ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

October 4, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
ακραία μέτρα στην Σαγκάη

Ακραία μέτρα στην Σαγκάη

12 Apr, 2022

Μέχρι πρότινος, μία από τις πολιτείες με τα πιο χαλαρά μέτρα για τον κορωνοϊό, όμως τα πράγματα άλλαξαν, καθώς τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να έχουν παρθεί ακραία μέτρα στην Σαγκάη

 

Οι πολίτες μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, ενώ για το φαγητό και το νερό τους θα πρέπει να παραγγέλνουν. Δομές της κυβέρνησης παραδίδουν ελεγχόμενα λαχανικά, κρέας και αυγά. Οι διαμαρτυρίες για έλλειψη τροφίμων και ιατρικών προμηθειών, πληθαίνουν, ενώ στα ακραία αυτά μέτρα στην Σαγκάη προστίθεται και η ανακοίνωση για το ότι σκοτώνονται τα κατοικίδια ζώα όσων νοσούν.

Αιτία για τα ακραία αυτά μέτρα είναι η αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες. Οι αρχές μιλούν για “στρατηγική εκκαθάρισης”. 

Ζήτημα έχει τεθεί με τα εμβόλια, καθώς εκτιμάται ότι μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί, οπότε και ο εμβολιασμός τους θα πρέπει να γίνει προτεραιότητα – αλλά και ότι τα “ντόπια”, κινεζικά, εμβόλια ίσως να μην είναι αρκετά για την συγκεκριμένη μετάλλαξη, κάτι με το οποίο η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας δεν συμφωνεί.

Πάντως, εικόνες δείχνουν την απελπισία των κατοίκων, οι οποίοι βγαίνουν στα μπαλκόνια και ουρλιάζουν, “ζητώντας τηνε λευθερία τους”, ενώ τα drones συστήνουν “αυτοέλεγχο”.

“Συμμορφωθείτε με τους περιορισμούς της Covid. Ελέγξτε την επιθυμία της ψυχής σας για ελευθερία. Μην ανοίγετε το παράθυρο και μην τραγουδάτε”, είναι το μήνυμα που μεταφέρουν τα drones όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος του The Economist, Alice Su.

Πηγή: news247

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This