EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Έλλη Παπαεμμανουήλ

Έλλη Παπαεμμανουήλ: Επικεφαλής της έρευνας, η γιατρός που δίνει απαντήσεις για την λευχαιμία

17 Oct, 2022

Η Έλλη Παπαεμμανουήλ ήταν επικεφαλής των γιατρών που συμμετείχαν στην έρευνα του Memorial Sloan Kettering Cancer Center. Το θέμα της έρευνας ήταν η λευχαιμία ως ασθένεια και οι μεταλλάξεις της. Μάλιστα, έχει καταγραφεί ως η γιατρός η οποία ανακάλυψε το γονίδιο που προκαλεί την παιδική λευχαιμία.

Η γενετίστρια – βιολόγος και η ομάδα των γιατρών στην οποία ήταν επικεφαλής, μελέτησαν το ιστορικό 1.500 περίπου ασθενών, οι οποίοι έπασχαν από οξεία μυελογενή λευχαιμία. Το πόρισμα της μελέτης ήταν ότι ενώ η λευχαιμία παρουσιαζόταν ως μία κοινή ασθένεια, στην πραγματικότητα χωριζόταν σε 11 υπο-ομάδες. Οι διαφορές, οι οποίες χαρακτηρίζουν τις υπο-ομάδες είναι η ηλικία και οι γονιδιακές μεταλλάξεις, οι οποίες καθορίζουν και την ανταπόκριση ή μη στην χημειοθεραπεία. Μάλιστα, ήταν αυτές οι ίδιες οι γονιδιακές μεταλλάξεις οι οποίες καθορίζουν και το 70% των διαφορών, αναφορικά με την εξέλιξη της λευχαιμιας.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας δίνουν περισσότερα εργαλεία γνώσης για την αντιμετώπιση της νόσου, αρχικά βέβαια και για την διάγνωσή της.

Όπως δήλωσε η ίδια: «Η λευχαιμία είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα με άσχημη έκβαση για τους περισσότερους ασθενείς. Συνδυάσαμε λεπτομερή γενετική ανάλυση με πληροφορίες για την υγεία των ασθενών, προκειμένου να κατανοήσουμε τις θεμελιώδεις αιτίες της ΟΜΛ (οξείας μυελογενούς λευχαιμίας). Για πρώτη φορά ξεδιαλύναμε τη γενετική πολυπλοκότητα που παρατηρείται στα περισσότερα γονιδιώματα ασθενών με καρκίνο ΟΜΛ και διακρίναμε διαφορετικές εξελικτικές πορείες, που όλες οδηγούν στην ΟΜΛ. Κατανοώντας αυτά τα ‘μονοπάτια’, μπορούμε να αναπτύξουμε πιο κατάλληλες θεραπείες για κάθε ξεχωριστό ασθενή με ΟΜΛ. Ήδη επεκτείνουμε αυτού του είδους την έρευνα και σε άλλες λευχαιμίες».

Η οξεία μυελογενής λευχαιμία είναι επιθετικός καρκίνος του αίματος. Eμφανίζεται στα κύτταρα του μυελού των οστών, και μπορεί να πλήξει όλες τις ηλικίες. Συχνά απαιτεί μήνες χημειοθεραπείας. Η καθημερινή φυσιολογική παραγωγή νέων κυττάρων αίματος ανέρχεται για έναν μέσο άνθρωπο στα δέκα δισεκατομμύρια και η διαδικασία αυτή ελέγχεται από γονίδια, τα οποία εάν για κάποιον λόγο παρεκκλίνουν της φυσιολογικής τους λειτουργίας, τότε μετατρέπουν τα κύτταρα σε καρκινικά.  

Η μελέτη της ομάδας δημοσιεύθηκε στο περιοδικό New England Journal of Medicine, ενώ παρουσιάστηκε και στο 2ο Συνέδριο Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αιματολογίας, στην Κοπεγχάγη, το 2016. Η παρουσίαση προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον, κατατάσσοντας ως αποτέλεσμα την Έλλη Παπαεμμανουήλ στο ισχυρό δυναμικό της έρευνας κατά του καρκίνου.

Η δραστηριότητα της Έλλης Παπαεμμανουήλ γενικότερα στρέφεται στις μελέτες για την γενετική προδιάθεση του καρκίνου αλλά κ αι στην παιδική λευχαιμία. Για τον λόγο αυτό είναι επικεφαλής ερευνών σε περισσότερες από 30 χώρες, συλλέγοντας περί τα 17.000 δείγματα, ώστε να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες μορφές μυελογενούς και λεμφουκτταρικής λευχαιμίας.

 

 

photo https://mononews.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This