ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 1, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Μάριος Ποντίκας

Έφυγε από την ζωή ο Μάριος Ποντίκας

17 Sep, 2022

Σήμερα, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, το μεσημέρι έγινε γνωστός ο θάνατος του μεγάλου συγγραφέα. Ο Μάριος Ποντίκας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών.

Θεατρικός συγγραφέας, πεζογράφος, σεναριογράφος, με πολλά και σημαντικά έργα στην πορεία του.

Ο Μάριος Ποντίκας γεννήθηκε το 1942 στην Μυτιλήνη.

Μερικά από τα σημαντικότερα έργα του:

Η Πανοραμική Θέα μιας Νυκτερινής Εργασίας 

Ο Λάκος και η Φάβα

Το τρομπόνι

 Η Διαθήκη 

Θεατές

Εσωτερικαί Ειδήσεις

Ο Γάμο

Δραπέτης Γηροκομείου

Η γυναίκα του Λωτ

Ορθός λόγος

Κοίτα τους

Ο Δολοφόνος του Λάιου 

Άνθρωπος με διακριτική παρουσία αλλά έντονη σκέψη και με προσωπική αισθητική. Ο Μάριος Ποντίκας ήταν ένα σημείο αναφοράς στην γραφή της γενιάς του.

Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών της Αθήνας και για μεγάλο διάστημα ασχολήθηκε ως κειμενογράφος στον τομέα της διαφήμισης. Έχει διασκευάσει πεζογραφία για την τηλεόραση (Χαμένη Άνοιξη του Στρατή Τσίρκα, Η Αγάπη άργησε μια μέρα της Λιλής Ζωγράφου, κ.ά.).  

 

 

photo https://parallaximag.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This