ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

October 5, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Αλλαγή στον υπολογισμό των συντάξεων

Αλλαγή στον υπολογισμό των συντάξεων των ομογενών από Αλβανία και χώρες ΕΣΣΔ

18 Aug, 2022

Μετά την αλλαγή στον υπολογισμό των συντάξεων που λαμβάνουν οι παλιννοστήσαντες ομογενείς, αυξάνονται τα ποσά της εθνικής σύνταξης ομογενών από την Αλβανία και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, με το ΦΕΚ (Β’ 4135/3.8.2022) και την Κοινή Υπουργική απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών,  Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, μειώνονται τα απαιτούμενα χρόνια διαμονής στην χώρα από 40 σε 30, καθώς οι ομογενείς από την Αλβανία και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης δεν ήταν δυνατόν να εργάζονται στην Ελλάδα πριν το 1992, εξ αιτίας της πολιτικής κατάστασης.

Έτσι με τον νέο τρόπο υπολογισμού της εθνικής σύνταξης, ορίζεται νέα διαδικασία, τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, καθώς και οι ετήσιες πιθανές αναπροσαρμογές για όλους τους δικαιούχους εθνικής σύνταξης.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίζουν αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ώστε να αποδείξουν την ομογενειακή ιδιότητα, και πιστοποιητικό εγγραφής στο Μητρώο Πολιτών εφ’ όσον έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια, είτε με επικυρωμένο αντίγραφο ισχύοντος αλλοδαπού διαβατηρίου, και αντίγραφο ισχύοντος ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς, εφ’ όσον δεν είναι ο δικαιούχος Έλληνας πολίτης.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This