EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Μέσης Ανατολής

Αναμένεται η μάχη που “θα αλλάξει τον χάρτη της Μέσης Ανατολής”

9 Oct, 2023

Μετά από πολλές δεκαετίες η λωρίδα της Γάζας σήμερα, Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, έγινε ο στόχος χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου, είχε κάνει λόγο για μια απάντηση «που θα αλλάξει τον χάρτη της Μέσης Ανατολής».

Επίσημος εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ κάνει λόγο για 300.000 έφεδρους, οι οποίοι επιστρατεύθηκαν για να φέρουν σε πέρας την επιθετική απάντηση της χώρας στην βία της Χαμάς. Μάλιστα, επιβεβαιώνει πως η άμυνα του Ισραήλ ελέγχει το εσωτερικό, ώστε να σωπάσει τις εντάσεις στην ενδοχώρα, αν και μαχητές της Χαμάς είναι πολύ πιθανό να κρύβονται εντός ισραηλινού εδάφους.

Κοντά στα σύνορα γίνεται επιχείρηση εκκένωσης, κάτι που επαναλαμβάνεται και στα βόρεια της χώρας. Πυρά από αέρος χτυπούν την Γάζα κάθε τέσσερις ώρες, αφήνοντας μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών.

Η Γάζα είναι πλήρως αποκομμένη, είναι σε κατάσταση πλήρους πολιορκίας. «Χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς αέριο», ανακοίνωσε η ισραηλινή πλευρά, πλήττοντας περίπου 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιους που ζουν εκεί, σε αποκλεισμό ήδη από το 2007. Οι κάτοικοι της Γάζας υφίστανται τριτοκοσμικές καταστάσεις διαβίωσης και αυτά τα χτυπήματα πράγματι είναι σοβαρά ακραία πλήγματα. Ο Νετανάχιου άλλωστε μίλησε για ισοπέδωση της Γάζας.

 «Θα υπάρξει ισχυρότατη εκδίκηση για αυτήν τη μαύρη ημέρα. Θα εκδικηθούμε για όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους που απώλεσαν τη ζωή τους. Θα στοχεύσουμε όλες τις θέσεις της HAMAS. Θα μετατρέψουμε τη Γάζα σε ερημικό νησί. Στους κατοίκους της Γάζας τους λέω: Πρέπει να φύγετε τώρα. Θα στοχεύσουμε κάθε γωνιά μέσα στη Λωρίδα».

Η παρουσία των δυτικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ένα γεγονός που αναμένεται να διαφανεί τις επόμενες ημέρες.  

Οι ΗΠΑ αρχικά στέλνουν εκτάκτως δύναμη κρούσης στην περιοχή και συγκεκριμένα το πυρηνικό αεροπλανοφόρο USS Gerald R Ford στο οποίο επιβαίνουν  5000 ναύτες. Το αεροπλανοφόρο συνοδεύεται από καταδρομικά, τα οποία από την Κυριακή βρίσκονται στην περιοχή για να στηρίξουν το Ισραήλ, όπως δήλωσε ο Λόϊντ Όστιν, υπουργός άμυνας. Οι ΗΠΑ ενισχύουν την παρουσία τους και στον Περσικό και τον Ινδικό με αεροσκάφη περιφερειακά της εμπόλεμης ζώνης.

Ο Νετανιάχου αυτή την στιγμή είναι ιδιαιτέρως απασχολημένος με το να ρίξει λάδι στην φωτιά, αφήνοντας κατά μέρος τις φήμες και το παρασκήνιο των προηγουμένων ημερών, που τον ήθελαν να αντιμετωπίζει κατηγορίες διαφθοράς. Μετά το πέρας της δύσκολης αυτής περιόδου, μάλιστα, θα πρέπει να απαντήσει στο πώς η Χαμάς κατάφερε να ξαφνιάσει τον στρατό και τις μυστικές δυνάμεις του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

 

 

Πηγή https://www.zougla.gr/ – φωτό https://www.chathamhouse.org/

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This