EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ΑΚΑΝΘΩΔΗΣ

ΑΚΑΝΘΩΔΗΣ

15 Mar, 2024

Μια υπέροχη παράσταση από το θέατρο ΝΟΥΣ είχε πρεμιέρα εχθές Πέμπτη 14/3/24.

Κατάμεστη η αίθουσα και με προσήλωση οι θεατές στην εξέλιξη της πορείας του έργου, που με μεγάλη φυσικότητα οι ηθοποιοί παρουσίασαν.

Βαθιά τομή χάραξε στην ψυχή των ηθοποιών η συγγραφέας και σκηνοθέτης Ζαχαρούλα Χρόνη, σε ένα σκηνικό λιτό και ανάλογο, που υπογράμμιζε την ψυχική κατάσταση των ταυτισμένων με το ρόλο τους ηθοποιών.

Η Κωνσταντίνα Βαρβαρήγου στο ρόλο της Δήμητρας της μεγάλης αδελφής, ξετύλιξε το ταλέντο της με τον απόλυτα φυσικό τρόπο της, αληθινή και εκφραστική σε όλους τους τομείς του έργου.

Αντιμετωπίζοντας τη δολοφονία της Ίριδας,  της μικρής της αδελφής, Φανή Γεωργακάκη, ξετυλίγει μέσα απ’ τη σκέψη της και την ψυχή της όλες τις μνήμες από εκείνην, ενώ προσπαθεί ψάχνοντας τα διάφορα αντικείμενα από το χώρο της μήπως και την οδηγήσουν στα αίτια της δολοφονίας της…

Η Ίριδα ως αερικό κινείται στη σκηνή με βαθιές συναισθηματικές απολογίες. Η παρουσία του συζύγου της, Αλέξανδρος Ιωαννίδης,  που επιδιώκει να την απομακρύνει απ’ τη βαθύτερη αυτή έγνοια της , για να τη βοηθήσει, την αποτρέπει απ’ την έρευνα στοιχείων που εκείνη πίστευε πως θα την οδηγούσαν εκτός από τα αίτια και στην ανακάλυψη του δολοφόνου, γιατί έτσι ίσως γαλήνευε η ψυχή της.

Η προσπάθειά της όμως αυτή, που ανένδοτη η Δήμητρα εξακολούθησε να ερευνά σε αντικείμενα μικρά ή μεγάλα της αδελφής της, της αποκάλυψε μυστικά απ’ τη ζωή εκείνης, οδυνηρά και ανατρεπτικά για την ίδια, που όμως στην πορεία η Δήμητρα κατάφερε να την συγχωρήσει αποδίδοντας δικαιοσύνη…

Αντάξιοι όλοι στο ρόλο τους προκάλεσαν το ενδιαφέρον των θεατών… Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης, που την συστήνω ανεπιφύλακτα…

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This