EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Χαβάη

Από τη Χαβάη θα ξεκινήσει η διάλυση των ΗΠΑ;

28 Aug, 2023

…Θα γίνει το Μάουι η «θρυαλλίδα» αυτή,

που θα τινάξει στον αέρα την πάλαι ποτέ Υπερδύναμη ;;;

 

 

Η αμερικανική επανάσταση που οδήγησε στην ανεξαρτησία των ΗΠΑ απέναντι στη βρετανική αυτοκρατορία ξεκίνησε από την αντίδραση των πολιτών τής αποικίας απέναντι στην απληστία τής «μητρόπολης»! Σήμερα βλέπουμε την ακριβή επανάληψη αυτής της κατάστασης να εκδηλώνεται στη Χαβάη, εις βάρος αυτήν τη φορά εναντίον των ίδιων των ΗΠΑ. Στην πρώτη περίπτωση ήταν οι φόροι στο τσάι και στη δεύτερη η ιδιοκτησία των οικοπέδων στη Χαβάη. Οι ιμπεριαλιστικές πλέον ΗΠΑ κινδυνεύουν να μπουν στη θέση τής Βρετανικής Αυτοκρατορίας και εξαιτίας τής απληστίας τους να απειληθούν με διάλυση …Θα γίνει η Χαβάη η «θηλιά» που θα «ξηλώσει» το αμερικανικό «πουλόβερ»; Αυτό είναι τώρα το πρόβλημα των ΗΠΑ …και είναι μεγάλο! …

Είναι πραγματικά μεγάλο, γιατί τις βρίσκει σε τρομερή οικονομική αδυναμία, με άμεση εμπλοκή σε πολλά πολεμικά μέτωπα και με έναν Πρόεδρο, ο οποίος αποτελεί τον ορισμό τής ακαταλληλότητας …Τον απόλυτο ορισμό τής ανικανότητας, εάν σκεφτεί κάποιος ότι εκτός από άχρηστος και διεφθαρμένος είναι ταυτόχρονα και τεμπέλης …Το 40% του χρόνου τής θητείας του ο «commander in chef» τής Υπερδύναμης έκανε διακοπές …Τις διακοπές του διέκοψε για να πάει στη Χαβάη! …Για διακοπές θα πάει μετά από την επίσκεψή του αυτήν! Πόσο μπορούν αυτές οι συγκεκριμένες ΗΠΑ, με αυτήν την ανεπαρκή πολιτική ηγεσία, ν’ αντέξουν τις παρενέργειες αυτής της πύρινης καταστροφής;

Όταν ένας Πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέπτεται ένα νησί τής Χαβάη και οι κάτοικοι τον υποδέχονται με αποδοκιμασίες και υψωμένο το μεσαίο δάκτυλο, σημαίνει ότι τον θεωρούν ανεπιθύμητο. Όταν στη διαδρομή του τού υψώνουν ανεστραμμένες αμερικανικές σημαίες και πάνω απ’ αυτές την εθνική σημαία τού λαού τους, σημαίνει ότι αμφισβητούν την ιδιότητά του και την ηγεσία του …Σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι φαίνεται …Η τρομερή πυρκαγιά «έλιωσε» δεσμούς, οι οποίοι μέχρι τώρα φαινόταν ισχυροί. Η τραγωδία κάτι «έσπασε» στο «δέσιμο» της Χαβάη με τις ΗΠΑ και αυτό δεν είναι απλό στη διαχείρισή του …Αρχίζουν και «ξυπνάνε» εθνικοί διχασμοί και μίση …Αρχίζουν κι ενεργοποιούνται εθνικά ένστικτα επιβίωσης και χωρίζονται τα «στρατόπεδα» …Πολλοί είναι τώρα οι ιθαγενείς, οι οποίοι θα θυμηθούν πως οι Αμερικανοί τούς «έκλεψαν» την πατρίδα …Πολλοί θα θυμηθούν ποιες υποσχέσεις και δεσμεύεις αγνόησαν οι ξένοι —και τώρα διεκδικούν τη γη τους— και άρα θέτουν σε κίνδυνο την εθνική τους ύπαρξη. Για έναν μικρό νησιωτικό λαό η ιδιοκτησία τής πατρίδας του είναι η μόνη ικανή κι αναγκαία συνθήκη που διασφαλίζει την επιβίωσή του και αυτό το αγαθό πλέον απειλείται με απώλεια. Οι ξένοι και στην περίπτωσή μας οι Αμερικανοί δεν σεβάστηκαν τις δεσμεύσεις τους και πήραν τα «καθρεφτάκια» τους «παραμάσχαλα» για να τους λεηλατήσουν …Να τους μετατρέψουν σε νέους «Απάτσι» και «Σιού» τού ωκεανού.

Είναι πλέον βέβαιο ότι δεν θα συγχωρέσουν ποτέ το έγκλημα που έγινε εις βάρος των παιδιών τους και ειδικά εάν αυτό το έγκλημα έγινε με στόχο τον ίδιο τον λαό και το βιός του. Για κάποιος Χαβανέζους η κατάσταση αυτή δεν είναι καθόλου διαφορετική από τη μεγάλη σφαγή των Ινδιάνων στο Bear River το 1863 …Λιγότερα ήταν εκεί τα θύματα από τα σημερινά! Στη μέση τού μεγαλύτερου ωκεανού τού Πλανήτη οι εγκληματίες άφησαν τα παιδιά να καούν ζωντανά μερικά μέτρα δίπλα από τη θάλασσα. Κάηκαν από έλλειψη νερού αυτοί, οι οποίοι είχαν φόβο μην πνιγούν στη μέση τού ωκεανού! 35.000 εκπαι­δευμένοι και επαγγελμα­τίες Αμερικανοί στρατιω­τικοί βρίσκονταν στο διπλανό νησί και δεν έσπευσαν με όλα τα μέσα που διαθέτει ο πιο σύγχρονος στρατός στην ανθρώπινη ιστορία να βοηθήσουν τα παιδιά που καίγονταν ζωντανά …Δεν έσπευσε καμία κρατική δύναμη να βοηθήσει σε αυτήν την ανθρώπινη τραγωδία.  Πόσα λεπτά τής ώρα ήθελαν τα στρατιωτικά ελικόπτερα να πάνε εκεί και να δώσουν «μάχη» με τη φωτιά; Πόσα λεπτά τής ώρας ήθελαν τα στρατιωτικά σκάφη να πάνε να παραλάβουν τους κατοίκους από την πυρακτωμένη ακτή; Και, εάν αυτοί θεωρούνται «εξωτερικός παράγοντας», το ίδιο προδοτική ήταν και η συμπεριφορά τού κρατικού μηχανισμού μέσα στο ίδιο το νησί …Ιθαγενείς Χαβανέζοι είναι αυτοί, οι οποίοι έγιναν «εργαλεία» των δολοφόνων …Προδότες τού λαού τους. Ο ηλίθιος εγκληματίας, ο οποίος παρίστανε τον υπεύθυνο για το σύστημα των προειδοποιητικών σειρήνων, δεν τις άνοιξε, για να μην «μπερδευτούν» αυτά τα παιδιά και πάνε προς τη φωτιά και όχι προς το νερό. Ο άλλος ο ηλίθιος —και επίσης εγκληματίας— κρατικός υπάλληλος έκλεισε την παροχή τού νερού στους κατοίκους και δεν είχαν ούτε έναν κουβά νερό για να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους ή ν’ ανοίξουν έναν διάδρομο διαδοχής!…

…Και όμως …Δεν έχει ανακοινωθεί καν ότι θα διεξαχθεί έρευνα γι’ αυτές τις εγκληματικές παραλήψεις και τα λάθη …Κάποια κτήνη δολοφόνησαν τα παιδιά των ανθρώπων και το επίσημο αμερικανικό κράτος δεν τους υπολογίζει καθόλου —ούτε καν στο επίπεδο των εντυπώσεων—, ώστε να διατάξει μια απλή έρευνα για την ανεύρεση ευθυνών. Σε αυτούς τους δυστυχείς πλέον ανθρώπους ήρθε ο παλιόγερος να «συμπαρασταθεί». Ο άνθρωπος είναι απλά ΤΡΕΛΟΣ …Οι χαροκαμένοι γονείς —λίγα μέτρα από εκεί που στεκόταν κι έκανε «πλάκα»— ψάχνουν ακόμα ανάμεσα στ’ αποκαΐδια να βρουν —μέσω του DNA— τα νεκρά παιδιά τους κι αυτός θεωρεί ότι «συμπάσχει», γιατί κάποτε είχε πάρει φωτιά η κουζίνα του και παραλίγο να χάσει το αυτοκίνητό του και τη γάτα του …Χίλιες ψυχούλες χάθηκαν χωρίς να καταλάβουν τι έγινε κι ο πορνόγερος αραδιάζει τα γνωστά του ψεύτικα «παραμύθια» …με την «εισαγωγή» «no joke»! …Χίλια παιδιά αγνοούνται κι ο γέρος κάνει «πλάκα»! …ΚΑΜΙΑ επαφή με την πραγματικότητα!!!

Αντί να σκύψει το κεφάλι και να υποσχεθεί ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για την αποκατάσταση πρωτίστως της δικαιοσύνης —γιατί πρωτίστως πρόκειται για μαζικό έγκλημα και δευτερευόντως για την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής οικονομικής βοήθειας, προκειμένου να σταθούν οι Χαβανέζοι ξανά στα «πόδια» τους— έκανε χιούμορ για το πόσο ζεστό ήταν το έδαφος με το που κατέβηκε από το αεροπλάνο. Ένας γέρος με Αλτσχάιμερ από την Ουάσιγκτον και ο Εβραίος εγκληματίας —που παριστάνει τον Κυβερνήτη— έκαναν βόλτα χεράκι-χεράκι με τις γυναίκες τους και νόμιζαν ότι αυτό είναι επικοινωνιακό «κόλπο», που θα «συγκινήσει» τους «καμένους» …Γεροσαλιάρηδες «μόλυναν» έναν τόπο πλέον ιερό και μόνον που περιφέρονταν εκεί σαν ανέμελοι τουρίστες. Μιλάμε για γκροτέσκα κατάσταση, την οποία κανένας δεν πίστευε ότι θα δει μπροστά του.

 Όλα αυτά για έναν ηγέτη είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ …Εκεί δεν πηγαίνεις με τη γυναίκα σου με βαλίτσες διακοπών …Εκεί πηγαίνεις μόνος σου για να «κόψεις» κεφάλια …Δεν ανταλλάσσεις φιλιά με τον ύποπτο για εγκλήματα Δήμαρχο της Λαχάινα …Δεν ανταλλάσσεις χειραψίες με τους αρχηγούς τής Αστυνομίας ή της Πυροσβεστικής. Εκεί όλοι αυτοί —με πρώτο τον Κυβερνήτη— είναι ύποπτοι και δυνάμει εγκληματίες. Εκεί κάθεσαι για όσο καιρό χρειαστεί αυτά τα άχρηστα κεφάλια να βρουν τη θέση που τους αξίζει. Εκεί ανοίγεις την «αγκαλιά» σου μόνον στους πονεμένους κατοίκους …και με την ταπεινότητα αυτού που κρίνεται, είτε έχει απ’ ευθείας σχέση με αυτό που έγινε είτε όχι …Αυτού που πρέπει ν’ αποδείξει εμπράκτως ότι θα κάνει το καθήκον του για να τους δικαιώσει. Αυτό είναι που κάνουν οι ηγέτες! …και ο Μπάιντεν, δυστυχώς για τον λαό του, δεν είναι τέτοιος. Όλα αυτά για ένα κράτος, το οποίο στην πραγματικότητα «κατέκτησε» τη Χαβάη, είναι επικίνδυνα. Τα προσωπικά ελλείματα του ηγέτη σε μια τέτοια περίπτωση «χρεώνονται» στο κράτος και η κλίμακα αλλάζει.

Οι γηγενείς Χαβανέζοι δεν θα συγχωρέσουν ΠΟΤΕ τη σημερινή —πρωτοφανή στα χρονικά— έλλειψη αλληλεγγύης και προστασίας από τις ΗΠΑ, οι οποίες τους «κατέκτησαν», υποσχόμενες αυτά ακριβώς τα πράγματα …Αλληλεγγύη και προστασία …Ειδικά τους Δημοκρατικούς που κυβερνάνε, εάν σκεφτεί κάποιος ότι οι κάτοικοι της Χαβάη έδωσαν σε αυτό το κόμμα το τρομερό 63% στις τελευταίες εκλογές …Προδόθηκαν απ’ αυτούς που οι ίδιοι ψήφισαν, για να είναι στην εξουσία …Τα παιδιά τους τα σκότωσαν αυτοί, οι οποίοι πήραν δύναμη από τους ίδιους …Τρομερό και μόνον να το σκεφτεί κάποιος. Όμως, αυτή η προδοσία δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει ατιμώρητη …Δεν υπάρχει περίπτωση ένας τόσο μικρός λαός να ξεπεράσει μια τόση μεγάλη απώλεια! …Δολοφόνοι άπλωσαν τα χέρια στα παιδιά τους! …Η Χαβάη ποτέ ξανά δεν θα είναι αυτό που ήταν! …Μια ολόκληρη γενιά παιδιών κάηκε στο Μάουι. Ακόμα και η νέα γενιά, η οποία σε μεγάλο βαθμό αισθανόταν «αμερικανική», είναι θέμα χρόνου να γυρίσει την πλάτη της σ’ αυτούς που την πλήγωσαν …Ακόμα και οι λευκοί που ζουν στη Χαβάη και δεν είναι ιθαγενείς!

 

Συνεχίζεται…

 

 

photo Sabine103 / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This