EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
άχυρο

Ήμουν του σταύλου ένα άχυρο

13 Dec, 2022

Α. Βραβείο λογοτεχνικού περιοδικού ΚΕΦΑΛΟΣ, εκδίδεται άμεσα σε β έκδοση.

 

Το χιόνι έπεφτε πυκνό. Το κρύο ήταν τσουχτερό. Μέσα σε αυτή τη νύχτα, που κάτι σημαντικό, θαρρείς, και θα γινόταν στη μικρή φάτνη έλαμπαν τα αχυράκια. Tα ζώα χουχούλιζαν και οι αναπνοές τους ζέσταιναν τη μικρή σπηλιά.
Ένα μικρό αχυράκι που ήταν στην άκρη της σπηλιάς, αγουροξυπνημένο, τέντωσε το αυτί του για να ακούσει. Κάτι άκουγε… ΄Όλοι οι υπόλοιποι κοιμόταν. Σηκώθηκε, άνοιξε την πόρτα της σπηλιάς και είδε έναν άνδρα και μια γυναίκα ,κουρασμένους από το δρόμο, ανήμπορους και παγωμένους. Τους καλωσόρισε και πρόσταξε όλα τα αρνάκια που είχαν αρχίσει να ξυπνούν, να ζεστάνουν τους δύο επισκέπτες τους.
-Μα κάτι έχει αυτή η γυναίκα, παρατήρησε το αχυράκι μας. Το πρόσωπό της έλαμπε, ήταν ήρεμη παρά την κούρασή της. Και φαινόταν ότι κάτι θα συμβεί…. Αλλά τι;
Σήκωσε το βλέμμα του στον ουρανό και είδε ένα αστέρι, ένα λαμπερό αστέρι να στέκει πάνω από τη σπηλιά. Φώτιζε τόσο πολύ που έκλεισε ξανά και ξανά τα μάτια του. Δεν μπόρεσε να αντέξει τόση λάμψη και ξαναμπήκε στη σπηλιά.
-Μα τι είναι αυτό που βλέπω; -Ποιο πολύ φως από το αστέρι που ήταν έξω, υπήρχε μέσα. Και πέρα από το φως, τι γλυκό τραγούδι ακουγόταν;
-Βλέπω καλά, είπε το αχυράκι μας κι έτρεξε να πάρει τη θέση του. Χωρίς να το καταλάβει δάκρυσε. Η Μαρία , έτσι έλεγαν τη γυναίκα, στεκόταν γαλήνια και έβλεπε γεμάτη στοργή το μικρό αγγελούδι που μόλις είχε γεννηθεί. Δίπλα της, ο Ιωσήφ, έτσι έλεγαν, τον άνδρα, στεκόταν ευλαβικά.
-Μα τι είχε συμβεί λοιπόν; ΄Ένα παιδάκι γεννήθηκε σιμά μας. Δεν χόρταινε να το βλέπει. Γελούσε, κουνούσε τα χεράκια του…μα είχε κρύο, πολύ κρύο. ΄Όλα τα αρνάκια μαζεύτηκαν γύρω από το μωράκι και ανέπνεαν, ανέπνεαν.
-Μα τι είναι αυτό που ακούγεται; Τραγούδι, ύμνος; Σηκώνει το κεφάλι του και τι να δει; Αγγέλους μικρούς, μεγαλύτερους να είναι εκεί δίπλα στο μωράκι και να χάνονται ψηλά στον ουρανό και να ψάλλουν. «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία.»
Οι άγγελοι συνεχίζουν να δοξολογούν. Κι εκεί που προσπαθεί όλα αυτά να τα καταλάβει, ανοίγει η πόρτα και μπαίνουν μέσα τρεις άρχοντες με πλουμιστά ρούχα που κρατούν στα χέρια τους δώρα. Οι βοσκοί που ήρθαν να δουν και αυτοί τι είχε συμβεί, μιλούσαν για έναν βασιλιά, που γεννήθηκε απόψε στη μικρή φάτνη. Και η μητέρα του, η Μαρία, ήταν η Παναγία, η Μητέρα όλων μας.
-Πω, πω, τι ευτυχία που ένιωθε η μικρή του η καρδούλα! Είχε πλημμυρίσει αγάπη, χόρευε, γελούσε και έκανε παιχνίδια στο μικρό Χριστό μας.
΄Ακουσε τους βοσκούς να το λένε.. Δεν θα ήταν εκεί για πάντα. Μετά γύρισε μέσα, πήγε κοντά στο Χριστό, του έδωσε ένα γλυκό φιλί και κάθισε σιμά του. Ήταν πολύ λυπημένο που θα τους έχανε. ΄Όμως είχε την αγάπη στην καρδιά του και τη μεγάλη ευτυχία να αξιωθεί παρά την ταπεινότητά του, να ζήσει από τόσο κοντά τη γέννηση του Σωτήρα της οικουμένης. Κάθε χρόνο λοιπόν ,σκέφτηκε, τέτοια μέρα θα πλημμύριζε η καρδιά του από πολλή, πολλή, πολλή αγάπη και θα έβρισκε τρόπο να ζεσταίνει και τις καρδιές των άλλων. Με ένα χαμόγελο, με μια καλή πράξη, με μια επίσκεψη. Και όχι μόνο αυτή τη μέρα. ΄Οσο ζούσε, υποσχέθηκε στον εαυτό του για την ξεχωριστή ευλογία και χαρά που έζησε να δίνει αγάπη. Μόνο ΑΓΑΠΗ.
Γιατί αν έχουμε μόνο αυτήν, όλα πάνε καλύτερα.
Η αγάπη είναι ικανή όλα να τα αλλάξει. Γι αυτό λοιπόν παιδιά, σκεφτείτε και εσείς και βοηθείστε το αχυράκι μας στην απόφαση που πήρε να δίνει αγάπη.
Γράψτε του και πείτε του να σας βοηθήσει και ίσως να σας διδάξει τον τρόπο και το δρόμο της αγάπης. ΄Έτσι θα νιώσετε πολύ πιο όμορφα και εσείς και οι γύρω σας αλλά και το αχυράκι μας.

 

 

ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΥΡΜΑΝΙΔΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΕΡΡΩΝ κ.ΝΙΓΡΙΤΗΣ
κ επί 3ετίας στην ΕΡΤ ΣΕΡΡΩΝ

 

 

photo https://polismagazino.gr 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This