ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

July 3, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
απάντηση Δένδια

Η απάντηση Δένδια στις προκλήσεις Τσαβούσογλου

30 Oct, 2021

Σε δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου Ναγιέφ μπιν Φάλαχ αλ Χαζράφ (Nayef Falah M. Al-Hajraf).

«Η Ελλάδα επιδεικνύει πάντα και θα επιδεικνύει μια ώριμη συμπεριφορά, μια συμπεριφορά σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας». «Και με κατανόηση για τις εσωτερικές πολιτικές δυσκολίες της γείτονος χώρας», προσέθεσε.

Όπως σημείωσε ο κ. Δένδιας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε μεταξύ άλλον η αδιάκοπη τουρκική προκλητική συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, το casus belli, η εισβολή σε μια μεγάλη σειρά χωρών όπως το Ιράκ, η Λιβύη, η Συρία, χώρες όπου «η Τουρκία έχει στρατιωτική παρουσία που δεν θα έπρεπε να έχει».

«Δεν μου κάνει καμία ικανοποίηση να επαναλαμβάνω τον μακρύτατο κατάλογο των τουρκικών προκλήσεων», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών. «Θα προτιμούσα να μιλάω για μια Τουρκία, ως μια χώρα υπόδειγμα που ασπάζεται το Διεθνές Δίκαιο και τις αξίες μας. Μια χώρα με εκσυγχρονιστική ευρωπαϊκή πορεία. Και πιστεύω ειλικρινά ότι αυτή είναι η βούληση μεγάλου μέρους της τουρκικής κοινωνίας».

«Θα ήθελα να είχα την ευκαιρία να μιλήσω για μια Τουρκία που δεν θα αποτελούσε απειλή για την Ελλάδα, που δε θα είχε εκπέμψει απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδας, που δε θα απειλούσε την ευρύτερη περιοχή», και προσέθεσε:

«Όμως για να μιλήσω γι’ αυτή την Τουρκία, πρέπει να δημιουργηθεί αυτή η Τουρκία. Η Τουρκία που βλέπουμε δεν είναι αυτή που θα θέλαμε να είναι, η συμπεριφορά της δεν είναι η συμπεριφορά που θα επιθυμούσαμε να υπάρχει. Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι αυτό που καθημερινά βιώνουμε».

photo mymoschato.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This