EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
απαγόρευση εισόδου στην Σμύρνη

Έληξε η απαγόρευση εισόδου στην Σμύρνη για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, αλλά το θέμα παραμένει

5 Nov, 2022

Το Υπουργείο Εξωτερικών ζητά εξηγήσεις για την απαγόρευση εισόδου στην Σμύρνη, του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, από την Τουρκία. Χαρακτηρίζει απαράδεκτη και καταχρηστική την κράτηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, και τελικώς της απαγόρευσης εισόδου του στην Σμύρνη από τις τουρκικές αρχές, και ζητά να δοθούν μεν εξηγήσεις αλλά και λαηφθούν τα μέτρα ώστε να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον.

 

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών:

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Από την πλευρά τους οι τουρκικέ αρχές φάνηκε ότι δεν είχαν συντεταγμένες κατευθύνσεις στο τί θα απαντήσουν, αφού αρχικά έριξαν την ευθύνη στον Περιφερειάρχη, ο οποίος “αρνήθηκε να μπει στην Σμύρνη”. Σύμφωνα πάντως με το επίσημο κρατικό πρακτορείο Anadolu, “υπήρξε τεχνικό πρόβλημα από την ομοιότητα του ονόματος του κου Τζιτιζκώστα, με άτομο για το οποίο υπάρχει περιορισμός εισόδου”.

Έτσι η ευθύνη ήταν αφ’ ενός θέμα τεχνικού κωλύματος, αφ’ ετέρου του ίδιου του Περιφερειάρχη, που παρ’ όλα αυτά αρνήθηκε να μπει στην Σμύρνη. 

Το Anadolu συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, μετέβη με πλοίο στην Τουρκία για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της Ευρωμεσογειακής Περιφερειακής και Τοπικής Συνέλευσης (ARLEM) που θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη στις 7-8. Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβαν οι τουρκικές αρχές, ο Τζιτζικώστας, του οποίου η ταυτότητα ελέγχθηκε μαζί με άλλους επιβάτες κατά τη διάρκεια τελωνειακών διαδικασιών στη Σμύρνη, φιλοξενήθηκε για λίγο από τις τοπικές αρχές λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε από την ομοιότητα του ονόματος με άτομο με περιορισμό εισόδου. Οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν τον Τζιτζικώστα ότι μετά την επίλυση του προβλήματος θα μπορούσε να μπει στη Σμύρνη και να συνεχίσει το πρόγραμμά του. Ο Τζιτζικώστας, ωστόσο, είπε στις αρχές ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον να μπει. Ο Τζιτζικώστας είναι επίσης Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών που είναι συνδεδεμένη με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Περιφερειάρχης αναφέρει στην ανάρτησή του στο Twitter, ότι ευχαριστεί όλους για την συμπαράσταση και πως «μετά από ενέργειες της ΕΕ και της ελληνικής πλευράς, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία».

Τέλος, ολοκληρώνει την δήλωσή του με το εξής: «παρόλα αυτά, εμμένω στην απόφασή μου να αναχωρήσω αμέσως από τη χώρα και να επιστρέψω στην Ελλάδα».

Από αυτή την άποψη το Anadolu είχε δίκιο, όντως ο Περιφερειάρχης δεν θέλησε τελικά να μπει στην Σμύρνη, αλλά αν αναλογιστεί κανείς ότι κρατήθηκε για περίπου έξι ώρες, η ανακοίνωση του τουρκικού πρακτορείου μάλλον λέει την μισή (τουλάχιστον) αλήθεια.

 

photo https://newsbomb.gr 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This