EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Αρχιεπισκοπής Αχρίδας

Συνάντηση εκπροσώπων της Αρχιεπισκοπής Αχρίδας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στη Χαλκιδική

1 Jun, 2022

Επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Χαλκιδική, προσκλήθηκαν να παραστούν στην τιμητική εκδήλωση, για την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη Νέας Προποντίδας, και οι εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής Αχρίδας, Αρχιμανδρίτης Δωσίθεος, της Ιεράς Μονής Ιωάννη Προδρόμου, και Αλεξάντερ Σπασένοβσκι, καθηγητής Νομικής των Σκοπίων.

Σε συνέντευξή τους για το αμερικάνικο ραδιόφωνο “Greek News and Radio Florida”, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προς το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Αρχιμανδρίτης Δωσίθεος
«Κατ’ αρχάς, ευχαριστώ τον κ. Στέργιο Βαγγλή», που μας προσκάλεσε σ’ αυτήν την εκδήλωση στην οποία το κεντρικό ρόλο έχει ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Με ιδιαίτερη τιμή συμμετέχουμε στην εκδήλωση αυτή, όπου ερχόμαστε με την ευλογία του Γέροντός μας, του Επισκόπου Αντανίας κ. Παρθενίου, Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Μπίγκορσκι, αφιερωμένης στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Το Μοναστήρι μας, ηλικίας λίγο παραπάνω από 1.000 ετών, ιδρύθηκε από τον κτήτορα Ιωάννη Δεβρινό, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι ο πρώτος Αρχιεπίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος.

Είμαστε εδώ, για να εκφράσουμε τη μεγάλη ευγνωμοσύνη μας στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, για την πατρική του αγάπη, με την οποία βοήθησε καθοριστικά να ξεπεραστεί το πρόβλημα με την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Αυτό το πρόβλημά μας ήταν πληγή ολόκληρης της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Όπως γράφεται στην ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, από τις 9 Μαΐου, ο Πατριάρχης μας θεράπευσε αυτήν την πληγή με «οίνο και έλαιον».
Εδώ θα ήθελα να παραθέσω τον Γέροντά μου, τον Επίσκοπο Αντανίας κ. Παρθένιο, ο οποίος, στην υποδοχή του Γέροντος Βαρθολομαίου, Καθηγουμένου της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, είπε ότι στο πρόσωπο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου βλέπει τον δεύτερο Μέγα Φώτιο.

Θα ήθελα, επίσης, να αναφέρω και τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Στέφανο, ο οποίος, στο κήρυγμά του, είπε ότι ο άρρωστος στην κολυμβήτρα Βηθεσδά περίμενε 38 χρόνια ,να έρθει ένας άνθρωπος, για να τον γιατρέψει, κι εμείς περιμέναμε 55 χρόνια, για να έρθει ο άνθρωπος και να θεραπεύσει το σχίσμα. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος».

Αλέξανδρος Σπασένοβσκι
«Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς τους οργανωτές αυτής της εκδήλωσης, για την πρόσκληση να λάβουμε μέρος στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Για μας, ως άνθρωποι που για πρώτη φορά έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν πρόσωπα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μετά την ιστορική απόφαση της 9 Μαΐου, αυτή η εκδήλωση αποτελεί ευκαιρία, να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την ιστορική απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να αναγνωρίσει το κανονικό καθεστώς της Εκκλησίας μας.

Τελικά, ελπίζω να μπορέσουμε να μοιράσουμε τις προσδοκίες μας, ότι αυτή η ιστορική διαδικασία, η οποία άρχισε στις 9 Μαΐου, θα ολοκληρωθεί με επιτυχία στις 12 Ιουνίου, όταν ο Αρχιεπίσκοπός μας και οι πιστοί μας θα έχουν την ευκαιρία, στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, να λάβουν μέρος στο ιστορικό γεγονός, όπου θα συλλειτουργήσουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπός μας Στέφανος».

collage

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This