ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 1, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
πλαφόν στο φυσικό αέριο

Αντίθετη με το πλαφόν στο φυσικό αέριο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν

29 Sep, 2022

Αναμένεται να μείνει πιστή στην ατζέντα της Γερμανίας η Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν και να δηλώσει την αντίθεσή της με το πλαφόν στο φυσικό αέριο, όπως τονίστηκε σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου από την Γενική Διευθύντρια Ενέργειας της Επιτροπής, Ditte Juul-Jørgensen στους πρεσβευτές.

Όπως αναφέρθηκε, αντί για πλαφόν, θα παρουσιαστεί άτυπα πρόταση για κοινές αγορές αερίου, κάτι που δεν έγινε απόλυτα δεκτό από την πλευρά των πρεσβευτών καθώς δεν προσφέρεται ως λύση, όπως δήλωσαν.

Η γερμανική πλευρά είχε ζητήσει να μην προταθεί το ανώτατο όριο, γιατί σε αυτή την περίπτωση το φυσικό αέριο θα πρέπει να αναδιανεμηθεί με πολιτικά κριτήρια εντός της ΕΕ.

Μάλιστα οι Γερμανοί θεωρούν ότι χαμηλότερη τιμή φυσικού αερίου θα σημαίνει αυξημένη κατανάλωση, και εν συνεχεία, ελλείψεις στην Ευρώπη. Αυτό, είναι το βασικό σκεπτικό που φέρεται να υιοθετεί και η φον ντερ Λάϊεν.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης των Ευρωπαίων Υπουργών Ενέργειας, ο Κώστας Σκρέκας, υπουργός Ενέργειας της Ελλάδας, τόνισε ότι θα πρέπει να οριστεί ένα οριζόντιο πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου. Μάλιστα, όπως δήλωσε, ο μηχανισμός για αυτό είναι ήδη έτοιμος, στοχεύοντας στο να είναι αντίστοιχες οι τιμές της Ευρώπης με αυτές της Αμερικής, Ασίας και Αυστραλίας.

Την ίδια στιγμή που αναμένεται η απόφαση για το θέμα του φυσικού αερίου, η Κομισιόν έχει προτείνει ανώτατο όριο τιμής και για το ρωσικό πετρέλαιο ως τελευταίο κύμα κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Αυτό το μέτρο σκοπό έχει να λειτουργήσει αυστηρά την ρωσική βιομηχανία, ωθώντας την στην υποχώρηση από τα εδάφη της Ουκρανίας. Μια παράμετρος αυτού του πακέτου είναι η απαγόρευση της εισαγωγής προϊόντων χάλυβα από την Ρωσία, αλλά και την μείωση εξαγωγών προς τον στρατό της Ρωσίας ημιαγωγών, αεροσκαφών, χημικών ουσιών κ.λπ.

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν, αναμένονται μετά το πέρας της συνεδρίασης των Ευρωπαίων Υπουργών Ενέργειας.

 

photo https://euobserver.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This