EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Γκότλαντ της Σουηδίας

Ανακαλύφθηκαν δυο ρωμαϊκά νομίσματα στο νησί Γκότλαντ της Σουηδίας

3 Apr, 2023

Οι ερευνητές έκαναν νέες ανακαλύψεις κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στην Gotska Sandön όπου ανακαλύφθηκαν απροσδόκητα δύο ασημένια νομίσματα από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Από το 2020, ένα αρχαιολογικό έργο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Gotska Sandön, το οποίο βρίσκεται βόρεια του Fårö.

Κατά τη διάρκεια προηγούμενων ανασκαφών στο Säludden στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, οι ερευνητές βρήκαν μεγάλο αριθμό ευρημάτων, συμπεριλαμβανομένων οστών φώκιας, υπολειμμάτων σφαγής από αγελάδες, αλλά και νομίσματα και ένα γάντι μάχης.


Βρέθηκαν ρωμαϊκά δηνάρια

Τον Μάρτιο του 2023, οι αρχαιολόγοι έκαναν νέες ανακαλύψεις στο Sandön. Πρόκειται για ειδικά ευρήματα, δηλαδή δύο ρωμαϊκά δηνάρια.

Τα νομίσματα προέρχονται από την εποχή του αυτοκράτορα Τραϊανού, ο οποίος κυβέρνησε τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία τα έτη 98-117. Το δεύτερο νόμισμα προέρχεται από την περίοδο που αυτοκράτορας ήταν ο Αντωνίνος Πίος, που πέθανε το 161.

– Αυτά είναι συναρπαστικά ευρήματα που εγείρουν πολλά ερωτήματα, λέει ο Johan Rönnby, καθηγητής θαλάσσιας αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Södertörn.

Δεν είναι σαφές γιατί τα νομίσματα κατέληξαν στο Sandö.Οι αρχαιολόγοι εξετάζουν τώρα εάν τα ευρήματα είναι υπολείμματα από ναυάγιο που ήταν διάσπαρτα στην παραλία.

Υπάρχουν αναφορές ότι ένας φαροφύλακας είχε βρει στο παρελθόν ένα ρωμαϊκό νόμισμα στο νησί, αλλά αυτό αντιμετωπίστηκε με κάποιο σκεπτικισμό.

– Τα ευρήματα ρωμαϊκών ασημένιων νομισμάτων δεν είναι ασυνήθιστα για το Gotland, αλλά για την Gotska Sandön. Αυτό που κάνει αυτό το εύρημα ενδιαφέρον είναι ακριβώς η τοποθεσία, προσθέτει ο Daniel Langhammer, διαχειριστής στο διοικητικό συμβούλιο της κομητείας στην κομητεία Gotland.

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στο Gotska Sandön είναι μια συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Södertörn, του Campus Gotland και του Μουσείου Gotland.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This