ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 9, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
γάμος

Ένας κακός γάμος ή ένα διαζύγιο;

11 Jan, 2022

Ο  γάμος σε κάθε περίπτωση είναι Μυστήριο Μέγα, μυστήριο χαράς και ομορφιάς. Γι αυτό είναι και πρέπει να φροντίζουμε να είναι λουλούδι και όχι αγκάθι. Τι γίνεται όμως όταν για διαφόρους και ποικίλους λόγους, μετατρέπεται σε τσουκνίδα, αγκάθι αιχμηρό που σουβλίζει ψυχές και ζωές;

Αν είναι μόνο τα δυο «εγώ» ίσως ευκολότερα γίνεται η διάλυση. Αν υπάρχουν παιδιά και τα παρασύρει η αντιδικία, ο Θεός να βάλει το χέρι του. Απείρου κάλλους σκηνές με παιχνίδια στις αίθουσες των δικαστηρίων, με τα παιδιά πληγωμένα , με εικόνες που θα τα συνοδεύουν και στην ενήλικη ζωή τους.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η επαγγελματική ανεξαρτησία των γυναικών χρεώνουν πολλοί ίσως και την ευκολότερη απόφαση των γυναικών να φύγουν από έναν προβληματικό γάμο.

Τίποτε δεν μπορεί να γενικευθεί. Όλα αξιολογούνται  ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΈΝΑ. Κάθε άνθρωπος έχει την προσωπικότητά, του, τις αρχές του, τα βιώματά του από την πατρική του οικογένεια, την πίστη ή μη στο Θεό.

Η πίστη είναι ένας παράγοντας που μας βοηθάει να διαχειριστούμε πάρα πολλές καταστάσεις και να γαληνεύουμε και να προχωράμε.

Μέσα στο γάμο όμως, όταν υπάρχουν θέματα αξιών, θέματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα και των δύο, όταν δεν υπάρχει σεβασμός, ειλικρίνεια, διαφάνεια, τότε αρχίζει το ρήγμα ,που δυστυχώς θα καταλήξει σε απόσχιση.

Πολλές γυναίκες επιλέγουν για τους δικούς τους λόγους να μένουν σε έναν κακό γάμο, προβληματικό, που τους έχει νεκρώσει σώμα και ψυχή.

Πολλές ισχυρίζονται ότι το κάνουν για τα παιδιά. Εδώ υπάρχει μια έντονη αντίφαση. Οι κεραίες των παιδιών προσλαμβάνουν το κάθε τι.

Λεκτικό και μη λεκτικό. Αν στο κλίμα του σπιτιού, οι γονείς διαπληκτίζονται, προσβάλλουν ό ένας τον άλλον, ή επιλέγουν την αποστασιοποίηση, την αδιαφορία, ο καθένας κλείνεται στο ΕΓΩ του, όλα αυτά, είναι αρνητικές καταγραφές για την ψυχή του παιδιού. Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα πρέπει να διαφυλαχθεί ως το πολυτιμότερο πράγμα, είναι η ψυχή ή οι ψυχές των παιδιών μέσα σε έναν προβληματικό, κακό γάμο.

Φυσικά και με την τοποθέτησή μου αυτή δεν θα προτρέψω ή θα υποδείξω κάτι .Ο καθένας επιλέγει να κάνει αυτό που τον  αναπαύει. Για να το επιλέγει αυτό είναι το ΣΩΣΤΟ για αυτόν και κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει.

Αυτό όμως που με βεβαιότητα και καθαρότητα θα πω είναι ότι θα πρέπει οι υποψήφιοι σύζυγοι και μετέπειτα γονείς να είναι προετοιμασμένοι για τις συνθήκες μέσα στο γάμο.

Σύζυγοι δύο άτομα κάτω από τον ίδιο ζυγό. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν υποδηλώνει δουλεία, υποταγή. Αποτελεί συντροφική πορεία και μόνο έτσι θα πρέπει να το εκλάβουμε.

Όταν λοιπόν χάνεται το κοινό όραμα, η λατρεία, η επικοινωνία, η «κοινή» γλώσσα, ο δρόμος δείχνει την έξοδο.

Μακάρι να είναι λιγότερο έμπονος.

Η ζωή είναι μια διαρκής προσαρμογή. Σκάψτε βαθιά να βρείτε τον εαυτό σας, ανακαλύψτε ομορφιές και ζήστε την κάθε στιγμή.

Είναι ευλογία, πιστέψτε με. Κάντε μια ηρωική έξοδο από το Εγώ σας και θα συναντήσετε το Εσύ και το εμείς.

Εκεί θα βρείτε γαλήνη, θα επαναπροσδιορίσετε το σκοπό της ζωής.

Θα μυρίσετε τα λουλούδια, θα ακούσετε το κύμα της θάλασσας.

Και ο ήλιος θα ανατέλλει κάθε μέρα.

Και όταν δυσκολευόμαστε μόνοι μας, δεν διστάζουμε να αναζητήσουμε τους ειδικούς.

Προλαμβάνειν δη θεραπεύειν.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This