EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Ανακαλύπτοντας ο καθένας μας το δικό του δρόμο

18 Jun, 2024
Ανακαλύπτοντας ο καθένας μας το δικό του δρόμο

Ανακαλύπτοντας ο καθένας μας το δικό του δρόμο

Ανακαλύπτοντας ο καθένας μας το δικό του δρόμο

Κάθε άνθρωπος χρειάζεται έναν σκοπό για να πορευθεί, προκειμένου να εκπληρώσει αυτά που θα τον κάνουν ευτυχισμένο. Συνεπώς απαραίτητη προϋπόθεση, είναι να βρει ο καθένας τη δική του διαδρομή και να οριοθετήσει το δικό του μονοπάτι στο χάρτη της ζωής .

 

Πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό;

Διοχετεύοντας την ενέργεια στα πεδία που τον ενδιαφέρουν και τον γεμίζουν ψυχή τε και σώματι. Εστιάζοντας πάντα, σε αυτά που τον αγγίζουν και του δίνουν αληθινό νόημα ύπαρξης.

Πολλοί άνθρωποι δυστυχώς, δεν έχουν αυτό το δικαίωμα της επιλογής, λόγω διαφόρων παραγόντων που διαμορφώνουν και επηρεάζουν την ατομική και κοινωνική πραγματικότητα τους, με αποτέλεσμα να αισθάνονται παγιδευμένοι. Οι ημιτελείς και επαναλαμβανόμενοι κύκλοι δημιουργούν, ένα μόνιμο σχεδόν αίσθημα απογοήτευσης, που ακολουθεί το ανεκπλήρωτο των προσδοκιών τους.

Οι γρήγοροι και δύσκολοι ρυθμοί της καθημερινότητας, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια να ακολουθήσει κανείς το δρόμο που επιθυμεί. Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα,  έχουν αρκεστεί στο να προσπαθούν να επιβιώσουν. Ζουν  μέρα με τη μέρα, μη γνωρίζοντας τι θα επακολουθήσει με ένα αίσθημα αβεβαιότητας για το αύριο. Αναλώνοντας την πολύτιμη ζωή τους, σε καταστάσεις που δεν τους ταιριάζουν, οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στη δυστυχία. Και αυτό είναι πραγματικά λυπηρό στις μέρες μας.

Είναι τρομακτικό τις περισσότερες φορές, να μην μπορεί κανείς να βρει τον αληθινό προορισμό και τη σωστή κατεύθυνση, που θα πρέπει να ακολουθήσει. Αυτό βέβαια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες σε συνδυασμό πάντα με τον κατάλληλο χρόνο των ευκαιριών ή μη,  που θα δοθούν στον καθένα ξεχωριστά, προκειμένου να ανακαλύψει και να εξερευνήσει όλες εκείνες τις πιθανότητες που θα συντελέσουν σε μια θετική και δημιουργική αλλαγή.

Λίγοι είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν καταφέρει να ισορροπήσουν και να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα βρίσκοντας έναν αληθινό σκοπό στο δρόμο τους.

Ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσουμε;

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε με απόλυτη σαφήνεια, μέσα από την διαδικασία της αυτογνωσίας,  τι εννοούμε με τον όρο εκπλήρωση ενός σκοπού, εκπλήρωση μιας προσδοκίας, που θα μας οδηγήσει σε μια ικανοποιητική κατεύθυνση. 

Κάθε άνθρωπος λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο σκέψης σε συνάρτηση πάντα με τα βιώματα και τις εμπειρίες που έχει αποκτήσει.  Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αμέτρητες απαντήσεις, τόσες απαντήσεις όσοι είναι και οι άνθρωποι.

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι ικανοποιημένοι από την εργασία και την καριέρα τους, άλλοι μέσω της ανατροφής της οικογένειας τους, άλλοι μέσα από την φιλανθρωπία και την κοινωνική εργασία προσφέροντας σε ευπαθείς ομάδες, άλλοι μέσα από την τέχνη που υπηρετούν. Άλλοι πάλι λειτουργώντας συνδυαστικά στις παραπάνω κατηγορίες.

Το να βρει κανείς το δρόμο που επιθυμεί, ουσιαστικά περιλαμβάνει πολύ περισσότερα, από ότι η υλοποίηση ενός στόχου και η επίτευξη του. Προϋποθέτει να υπάρχει θέληση και πίστη. Χρειάζεται κουράγιο να ανταπεξέλθει κανείς σε κάθε εμπόδιο που παρουσιάζεται στο δρόμο του. Κανένας μας δεν είναι τέλειος, όλοι μαθαίνουμε μέσα από τα λάθη μας και γινόμαστε πάντα καλύτεροι άνθρωποι και σίγουρα πιο δυνατοί για την επόμενη δοκιμασία που θα εμφανιστεί στον ορίζοντα μας.

Η αίσθηση της ζωντάνιας και της ενεργητικότητας πηγάζει πάντα από την εσωτερική δύναμη που αντλεί ο καθένας σε συνδυασμό με την θετική του σκέψη. Υπάρχουν τεράστια ψυχικά αποθέματα που ενεργοποιούν τα «υγιή κύτταρα» μας,  αρκεί να θέλουμε πραγματικά να εξερευνήσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

 

Βρίσκοντας ένα νόημα ύπαρξης

Το να βρει κανείς το αληθινό νόημα ύπαρξης στο χώρο και στο χρόνο που κινείται, αποτελεί ίσως τον πιο δύσκολο στόχο στη ζωή του. Προϋποθέτει μεγάλη πνευματική ωριμότητα και βαθιά συνείδηση του Εγώ,  σ’ αυτό το ταξίδι που καλούμαστε όλοι να κάνουμε. 

Η διαδρομή δεν είναι καθόλου εύκολη, και πολλές φορές οι άνθρωποι λιγοψυχούν χάνοντας το κουράγιο τους. Είναι και αυτό μέρος της ατελούς μας φύσης. Αν καταφέρουμε να λειτουργήσουμε χωρίς παρωπίδες με ανοιχτά μυαλά σε κάθε είδους αλλαγή, αυτό θα βοηθήσει σημαντικά στην προσωπική εξέλιξη και θα μας οδηγήσει, σε αυτό το οποίο αναζητούμε, ο καθένας στη ζωή του.

Το αίσθημα της πλήξης-ανίας

Ο χειρότερος εχθρός που έχει να αντιμετωπίσει κανείς και να αποτελέσει φρένο, σε κάθε δημιουργική δραστηριότητα, είναι το αίσθημα της πλήξης και της ανίας. Οι άνθρωποι συχνά παραπονιούνται, είτε λόγω έλλειψης ενδιαφερόντων, είτε λόγω μιας παθητικής στάσης που έχουν οι ίδιοι επιλέξει συνειδητά. Σε κάθε περίπτωση, κανένας δεν μπορεί να καλύψει το κενό του άλλου, αν δεν προσπαθήσει συνειδητά να βελτιωθεί, τότε αυτό το αίσθημα θα αιωρείται.

Προσπαθήστε πραγματικά να εντοπίσετε τις αδυναμίες σας, όποιες και αν είναι. Είναι και αυτός ένα τρόπος αντιμετώπισης κατά της ανίας. Πολλοί άνθρωποι ανακαλύπτουν, ότι πίσω από το αίσθημα της πλήξης τους, διακατέχονται από έντονα συναισθήματα κυκλοθυμίας, άγχους και μιας σωρείας απογοητεύσεων που έχουν βιώσει κατά διαστήματα. Μαθαίνοντας να αντιμετωπίζουμε αυτή  την αρνητική προδιάθεση, μας βοηθά πραγματικά στην λήψη σημαντικών αποφάσεων στη ζωή μας.

Αν αισθανθείτε ότι δεν μπορείτε να το αντιμετωπίσετε, κλείστε τα μάτια σας και αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο, φέρνοντας στο μυαλό σας, όμορφες εικόνες που θα γεμίσουν τα κενά που αισθάνεστε. Θα διαπιστώσετε με έκπληξη, ότι τίποτε δεν είναι τραγικό, όλα ξεκινούν και τελειώνουν μέσα στο μυαλό μας. Αρκεί να έχουμε τον έλεγχο και κάθε φόβος θα εξανεμιστεί.

Αναλάβετε δράση

Όταν αισθανθείτε ότι έχετε χάσει το δρόμο σας, ή αισθανθείτε παγιδευμένοι ή διακατέχεστε από έντονα συναισθήματα αναποφασιστικότητας, μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή να ξεκινήσετε, αλλά στην πορεία θα ανακαλύψετε ότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε ριζικές αλλαγές προς το καλύτερο. Αρκεί να θέλετε να κάνετε το πρώτο βήμα και μετά θα ακολουθήσουν και τα επόμενα, ως φυσικό επακόλουθο της ατομικής και κοινωνικής σας ανάπτυξης.  Η κίνηση ως ενέργεια είναι απαραίτητη για να χαλαρώσει ο ασφυκτικός κλοιός που μπορεί να αισθάνεστε.

  • Πάρτε τον κατάλληλο χρόνο και διαθέστε τον, όσο καλύτερα μπορείτε, προκειμένου να βγείτε από τη στασιμότητα και την αδράνεια, που σας περιβάλλει.
  • Δημιουργήστε νέα δεδομένα και τροφοδοτήστε τον εαυτό σας σε κάθε του ιδιαίτερη ανάγκη.
  • Βρείτε ουσιαστικά ενδιαφέροντα που θα γεμίσουν επαρκώς τον χρόνο σας.
  • Αφοσιωθείτε σε αυτό που θα σας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους.

Το κλειδί για την εύρεση της σωστής κατεύθυνσης και ανάληψης οποιασδήποτε δράσης,  είναι να είστε πάντα συνδεδεμένοι με τον εαυτό σας και μετά με τους άλλους.

Ο Χιλιανός Ποιητής Pablo Neruda (1904-1973) μας λέει: «Όλα τα μονοπάτια οδηγούν στον ίδιο στόχο: Να εκφράσουμε στους άλλους αυτό που είμαστε.»

Ανακαλύψτε τον δρόμο, που θα σας οδηγήσει σε όμορφες περιπλανήσεις. Η ζωή μας, είναι μοναδική όπως και εμείς και δεν πρέπει να την σπαταλούμε για κανένα απολύτως λόγο.

Εξερευνήστε τα όρια σας. Κάθε στιγμή που περνά και χάνεται αποτελεί ένα κομμάτι του χθες που δεν ξανάρχεται.

 

 

photo arvndvisual / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This