EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Έρως μονόπτερος

Έρως μονόπτερος ο πλάνης – του Γεράσιμου Γεννατά και της Μαρίας Φλωράτου

30 Mar, 2023

Μια συγκλονιστική, παράσταση γεμάτη με όλα τα στοιχεία που υπηρετούν στο θέατρο την αλήθεια της ζωής: Υποκριτική, παντομίμα, μουσική, τραγούδι, κίνηση, χορός, λεπτή αίσθηση του χιούμορ, διακωμώδηση, σαρκασμός, που δημιουργούν ένα τέλειο συνολικά αποτέλεσμα.

Το κείμενο γραμμένο και συραμμένο εύστοχα με αποσπάσματα από τον Πλούταρχο, την Σαπφώ, τον Ευριπίδη, τον Επίκουρο, τον Σαίξπηρ, τον Πούσκιν και τον Γρυπάρη, συνδυάζονται και αποδίδονται με πρωτότυπο τρόπο σαν βαριετέ με μεταλλαγές χαρακτήρων και πάντα με βασικό κορμό τον έρωτα απέναντι στην απομόνωση – αποξένωση του ανθρώπου.

Ένα έξυπνο κείμενο που έδωσε τη δυνατότητα στον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γεράσιμο Γεννατά να ξεδιπλώσει όλη τη γνώση, την εμπειρία και τη δυναμική του σε μια στιβαρή σκηνοθεσία ώστε το αποτέλεσμα να είναι εκπληκτικό και τούτο φάνηκε σε όλη τη διάρκεια του έργου καθώς η πολυτάλαντη ηθοποιός Μαρία Φλώρου με άρτια τεχνική υποκριτική κατάρτιση και καθηλωτική ερμηνεία απέδωσε μέσα από ένα δύσκολο πολυπρόσωπο έργο -τουλάχιστον είκοσι διαφορετικούς ρόλους- κρατώντας αστείρευτο ενδιαφέρον μέσα από τη διαδραστική επικοινωνία με το κοινό.

Μέσα από διαχρονικά αποσπάσματα κειμένων αναδύθηκαν στοιχεία της δυστοπικής καθημερινότητας μας, με χιουμοριστική πάντα διάθεση πέρασαν μηνύματα και κάποιες στιγμές στηλίτευσαν με ειρωνική διάθεση και κριτική σάτιρα, που γέννησε πολύ γέλιο, πρόσωπα του πολιτικού βίου.

Λεπτό χιούμορ σε εναλλαγές ρόλων με πάντα πρωταγωνιστή τον έρωτα σε κάθε του μορφή ακόμα και στην ακραία του εμπειρία που το άτομο θέτει βίαια υπό αμφισβήτηση όλες τις βεβαιότητες του και χάνει την υπαρξιακή του ισορροπία.

Προτροπή του ποιητικού λόγου λοιπόν είναι να κερδίσει ο άνθρωπος πάλι τη χαμένη του αθωότητα που μόνον η τρέλα του έρωτα είναι ικανή να χαρίσει συναισθήματα και να ενώσει τους ανθρώπους.

Ένα άκρως διασκεδαστικό έργο υψηλών προδιαγραφών που πρέπει το θεατρόφιλο κοινό δει. Φεύγεις από την παράσταση λυπημένος γιατί τελείωσε, αλλά με πληρότητα πνευματική για την αξία που έχει το θέατρο στις ζωές μας.

Προτρέπω με την άποψη μου, αν έχει κάποια πειθώ, πως κανείς δεν πρέπει να χάσει αυτή την εξαιρετική παράσταση.

 

Στοιχεία της παράστασης:

 

Έρως μονόπτερος ο πλάνης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΒΑΡΙΕΤΕ

ΠΟΤΕ: από 13.2.2023 εώς 14.3.2023

ΠΟΥ: ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΕΡ

Συγγραφέας: Γεράσιμος Γεννατάς, Μάρια Φλωράτου

Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Γεννατάς

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Φλωράτου

Άλλοι συντελεστές: Σκηνικά: Μαρία Βασιλάκη, Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος, Photo credits: Σωτηρία Πούλη, Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος, Σπύρος Παπαθεοδώρου.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This