EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Απόλλων Σόλνας

Απόλλων Σόλνας – Συνέντευξη με τον πρόεδρο της ομάδας

21 Apr, 2022

“Είμαστε η μοναδική Ελληνική ποντιακή ομάδα της Στοκχόλμης – Στόχος μας οι ακαδημίες μας” 

Στα πλαίσια του ενδιαφέροντος μας για τις ελληνικές ομάδες στην Σουηδία επικοινωνήσαμε με τον κύριο Νίκο Μεταξά, πρόεδρο του αθλητικού σωματείου του Απόλλων Σόλνας,η οποία είναι πλέον και η μοναδική Ελληνική ομάδα στην Στοκχόλμη. 

Με τον πρόεδρο της ομάδας του Απόλλων είχαμε μια ευχάριστη και ευδιάθετη κουβέντα όπου και αρχικά μας εξήγησε πως η ομάδα χτίστηκε.

“Ο Απόλλων Σολνας ιδρύθηκε επίσημα από μια παρέα νεαρών παιδιών το 2009 όπου ο στόχος ήταν να μαζεύονται οι φίλοι και να περνάνε καλά αλλά με την πάροδο του χρόνου οι στόχοι διαφοροποιήθηκαν” μας λέει αρχικά ο πρόεδρος. 

Παρατηρώντας όμως και την ιστοσελίδα της ομάδας είδαμε ότι ο Απόλλων Σολνας έχει τα  ίδια χρώματα και σύμβολο με την ιστορική ομάδα του Απόλλων Καλαμαριάς.

“Ε Πόντιοι είμαστε φυσικά αλλά κανείς δεν ήταν και είναι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (γέλια) αλλά λόγω της ποντιακής καταγωγής αρκετών διάλεξαν να έχουν αυτό το σύμβολο” μας εξηγεί ο πρόεδρος κάτι που πραγματικά μας ενθουσίασε.

Παρόλα αυτά η παρέα όμως έγινε ομάδα και ομάδα ένα ολόκληρο σωματείο με αθλητές και αθλήτριες από όλες τις ηλικίες και φύλο.

– Ναι και φυσικά,έχουμε και γυναικεία ομάδα. Είναι για κορίτσια που θέλουν να παίξουν μπάλα. Έχουμε συνολικά 20 ομάδες ακαδημιών,τόσο αγοριών και κοριτσιών και συνεχώς δεχόμαστε και άλλα παιδιά. Αυτός εξάλλου είναι και ο τωρινός μας στόχος,να προσφέρουμε σε νέα παιδιά την ευκαιρία να παίξουν μπάλα, ανεξαιρέτως φύλου και ηλικίας”μας τονίζει εμφατικά ο πρόεδρος της ομάδας.

Ο κύριος Μεταξάς αφού βρίσκεται ήδη για μια 10ετια στο τιμόνι του συμβουλίου δεν μας έκρυψε και τα μακροπρόθεσμα πλάνα που έχει η ομάδα, δείχνοντας ότι ο σύλλογος έχει όραμα αλλά και όρεξη για συνεχείς ανάπτυξη.

“Κοιτάξτε,το 2015 κάναμε ένα πενταετές  πλάνο όπου στοχεύαμε να αυξήσουμε τα μέλη της ομάδας μας, μέχρι το 2020. Θέλαμε δηλαδή να έχουμε περισσότερες ομάδες όπου και περισσότεροι μικροί θα μπορούσαν να παίξουν στην μεγάλη ομάδα αλλά και γιατί όχι να φθάσουν και πιο ψηλά”. 

Κάτι που στην πραγματικότητα έγινε αληθές αφού η ερασιτεχνική Ελληνική ομάδα ανάπτυξε με δικά της χέρια τον 18χρόνο διεθνή ποδοσφαιριστή της ΑΙΚ Στοκχόλμης,Alexander Fesshaie Beraki. Ο Alexander έχει επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΙΚ Στοκχόλμης αλλά είναι και διεθνής με την εθνική U18 της Σουηδίας κάτι που πραγματικά στολίζει το σπουδαίο έργο που γίνεται στις ακαδημίες της ομάδας του Απόλλων Σόλνας.

“Ναι,ο Αλεξάντερ πέτασε και έφυγε. Επίσης και άλλοι στην ηλικία του παίζουν και έπαιξαν στην πρώτη μας ομάδα και είχαμε και κέρδος αλλά σίγουρα με τον Αλεξάντερ ίσως δούμε και κέρδος στο ταμείο (γέλια).

Ουκρανικά προσφυγόπουλα

Η ιστοσελίδα μας έθεσε και το θέμα των ημερών αφού μερικά παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία βρέθηκαν στα βοηθητικά της Σόλνα με τα χρώματα του Απόλλων.

“Ναι είναι αλήθεια,με την πρωτοβουλία του Niklas τα παιδιά ήρθαν και είναι ευχάριστο γιατί τα παιδιά μέσω του ποδοσφαίρου ξεχνιούνται από την καθημερινότητα”
“Όσο μπορούμε βοηθάμε, έχει παιδιά που δεν τα καταφέρνουν οικονομικά και έτσι δεν τους χρεώσαμε τα ετήσια έξοδα”. 
 

Απόλλων Σόλνας


Πρεμιέρα την Παρασκευή

Παρόλη την ευχάριστη κουβέντα με τον πρόεδρο,η αντρική ομάδα ετοιμάζεται πυρετωδώς για το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς,την Παρασκευή απέναντι στο Bro στις 18:30 στην Σόλνα και ο πρόεδρος θέτει σαν βάση επιτυχίας την χημεία:  


“Μετά από αρκετές αλλαγές που έγιναν αφού παίχτες και προπονητής έφυγαν μετά το τέλος της περσινής χρονιάς, πιστεύω είναι θέμα χημείας η ομάδα να σμίξει και να κάνει μια καλή χρονιά. Πήραμε νέα παιδιά και πιστεύουμε σε αυτούς. Στόχος είναι να ανέβουμε και να μείνουμε. Θέλουμε σταθερότητα στην ομάδα και όχι το πήγαινε έλα (ασανσέρ). Έχουμε την γνώση και την οργάνωση για να τα καταφέρουμε σε πιο ψηλή κατηγορία”. 

Επί τη ευκαιρία της πρεμιέρας ο πρόεδρος αισιοδοξεί ότι ο κόσμος της ομογένειας θα βρεθεί κοντά στην ομάδα αφού πλέον ο Απόλλων είναι η μοναδική Ελληνική ομάδα της Στοκχόλμης.

“Πιστεύω φέτος κάτι διαφορετικό χτίζουμε και έχουμε στην ομάδα” κατέληξε ο κύριος Νίκος Μεταξάς.
Τέλος άξιο αναφοράς είναι ότι το σωματείο του Απόλλων Σόλνας προσφέρει εκμάθηση παραδοσιακών χορών όπου και γιόρτασαν και την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This