EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Ανασχηματισμός

9 Sep, 2021

Το σημαντικότερο ζήτημα των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα είναι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης του Μητσοτάκη. Τα νέα πρόσωπα του Υπουργικού Συμβουλίου είναι τα εξής:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

–    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 

–    ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ

–    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΑΣΗΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

–    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

–    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

–    ΥΦYΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

      ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

–    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

(Πηγή: https://www.skai.gr/news/politics/anasximatismos-ta-nea-prosopa-tou-ypourgikou-symvouliou-oi-ekplikseis-gkagka-apostolaki)

Το ερώτημά μου εμένα είναι για ποιόν λόγο έκανε η κυβέρνηση ανασχηματισμό, αφού δεν υπάρχει κανένα νέο πρόσωπο και όλοι είναι μαζί με το παλιό σύστημα. Ποιος θα σώσει την Ελλάδα; Μπορεί να μπήκαν ως νέοι Υπουργοί και να δίνουν μεγάλες υποσχέσεις στον ελληνικό λαό, αλλά στην πραγματικότητα μιλάμε για πρόσωπα που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας. Πως είναι δυνατόν κάποιος ο οποίος συνέβαλλε στο να φτάσουμε εδώ που είμαστε τώρα να σώσει την πατρίδα μας.

Αν παρατηρήσετε καλά τα πρόσωπα στη Βουλή, θα δείτε πως εκεί μέσα σπάνια μπαίνει κάποιο νέο πρόσωπο. Ίσως δείτε πως στην περίπτωση που μπει κάποιο νέο αίμα είναι στην πραγματικότητα η νεότερη γενιά ενός «παλιού» εκεί μέσα. Όλοι αυτοί, έχουν αναπτύξει μια ελίτ. Είναι πλέον μια ομάδα που κανείς δεν μπορεί να γίνει μέλος της αν δεν δοθεί η έγκριση από τα μεγάλα κεφάλια. Και αυτή η ελίτ δεν είναι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις χώρες.

Πριν από λίγο καιρό, είχαμε πρόβλημα με τους μετανάστες από τη Συρία. Τώρα κινδυνεύουμε από μεταναστευτικές ροές από το Αφγανιστάν. Και εγώ αναρωτιέμαι, θα μείνει κανένας Έλληνας στην Ελλάδα ή κανένας Γάλλος στη Γαλλία; Θα μείνει η Ευρώπη όρθια ή θα την κατασπαράξουν; Μάλλον θα μας κατασπαράξουν όλους εφόσον αυτά έχει συμφωνήσει η ελίτ. Όλοι οι Έλληνες θα φύγουν από την Ελλάδα για να βρουν έναν τόπο που θα τους προσφέρει οικονομικά πολλά περισσότερα από ότι προσφέρει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα στα μυαλά της. Βέβαια, ας μην δούμε μόνο το οικονομικό, ας δούμε και τα κοινωνικά θέματα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Ελλάδα πόσα hot spot με πόσους μετανάστες. Από αυτούς, το μεγαλύτερο ποσοστό δεν έχει χαρτιά. Άραγε όλη αυτή η καταστροφή που έζησε η χώρα μας με τις φωτιές ήταν ένα τυχαίο γεγονός; Κάτι που έγινε μόλις γεμίσαμε με μετανάστες και προετοιμαζόμαστε να πάρουμε και καινούργιους;

Η κατάσταση στο Αφγανιστάν ξεκίνησε με την εισβολή των ΗΠΑ στη χώρα το 2001 και τώρα που έφυγαν, η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει τα ηνία του κράτους με τα μεγαλύτερα αποθέματα σε όπιο και ναρκωτικά. Έτσι λοιπόν, ξεκινούν την υλοποίηση του σχεδίου τους όχι μόνο για την αντικατάσταση πληθυσμών με σκοπό να κατακτήσουν την Ευρώπη, αλλά και την εμπορία των ναρκωτικών για να εξαρτάται ο κόσμος από αυτές τις ουσίες και να μην μπορεί να ασχοληθεί με την καταστροφή που γίνεται γύρω του. Να μην μπορεί να ασχοληθεί με τον μηδενισμό της Ελλάδας.

Πως είναι δυνατόν να μην βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας και να δεχόμαστε να μας διχάζουν είτε με την πανδημία σε ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους είτε με τους μετανάστες σε φασίστες και μη; Η χώρα μας απειλείται και δεν μας μένει πολύς χρόνος μέχρι η κατάσταση να γίνει μη αναστρέψιμη. Θα φτάσουμε σε ένα σημείο που θα ξυπνήσουμε από ένα όμορφο όνειρο σε έναν ατελείωτο εφιάλτη. Ο χρόνος μας τελειώνει και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να σηκωθούμε από τον καναπέ μας και να ενημερώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε για το σκοτεινό μέλλον που μας περιμένει. Αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This