EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ακρασία

«Ακρασία»: ατομική έκθεση της Αλίκης Ρήγου

4 Dec, 2023

Η εικαστική καλλιτέχνης  Αλίκη Ρήγου παρουσιάζει την ατομική έκθεσή της “Ακρασία” στην Chili Art Gallery και μας προσκαλεί στα εγκαίνιά της την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 19:00. Στη νεότερη έκθεσή της παρουσιάζει μία συνεκτική ενότητα με μοναδικά ψηφιδωτά έργα, καθώς επίσης ζωγραφική και σχέδια, μέσω των οποίων σκιαγραφεί μια διαδρομή στις αναζητήσεις της ανθρώπινης ψυχής. Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο εικαστικός επιμελητής Πάρης Καπράλος.

Στο κείμενο τεκμηρίωσης της έκθεσης σημειώνεται, μεταξύ άλλων: “Η Αλίκη Ρήγου, μέσα από την ζωγραφική, τα σχέδια, την υδατογραφία και τα ψηφιδωτά της, μας κινητοποιεί σε μια διαρκή αναζήτηση της αλήθειας πίσω από την προσωπική και συλλογική μας εμπειρία. Τα παραστατικά της έργα μας καλούν να αναγνωρίσουμε γνωστές μορφές και να αναζητήσουμε την ουσία μέσα στην προφανή πραγματικότητα. Στους πιο αφαιρετικούς από τους πίνακες και τα ψηφιδωτά της, μας προσκαλεί να αφεθούμε στην εσωτερική μας φύση και να ερμηνεύσουμε τον κόσμο μέσα από την ψυχική μας κατανόηση. Τέλος, τα ανεικονικά της έργα, με μια σχεδόν μυστικιστική διάθεση, αποκαλύπτουν την ατέλειωτη πολυπλοκότητα της ύπαρξης και εγκαινιάζουν μαζί μας μια διαισθητική συνομιλία. […] Τα έργα της έκθεσης “Ακρασία” είναι μια πρόσκληση σε μια συναισθηματικά φορτισμένη, αλλά και συνειδητοποιημένη βύθιση στα βαθιά νερά της ψυχής και της φιλοσοφίας. Αποτελεί έναν χώρο, όπου οι επισκέπτες προσκαλούνται να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία της τέχνης, όχι μόνο ως παρατηρητές αλλά και ως συν-δημιουργοί της εμπειρίας τους. Η ακρασία, μια λέξη που ο Αριστοτέλης έθεσε στο επίκεντρο της ηθικής σκέψης του, περιγράφει την κατάσταση όπου το άτομο, παρότι γνωρίζει τι είναι σωστό, επιλέγει την αντίθετη πορεία, υποκύπτοντας στις παρορμητικές επιθυμίες του. Στη σύγχρονη εμπειρία, αυτή η έννοια αντηχεί με την αδυναμία μας να ακολουθήσουμε την πορεία που οδηγεί στην αυτοπραγμάτωση, ενώ η γνώση του τι είναι “καλό” βρίσκεται συνεχώς σε διαμάχη με τις άμεσες ικανοποιήσεις. Η “Ακρασία”, ως τίτλος της έκθεσης, αντανακλά τη διαρκή μάχη του ανθρώπου να εναρμονίσει τις επιθυμίες του με τους προσωπικούς και κοινωνικούς του στόχους, καθώς και την αντίφαση μεταξύ της επιδίωξης του νοήματος στη ζωή και της αναπόφευκτης προοπτικής του θανάτου. Τα έργα της έκθεσης μπορεί να θεωρηθούν σύμβολα αυτής της έντασης, εκφράζοντας τον αγώνα για ηθική συνοχή σε έναν κόσμο που συχνά μοιάζει να μας προκαλεί να εγκαταλείψουμε την προσήλωση στα ιδανικά μας”.

Η έκθεση διαρκεί από τις 14 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 6 Ιανουαρίου 2024, ενώ από τη δεύτερη μέρα μετά τα εγκαίνια θα γίνει διαθέσιμη και  διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας ARTgrID (https://artgrid.gr).

Για την έκθεση έχει εκδοθεί κατάλογος στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα διαθέσιμος σε όλους τους επισκέπτες της δωρεάν.

Ρήγου Κon Tiki ψηφιδωτό 64x120cm 1 1

Κon Tiki ψηφιδωτό 64x120cm

Life by the Sea 43X63cm mosaic

Life by the Sea 43X63cm mosaic

Chili Art Gallery, Δημοφώντος 13-15, Θησείο, 118 51, Αθήνα
Ώρες / Μέρες: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 11.00 – 18.00, Πέμπτη 12.00 – 19.00, Σάββατο 11:00 – 15.00. Δευτέρα, Κυριακή Κλειστά. Είσοδος Ελεύθερη.

Instagram
#alikirigou

Σύντομο Βιογραφικό
Η Αλίκη Ρήγου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική, ψηφιδωτό και χαρακτική στη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας 1998 -2004. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στα Κύθηρα. Έχει παρουσιάσει 5 ατομικές εκθέσεις και έχει δείξει την δουλειά της σε περισσότερες από 40 ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου  Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας καθώς και της AIMC (Ιnternational Αssociation of Contemporary Mosaicists). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της στη διεύθυνση www.alikirigou.com

Σχετικά με τον Επιμελητή
Ο Πάρης Καπράλος είναι Εικαστικός Επιμελητής, Ιδρυτής της ARC -Art Revisited Collective, συνεκδότης του Arts & Antiques CCR, και Διευθυντής Ανάπτυξης της ARTgrID. Γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά (Αθήνα) και Γραφικές Τέχνες (Staffordshire, Αγγλία), εργάστηκε ως Δημοσιογράφος(1999-2006), ως Διοργανωτής συνεδρίων τεχνολογίας (2004-2011), και άλλαξε επαγγελματική πορεία στρεφόμενος στη Τέχνη το 2011. Έκτοτε  συνεργάστηκε με χώρους τέχνης, διεθνείς οργανισμούς και παρουσίασε δικά του projects. Στο ενεργητικό του καταγράφονται περισσότερες από 200 διοργανώσεις, ενώ χρημάτισε εκπρόσωπος της Διεθνούς Ένωσης Υδατογραφίας (IWS) έως το 2021. Αναλυτικές πληροφορίες: artgrid.gr/paris-kapralos/

Σχετικά με την Chili Art Gallery
Η Chili Art Gallery ιδρύθηκε το 2010 και βρίσκεται στο Θησείο δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», μια ανάσα από το πιο ζωντανό σημείο της πόλης μας, το Γκάζι. Αποτελεί έναν πολιτιστικό χώρο, όπου οι φιλότεχνοι και το κοινό γενικότερα μπορούν να έρχονται σε επαφή με όλες τις μορφές της Σύγχρονης Τέχνης, σε εκθέσεις που παρουσιάζονται σε μηνιαία βάση. Πληροφορίες: https://chiliart.gr

Χορηγός Φωτογράφισης
Studio Kotsireas | www.studiokotsireas.gr

Διαδικτυακή Υποστήριξη
ARTgrID | artgrid.gr

Chili Art Gallery
Δημοφώντος 13-15
Θησείο 11851, Αθήνα

ΜΕΤΡΟ M3 ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ / ΗΣΑΠ ΘΗΣΕΙΟ
Τρόλεϊ Νο 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»,
Λεωφορεία ΟΑΣΑ 035, 049, 815 Στάση «Φωταέριο»
Προαστιακός Π2, Π2Α, Π3Β

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This