EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ρούλα Πισπιρίγκου

Έφτασε στον Κορυδαλλό η Ρούλα Πισπιρίγκου

5 Apr, 2022

Έφτασε στις φυλακές του Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου όπου και θα κρατηθεί στην απομόνωση σε ειδική πτέρυγα, ενώ στον προαύλιο χώρο θα παραμένει μόνη της. Στο σημείο την αποδοκίμασαν πολίτες που βρίσκονταν εκεί.
Στις φυλακές έφτασε κατά τις 09:00 το πρωί της Τρίτης η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Κρίθηκε προφυλακιστέα εχθές, μετά την απολογία της. Μεταφέρθηκε από την ΓΑΔΑ στον Κορυδαλλό και την ώρα της άφιξης της, ο κόσμος που ήταν στο σημείο την αποδοκίμασε, ενώ αυτή προχωρούσε με σκυμμένο το κεφάλι και φορώντας κουκούλα εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζωή της Ρούλας Πισπιρίγκου κινδυνεύει μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού και για αυτό υπάρχουν ειδικά σχέδια για την προφυλάκιση της. Λόγο του πρωτοκόλλου για τον κορωνοϊό, τις δυο πρώτες μέρες θα τις περάσει σε απομόνωση και στη συνέχεια θα παραμείνει σε ειδικό χώρο όπου θα προαυλίζεται μόνη της για την αποφυγή της περίπτωσης να δεχθεί την οποιαδήποτε επίθεση από τις συγκρατούμενές της.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε προφυλακιστέα μετά από την μαραθώνια απολογία της που διήρκησε 5 ώρες. Σε αυτή, αρνήθηκε τις κατηγορίες και περιέγραψε άδικες, πρωτάκουστες, εξωπραγματικές και επονείδιστες τις κατηγορίες της. Χαρακτηριστικά δήλωσε στο απολογητικό της υπόμνημα, «αρνούμαι στο σύνολό της την αποδιδόμενη σε μένα κατηγορία, ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου» και κατέληξε πως «καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί».
Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, η κατηγορούμενη ξέσπασε σε κλάματα μόλις την ενημέρωσαν πως θα προφυλακιστεί εφόσον δεν αποδέχθηκε καμία κατηγορία στην παρουσία της 18ης τακτικής ανακρίτριας. Αντίθετα δήλωσε πως «επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου, για όλους όσους με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου».
Μόλις ρωτήθηκε για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, η ίδια απάντησε πως 9χρονη ήταν η μεγάλη της αδυναμία εφόσον ήταν το πρώτο της παιδί. «Ο θάνατος της Τζωρτζίνας που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειάς μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά», περιέγραψε η κατηγορούμενη.
Πέρα από την άρνηση της προς τις κατηγορίες, στην απολογία της υπέδειξε ως τους υπαίτιους για τη χορήγηση θανατηφόρας δόσης σε κεταμίνη προς την κόρη της, τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» στο οποίο νοσηλευόταν η κόρη της, λαμβάνοντας μια ισχυρή διάψευση από πλευράς του νοσοκομείου.
Το νοσοκομείο σε ανακοίνωση του διευκρίνισε πως «σχετικά με αναφορές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο 24ωρο ότι κατά την νοσηλεία της ασθενούς Γεωργίας Δασκαλάκη στο Νοσοκομείο μας, έλαβε, από το ιατρικό ή το νοσηλευτικό μας προσωπικό, την φαρμακευτική ουσία «Κεταμίνη», βεβαιώνουμε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στην μικρή ασθενή η ουσία αυτή είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος», ανακοίνωση η οποία κατέρριψε τα λεγόμενα της υπεράσπισης.
Η ίδια έκανε αναφορά σε «τυχαία γεγονότα» σε μια προσπάθεια της να αποδομήσει τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η μικρή Τζωρτζίνα πάθαινε όλα τα επεισόδια συνέχεια εκτός ΜΕΘ και με την Ρούλα Πισπιρίγκου να είναι πάντοτε παρούσα.
Στο απολογητικό της υπόμνημα ανέφερε δυο επιχειρήματα για τη χορήγηση της κεταμίνης, σημειώνοντας πως «η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε δυο χρήσεις, μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική». Επίσης, σε αίτημα της ζητά να διευκρινιστεί αν η ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού έχει προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη και αν υπάρχει αρχείο των προσώπων που λαμβάνουν ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας.
Παράλληλα έχει δοθεί εντολή από τις εισαγγελικές Αρχές για κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τη διερεύνηση των θανάτων της Ίριδας και της Μαλένας με σκοπό να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία θανάτου τους. Η νέα έρευνα θα γίνει υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, ενώ η εντολή είναι να ολοκληρωθεί τάχιστα.
Έρευνα την οποία διέταξε η Εισαγγελία, έχει ξεκινήσει και για το θάνατο της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη, εφόσον σύμφωνα με έγγραφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου «Παναγία Η Βοήθεια» η σύντομη νοσηλεία της 69χρονής το 2020 και κατέληξε στον θάνατο της δεν είναι τόσο απλή. Δεν καταγράφηκε κάποιο ιατρικό συμπέρασμα σχετικά με το τι της προκάλεσε τον υψηλό πυρετό. Μετά από τρεις ημέρες νοσηλείας με «πυρετό άλλης και άγνωστης αιτιολογίας» όπως αναφέρεται στο ιατρικό έγγραφο του νοσοκομείου, η Ευγενία Κούτρα απεβίωσε.
Οι υποψίες για τον θάνατο της Ευγενίας Κούτα πολλαπλασιάζονται με τις μαρτυρίες από άτομα του στενού περιβάλλοντος της ηλικιωμένης γυναίκας. Σύμφωνα με αυτές, «τον τελευταίο καιρό κάτι δεν της άρεσε στο ζευγάρι, ήθελε να τους διώξει, αλλά φοβόταν». «Είχε κάποιες λίρες και είχε πει σε έναν άνθρωπο που ξέρω να βρει να τις πουλήσουν για να πάρει τα χρήματα και να τα βάλει στην τράπεζα γιατί στο σπίτι φοβόταν».
Η οικιακή βοηθός της δήλωσε, «Δεν τα είχε χάσει, ήταν κυρία. Δεν έβγαινε κι δεν είχε επαφές με τον έξω κόσμο από επιλογή της. Τα είχε 400 και δεν πιστεύω ότι τα έχασε. Στην κηδεία της πήγε η Ρούλα, ο Μάνος και μια γυναίκα και όταν ρώτησα τι έγινε μου είπε ”πέθανε’ σαν να έλεγε ότι είχε πάει λαϊκή. Μου είπε πως έφυγε από σηψαιμία. Καρκίνο η γυναίκα δεν είχε. Ούτε χάπια δεν έπαιρνε. Η 69χρονη μου είχε πει όταν φύγω από τη ζωή να το ψάξεις. Να ψάξω δηλαδή από το τι έφυγε. Είχαν ακούσει τη Ρούλα να λέει στο νοσοκομείο ”πότε θα τα κακαρώσει γιατί θα αφήσει όλη την περιουσία σε εμάς”. Ρωτούσε τις νοσοκόμες πότε θα φύγει γιατί έχει να τους αφήσει πολλά».

 

Φωτό: https://infokids.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This