EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ανοιχτή Επιστολή

Ανοιχτή Επιστολή

27 Feb, 2023

Μαϊάμι, Φλόριδα, 9 Φεβρουαρίου 2023

Ανοιχτή Επιστολή

Προς άπαντες
υπουργείο πολιτισμού
στην πρόεδρο της Δημοκρατίας
προξενικές αρχές;
Υπουργείο εξωτερικών
Και σε όλες της ελληνικές οργανώσεις

Ονομάζομαι Ιωάννα Λαζάρου και διαμένω στην Αμερική εδώ και πολλές δεκαετίες.

Έφτιαξα τη δική μου επιτυχημένη επιχείρηση, έχτισα τη ζωή μου εδώ στην Αμερική και όπως καταλαβαίνετε, είμαι και εγώ μέρος της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Την πατρίδα μου, όμως, δεν την ξέχασα ποτέ. Πάντα τη νοσταλγούσα και οι επισκέψεις μου στην Ελλάδα ποτέ δεν ήταν αρκετές για να μου «φύγει» αυτή η νοσταλγία. Έτσι λοιπόν, εφόσον δεν μπόρεσα ποτέ να βγάλω ποτέ την Ελλάδα από μέσα μου, όπως άλλοι, αποφάσισα να φέρω το φως της Ελλάδας, όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Μετα κόπων και βασάνων έχτισα από το μηδέν στη Φλόριδα μια ηλεκτρονική και έντυπη εφημερίδα μαζί με έναν ραδιοφωνικό σταθμό και το ονόμασα Greek News and Radio FL χωρίς καμία βοήθεια, χωρίς καμία επιχορήγηση είτε από δημόσιες είτε από ιδιωτικές πηγές. Σκοπός όλου αυτού το εγχειρήματος ήταν η προώθηση του Ελληνικού πολιτισμού, της Ελληνικής τέχνης και των γραμμάτων παγκοσμίως. Με μεγάλη μου χαρά, είδα πως το εγχείρημα αυτό όχι μόνο πέτυχε, με βοήθησε κιόλας να συνεχίσω, χτίζοντας και μια πλατφόρμα βιβλίων www.greekbooksfl.com για την προώθηση των Ελλήνων συγγραφέων ξανά παγκοσμίως. Η απήχηση της ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Όταν ξεκίνησα αυτό το εγχείρημα, το οποίο πήγαζε από την απεριόριστη αγάπη μου για την πατρίδα, δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα δεχτώ (πόλεμο). Η λέξη αυτή μπορεί να φαίνεται βαριά, αλλά με μεγάλη μου λύπη συνειδητοποίησα πως αυτό ακριβώς συμβαίνει. Εξαρχής γνώριζα και πίστευα πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην μπορούν να συνυπάρξουν σε μια χώρα με 50 Πολιτείες, πολλές ελληνικές εφημερίδες οι οποίες, ήθελα να πιστεύω, μοιράζονταν τον ίδιο σκοπό. Την προώθηση του ελληνικού πνεύματος σε όλο τον κόσμο. Πόσο άδικο είχα όμως. Κάθε καινούργιο αποκεφαλίζετε υπάρχει ένα μονοπώλιο !!!!!! στην Ευρώπη το μονοπώλιο είναι ποινικό αδίκημα πρέπει να υπάρχει ο λόγος από όλα τα μεσα ΜΜΕ
Στην αρχή, οι συνεργασίες μας ήταν πολλές. Συνεργαστήκαμε για παράδειγμα με Συλλόγους οι οποίο μας πλησίασαν για να δουν ποσό πρέπει να μας φοβόνται !!!! άλλοι μας δωροδοκήσαν άλλοι ήρθαν να μάθουν τι κάνουμε και να το αντιγράψουν αλλά δεν ήξεραν ότι δεν εξαγοραζόμαστε ούτε φοβόμαστε θα είμαστε εδώ χωρίς να είμαστε στον κύκλο!!! σαν τον μοναχικό λύκο …και θα κάνουμε πάντα την διαφορά !!! προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με όλες της αρχές των Ελληνικών αρχών και με οργανισμούς τα οποία μας έστελναν νέα σε τακτά διαστήματα τα οποία αναρτούσαμε στην εφημερίδα μας. Όσο όμως οι συνδρομές μας αυξάνονταν, οι συνεργασίες μας με οργανισμούς και η καθημερινή μας ενημέρωση λιγόστευαν. Και τότε γεννήθηκε το ερώτημα. Γιατί; Έπειτα, από το πουθενά, άρχισαν οι αρθρογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί μας να με ενημερώνουν πως τους πλησιάζουν άλλοι οργανισμοί, ελληνικές εφημερίδες και ραδιόφωνα της Αμερικής για να τους «κλέψουν».
Και τότε ξεκίνησε η «μάχη». Διάφορες ελληνικές εφημερίδες, οργανισμοί και ραδιόφωνα της Αμερικής έθεσαν ως σκοπό τους να κλέψουν τις ιδέες μας και το εγχείρημά μας επειδή έχασαν το μονοπώλιο. Είμαστε τώρα στη μέση ενός πολέμου άνευ λόγου και αιτίας. Μέσα σε μια τόσο μεγάλη χώρα όπως η Αμερική, δεν καταλαβαίνω τον λόγο που δεν μπορούν να συνυπάρξουν ελληνικές εφημερίδες και ραδιόφωνα που υποτίθεται πως ο σκοπός τους είναι να προωθήσουν την χώρα τους. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που δεν επικρατεί η συνεργασία μεταξύ μας και αντίθετα επικρατεί η έχθρα. Πως θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον σκοπό μας αν δεν υπάρχει συνεργασία; Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε σε όλο τον κόσμο; Ότι οι Έλληνες πολεμούν ο ένας τον άλλο;
Εγώ επειδή αγαπώ πραγματικά την πατρίδα μου και ο σκοπός μου δεν είναι να επωφεληθώ από κρατικές και ιδιωτικές επιχορηγήσεις για να προωθήσω την Ελλάδα μου, θα συνεχίσω μόνη μαζί με εκείνους που μοιράζονται το ίδιο όραμα με εμένα. Θα συνεχίσω με εκείνους που αποτελούν παραδείγματα ότι οι Έλληνες είναι μια γροθιά για να δείξουν στο εξωτερικό τον αστείρευτο πολιτισμό της Ελλάδας. Πλέον εγώ χαίρομαι που δέχομαι αυτά τα πυρά γιατί αυτό δείχνει ότι η προσπάθεια μου αποδίδει καρπούς. Η επιθυμία τους να αντιγράψουν το εγχείρημα μου σημαίνει ότι και οι ίδιοι, ίσως άθελα τους, προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό αν και όχι το ελληνικό πνεύμα.
Πλέον, αισθάνομαι σαν την ιστορία με πρωταγωνιστές τον Καποδίστρια και την πατάτα https://www.sansimera.gr/articles/117/ Πλέον, είμαστε περήφανοι για αυτό τον «πόλεμο» εφόσον έτσι θα μεταλαμπαδεύσουμε την ελληνική κουλτούρα. Το μόνο που θα ήθελα να σκεφτούν όσοι μας εναντιώνονται είναι ότι ίσως αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο πρόβλημα που προσπαθούμε να το λύσουμε εδώ και χρόνια. Στο βωμό της δόξας και τον χρημάτων θυσιάζουν το ελληνικό πνεύμα. Εμείς συνεχίζουμε πιο δυνατοί από ποτέ και με ανανεωμένη αυτοπεποίθηση για να εκπληρώσουμε τον σκοπό μας ο οποίος δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει ποτέ. Την μετάδοση του ελληνικού μεγαλείου στο εξωτερικό μέσω του Greek News and Radio FL. Ο σκοπός της εφημερίδας δεν είναι μόνο η παρουσίαση ειδήσεων, αλλά να αναδειχθεί και η άλλη Ελλάδα. Όχι μόνο τα προβλήματα και η κρίση, αλλά η Ελλάδα του πολιτισμού, από την αρχαιότητα έως σήμερα. Θα επικεντρωθούμε επίσης στη μοναδικότητα του Ελληνικού Πνεύματος και των Ελληνικών Γραμμάτων και Τεχνών. Η εφημερίδα μας πλαισιώνεται από ξεχωριστούς συνεργάτες, λόγιους, συγγραφείς, δημοσιογράφους, καθηγητές, φιλολόγους, νομικούς, υπέρμαχοι της αντικειμενικής πληροφόρησης. Όλοι βρίσκονται κοντά μας με ένα κοινό γνώμονα, να διδάξουμε και να παρουσιάσουμε και τη διαφορετική πλευρά, αυτή που πολλές φορές δεν ακούγεται. Θα Έπρεπε η κάθε κυβέρνηση στην Ελλάδα να απαιτεί από την ομογένεια να υπάρχει πολυφωνία και όχι φίμωτρο σε κάθε Ελληνικό και πολιτισμικό γενείτε

Μερικά από τα πλούσια θέματα που θα βρείτε στην εφημερίδα «Greek News and Radio Florida», αφορούν την Ελλάδα, τη Φλόριντα, γενικότερα την Αμερική και τον Κόσμο, αλλά και θέματα γενικού ενδιαφέροντος όπως ιστορικά, συνεντεύξεις, βιβλιοπαρουσιάσεις. Θα βρείτε μαθήματα Ελληνικών και άλλα πολλά, τα οποία θα χαρούμε να διαβάσετε. Σταματήστε αυτό το ¨¨¨διαίρει και βασίλευέ»»» ας γίνουμε η ισχύς εν τη ενώσει με το να πολεμάτε τον Ελληνικό πολιτισμό το μόνο που κάνετε είναι να πολεμάτε εαυτόν και την ίδια την μητέρα σας; Πατρίδα Ελλάδα έχουμε την διάθεση να στείλουμε βιβλία στα ελληνικά σχολεία στις Ελληνικές εκκλησίες ,,δεν έχουμε πόρους από πουθενά είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία ότι πρεσβεύουμε είναι μόνο πάθος και αγάπη μοιράζονται χιλιάδες δολάρια κάθε χρόνο από Ελλάδα εδώ σε οργανώσεις και έντυπα για την μεταδώσει της Ελληνικής γλώσσας πως όμως δεν μαθαίνουν γιατι??/γιατι τα χρήματα μοιράζονται σε λίγους να κάνουν κάποια βιντεακια και σίτε για να δικιολογήσου …το μοίρασμα της πίτας …..δεν μπορεί να χορεύετε Ελληνικά να τρώτε Ελληνικά και να μην μιλάτε την ελληνική γλώσσα την γλώσσα του πολιτισμού και της γνώσεις
Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Με εκτίμηση,
Η πρόεδρος και εκδότης Greek News FL
Ιωάννα Λαζάρου

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This