EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ανέλκυση γιγάντιου κανονιού

Ανέλκυση γιγάντιου κανονιού 340 χρόνων από τα θαλάσσια βάθη της Σουηδίας – “Σαν το τάφο του Τουταγμαχών”

18 May, 2022

Τον Ιούνιο του 1676, το βασιλικό σκάφος Kronan βυθίστηκε σε μάχες στα ανοικτά των ακτών του Öland. Από τα 850 άτομα του πληρώματος, επέζησαν περίπου 40. Τα τελευταία 20 χρόνια, οι αρχαιολόγοι διέσωσαν αρκετά από το πλοίο και σήμερα το τελευταίο, και μεγαλύτερο, κανόνι βγήκε από το βυθό της θάλασσας. 

 
Το ναυάγιο βρέθηκε λίγο πριν από 40 χρόνια από τον θαλάσσιο αρχαιολόγο Lars Einarsson. Οι αρχαιολογικές εργασίες με το βασιλικό πλοίο Kronan συνεχίζονται από τότε και έχουν περισυλλεγεί πάνω από 30.000 αντικείμενα. 
 
Την Πέμπτη ήρθε η ώρα για νέα κατάδυση, όπου με τη βοήθεια του αμυντικού υποβρυχίου διάσωσης πλοίου HMS Belos, ένα πυροβόλο 3,7 τόνων παραλήφθηκε από το ναυάγιο. 
 
«Σαν τον τάφο του Τουταγχαμών» 

 
Ο SVT ήταν στο πλοίο, και φυσικά το ίδιο ήταν και ένας πολύ ενθουσιασμένος Lars Einarsson. 
 
– Είναι σαν να ανοίγεις τον ταφικό θάλαμο του Τουταγχαμών, λέει στο SVT. 

 
Περί του σκάφους 
 
Το Crown κατασκευάστηκε στις 31 Ιουλίου 1668. Όταν ολοκληρώθηκε το Kronan, θεωρήθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία στον κόσμο, με πλήρωμα αποτελούμενο από 105 κανόνια διαφόρων μεγεθών. 

 
Μετά από λίγα μόνο χρόνια υπηρεσίας και δύο μάχες ενάντια στους στόλους της Δανίας και της Ολλανδίας, βυθίστηκε κατά τη διάρκεια της μάχης του Öland την 1η Ιουνίου 1676. Περισσότεροι από 800 άνδρες πέθαναν όταν το Kronan βυθίστηκε και στα βάθη ακολούθησαν επίσης μεγάλος αριθμός κανόνια, πολύτιμος εξοπλισμός, ιδιωτικές περιουσίες και μεγάλα χρηματικά ποσά με τη μορφή πολεμικών κονδυλίων. 
 
Το Kronan βρέθηκε το 1980. Έκτοτε, γίνονται καταδύσεις κάθε χρόνο για να χαρτογραφηθεί η τοποθεσία του ναυαγίου και να σωθούν αντικείμενα. 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This