατηφόρων υπερβολικών δόσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2021, η υπερβολική δόση ναρκωτικών  σκότωσε περίπου 106.700 Αμερικανούς πέρυσι, με περίπου τα δύο τρίτα αυτών των θανάτων να συνδέονται με τη φαιντανύλη, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Σε ένα βίντεο στις 10 Μαΐου, την Εθνική Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Φεντανύλη, η διαχειριστής της DEA Anne Milgram περιέγραψε τη φαιντανύλη ως «την πιο θανατηφόρα απειλή ναρκωτικών που έχει αντιμετωπίσει ποτέ το έθνος μας», προσθέτοντας ότι «από τις μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές μέχρι την αγροτική Αμερική, καμία κοινότητα δεν είναι ασφαλής από αυτό το δηλητήριο. .»

Μια τέτοια «άσκοπη σφαγή της αμερικανικής νεολαίας» δεν μπορεί να συνεχιστεί, είπε η γενική εισαγγελέας της Φλόριντα Moody.

«Δεδομένου πόσοι Αμερικανοί δολοφονούνται, ολόκληρη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και κάθε τακτική και ικανότητα που έχουμε θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να σταματήσει το θάνατο και την καταστροφή που προκαλεί η φαιντανύλη», είπε.

Η Moody έγραψε την επιστολή λίγες μέρες αφότου η DEA ανακοίνωσε την κατάσχεση περίπου 1 εκατομμυρίου πλαστών χαπιών που περιείχαν φαιντανύλη στο Inglewood, μια πόλη στην κομητεία του Λος Άντζελες που η DEA βρήκε ότι ήταν «μεγάλος κόμβος μεταφόρτωσης» παράνομων ναρκωτικών που έρχονται στα νοτιοδυτικά σύνορα.

Η κατάσχεση, με χρηματική αξία περίπου 15 έως 20 εκατομμυρίων δολαρίων, ήταν η μεγαλύτερη που έκανε η υπηρεσία στην πολιτεία.

Στις 19 Ιουλίου, το τμήμα πεδίου της DEA στο Λος Άντζελες  αποκάλυψε ότι άλλα 100.000 πλαστά χάπια που περιείχαν φαιντανύλη κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας για διακοπή κυκλοφορίας. Δύο άνδρες από την Αριζόνα έχουν τεθεί υπό κράτηση και αντιμετωπίζουν ομοσπονδιακές κατηγορίες.

«Οι υπερβολικές δόσεις φαιντανύλης είναι η κύρια αιτία θανάτου για τους Αμερικανούς ηλικίας 18-45 ετών και τα νότια σύνορα είναι η κορυφαία πηγή φαιντανύλης του έθνους μας», είπε η εκπρόσωπος Young Kim (R-Calif), προσθέτοντας ότι ήταν ευγνώμων για οι αρχές επιβολής του νόμου «στην πρώτη γραμμή για τον εντοπισμό αυτών των επικίνδυνων ναρκωτικών και την καταστολή των οργανώσεων καρτέλ ναρκωτικών».

Καθώς η «συνοριακή κρίση συνεχίζει να επηρεάζει άμεσα τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των κοινοτήτων στην αυλή μας και σε ολόκληρο το έθνος», χρειάζεται μια ολοκληρωμένη στρατηγική «για να ασφαλίσουμε τα σύνορά μας σε κάθε μίλι», είπε η Κιμ ,η οποία τον Μάρτιο παρουσίασε το Comprehensive Southern Law για τη στρατηγική για τα σύνορα για την καλύτερη κατανομή πόρων για τους αξιωματικούς της συνοριακής περιπολίας.

 

H γενική εισαγγελέας της Φλόριντα Moody δεν είναι η μόνη αξιωματούχος που επιδιώκει να χαρακτηρίσει τη φαιντανύλη ως όπλο μαζικής καταστροφής.

Τον Ιούνιο, η εκπρόσωπος Lauren Boebert (R-Colo.) εισήγαγε τον νόμο «Fentanyl is a WMD Act», αποκαλώντας το φάρμακο «σιωπηλός δολοφόνος της Αμερικής».

«Το πιο λυπηρό με την κρίση της φαιντανύλης είναι ότι μπορεί να προληφθεί», είπε σε δήλωσή της εκείνη την εποχή.

Τα Τελωνεία και Προστασία των Συνόρων κατέσχεσαν περισσότερες από 11.000 λίβρες φαιντανύλης στα σύνορα το 2021. Μια έκθεση  εκείνο το έτος από την Επιτροπή Οικονομικής και Ασφάλειας ΗΠΑ-Κίνας ανέφερε ότι η Κίνα παραμένει η κύρια πηγή παράνομης φαιντανύλης και ουσιών που σχετίζονται με τη φαιντανύλη που διακινούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες πολιτειών, όλο και περισσότερο μέσω μεξικανικών καρτέλ.

 Image: floridapolitics.com

 

 

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This