EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Αδελφοποίηση

Αδελφοποίηση των Δήμων Tarpon Springs, Florida και Ήλιδας

4 Apr, 2022

<< Με ιδιαίτερη χαρά και σε κλίμα συγκίνησης ολοκληρώσαμε στις 18 Μαρτίου 2022 τη δεύτερη φάση της αδελφοποίησης με το δήμο του Tarpon Springs της Florida. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά μια πόλη με πολύ έντονο το ελληνικό στοιχείο, που παράγει, δημιουργεί και προκόβει, κρατώντας τις παραδόσεις, τα ελληνικά έθιμα και την ελληνική γλώσσα, στην καρδιά της Αμερικής.

 

Ο δικός μας τόπος έχει μια μακρά ιστορία, που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Η Ήλιδα είναι η γενέτειρα πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι ο τόπος που γέννησε μεγάλες και λαμπρές ιδέες που συνεχίζουν να είναι σεβαστές και να γιορτάζονται σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Την ίδια την ιδέα του Αθλητισμού, την ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων και του «ευ αγωνίζεσθαι», την ιδέα της Εκεχειρίας και το μήνυμα της συναδέλφωσης των λαών. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό το πόσο επίκαιρο είναι αυτό το μήνυμα σήμερα, σ’ αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, και πόσο αυτές οι μεγάλες ιδέες της συναδέλφωσης και της συνεργασίας για το καλό των λαών μένουν ζωντανές μέσα στους αιώνες.

Αυτό το μήνυμα θελήσαμε να φέρουμε στην Αμερική και στην όμορφη πόλη του Tarpon Springs, από την Ήλιδα και την Αμαλιάδα.

 

Η Αμαλιάδα είναι μάλιστα μια πόλη που διατηρεί στενούς δεσμούς με τον απόδημο Ελληνισμό, αφού τις προηγούμενες δεκαετίες έχει δώσει στην ομογένεια πολύ και αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό. Κόσμημα της πόλης είναι η οικία Πέτρου Τατάνη, του Αμαλιαδίτη ιδρυτή του Εθνικού Κήρυκα, ένα κτίριο που λειτουργεί σήμερα ως Μουσείο Τύπου του απόδημου Ελληνισμού. Μέσα από το μουσείο αυτό τιμάμε τον Ελληνισμό της διασποράς και της Αμερικής, ίσως το πιο ζωντανό και γνήσιο κομμάτι του Ελληνισμού, που χωρίς να χάσει τις αξίες και τις παραδόσεις του, στέριωσε και πρόκοψε στη μεγάλη ξένη χώρα, ξεπερνώντας τις δυσκολίες και ενσωματώνοντας κάθε στοιχείο προόδου.

 

Θα ήθελα να απευθύνω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες στο δραστήριο, δημιουργικό και αποτελεσματικό Δήμαρχο του Tarpon Springs, το φίλο Χρυσόστομο – Chris Alahouzos, για τη συγκινητική υποδοχή και φιλοξενία, αλλά και για την άψογη διοργάνωση των εκδηλώσεων της αδελφοποίησης. Ευχαριστώ, ακόμα, όλους όσους εργάστηκαν για να γίνει γεγονός αυτή η αδελφοποίηση. Είμαι βέβαιος πως θα είναι η αρχή μιας γόνιμης συνεργασίας. Θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε κάθε ιδέα και ευκαιρία στους τομείς της Εκπαίδευσης, της Υγείας, του Τουρισμού και της Διατήρησης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.

Αλλά πάνω απ’ όλα, να δυναμώσουμε τους δεσμούς μας, κάτι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία, καθώς περνούν τα χρόνια και οι γενιές >>.

 

 

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ

 

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ   

 

Αδελφοποίηση

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This