EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου

Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου Εγκύκλιος

4 Mar, 2022

Αρ. Πρωτ. 34/2022

Προς τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Ιεράρχες, τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και τις Μοναχές, τους Προέδρους και τα Μέλη των Ενοριακών Συμβουλίων, τους Εντιμολογιωτάτους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα μέλη της “Ηγεσίας 100”, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, τη Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και όλο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Πάντες δὲ ὑμεῖς ἀδελφοί ἐστε. (κατά Ματθαῖον 23:8)

Αγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί και αδελφές,

Πονάμε βαθιά και θλιβόμαστε ιδιαίτερα από τη φρίκη που προκάλεσε στην ψυχή μας η εισβολή στην Ουκρανία. Δεν χρησιμοποιώ σκοπίμως τη λέξη “Ρωσία”, διότι πολλές χιλιάδες Ρώσων διαμαρτύρονται γι’ αυτή την απρόκλητη και παράλογη επίθεση, με κίνδυνο μάλιστα της ζωής και της ελευθερίας. Η συγκεκριμένη επίθεση βαραίνει αποκλειστικά τους ώμους του Βλαδίμηρου Πούτιν, του οποίου η ιδιοτελής πολιτική ατζέντα θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη.

Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες μιας ανείπωτης τραγωδίας ανθρώπινου πόνου: στοχοποίηση άμαχου πληθυσμού, δολοφονίες, τρόμος και απώλειες ζωών αθώων ανθρώπων και ιδιαίτερα παιδιών. Γνωρίζουμε ότι οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι υπήρξαν παιδιά που ανδρώθηκαν, τρεφόμενα από το ίδιο στήθος. Είναι αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ. Πως είναι δυνατό να λαμβάνει χώρα μία τέτοια αδελφοκτονία στον Ιερό Τόπο της Ρωσίας του Κιέβου; Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αναρωτιόμαστε περί του πρακτέου. Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ήταν κατηγορηματικός:

“νά τερματισθῆ τώρα ὁ πόλεμος! Νά σταματήσῃ ἄμεσα κάθε πράξις βίας, κάθε τι πού σκορπάει τόν πόνο καί τόν θάνατο. Νά ἐπικρατήσῃ ἡ λογική, ἡ ἀγάπη πρός τόν συνάνθρωπο, ἡ καταλλαγή καί ἡ ἀλληλεγγύη, τό φῶς τοῦ Ἀναστάντος Χριστοῦ, τό δῶρο τῆς ζωῆς”                                                                                                                       

(27 Φεβρουαρίου 2022).

Με το πνεύμα αυτό του Παναγιωτάτου Πατριάρχη μας, που εκφράζει όλους μας, προτρέπουμε τους πιστούς να προσευχηθούν και να στηρίξουν έμπρακτα όλο τον ουκρανικό λαό: και εκείνους που ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και εκείνους που ανήκουν στην εν Ουκρανία δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Μόσχας και τους Ελληνοκαθολικούς και αυτούς που ανήκουν στις Εβραϊκές Κοινότητες και όλους ανεξαιρέτως όσοι βρίσκονται κάτω από τις φρικαλέες συνθήκες του πολέμου.

Καλούμαστε όχι μόνο να συγχωρούμε, αλλά και να αγαπάμε τους εχθρούς μας (Ματθ. 5, 44). Ας προχωρήσουμε, όμως, και ένα βήμα παραπάνω. Ας μην βλέπουμε τον εχθρό στα πρόσωπα των αδελφών μας. Η αγάπη του Χριστού είναι σε θέση να μεταμορφώσει την ύπαρξή μας και να μας μεταβάλλει σε μία οικογένεια που θα μπορεί να αντιστέκεται στο κακό και να θεραπεύει τις πληγές που δοκιμάζουν αυτή τη στιγμή την Εκκλησία μας. Ας προσευχηθούμε, αγαπητοί μου, στον Κύριό μας για την ειρήνη.

Με πατρική εν Χριστώ αγάπη

† ὁ Ἀμερικῆς Ἐλπιδοφόρος

Φωτό: https://OrthodoxTimes.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This