ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 13, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Φώφη Γεννηματά

Έφυγε η Φώφη Γεννηματά σε ηλικία 57 ετών

25 Oct, 2021

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η Φώφη Γεννηματά. σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.

Έφυγε από τη ζωή η Φώφη Γεννηματά, νικημένη από τον καρκίνο, όπως και οι γονείς της. η Φώφη Γεννηματά νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό μετά τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της την Κυριακή το βράδυ.

Η γνωστοποίηση του θανάτου της ήρθε από το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”:
“Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της”.

Η κατάσταση της υγείας της άρχισε να εμπνέει ανησυχία 2 εβδομάδες πριν, όταν και το συλλέκτη και στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ξανά για την κρίση ειλεού. αυτή η κρίση είχε προβληματίσει ιδιαίτερα τους ιατρούς της.

Για πρώτη φορά διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού σε ηλικία 44 ετών. η ίδια είχε δηλώσει ότι ήτανε σχετικά προετοιμασμένοι με το γεγονός, και οι δύο γονείς της “έφυγαν” από αυτή την ασθένεια, και έχει κληρονομικό υπόβαθρο.

Ποια ήταν η Φώφη Γεννηματά

Γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους της Αθήνας το 1964 και ήταν κόρη του πολιτικού Γεωργίου Γεννηματά. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 1987. Μπήκε στην πολιτική από τα φοιτητικά της χρόνια, αφού την περίοδο 1982-1987 ήταν μέλος της φοιτητικής παράταξης ΠΑΣΠ του ΠΑΣΟΚ.

Το 2000 εξελέγη Βουλευτής Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα έγινε γραμματέας του προεδρείου της Βουλής. Παρέμεινε στο αξίωμα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2002, όπου και ανέλαβε Υπερνομάρχης. Στις εκλογές του Μαΐου του 2012 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ, όπου παρέμεινε έως τις 19 Μαΐου του 2012. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη Βουλευτής Β Αθηνών, όπως και το Σεπτέμβρη του 2015. Το 2019 εξελέγη βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ.

Το 2015 εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 51,7%. Στις 30 Αυγούστου 2015 συμμετείχε στη δημιουργία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχηματίστηκε από την Ένωση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) Το 2017 μετά τη σύμπραξη Πολιτικών φορέων όπως της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του κόμματος Το Ποτάμι και άλλων φορέων του κεντρώου χώρου, ιδρύθηκε το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.) , όπου και παρέμεινε πρόεδρος μέχρι το Σεπτέμβρη του 2021.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This