ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Ας ανακαλύψουμε την ευτυχία

Ας ανακαλύψουμε την ευτυχία

13 Sep, 2021

Σήμερα οι άνθρωποι φοβούνται να ζήσουν όπως νίωθουν. Δεν αφήνουν τον εαυτό τους ελεύθερο. Υποτιμούν τον εαυτό τους. Τον αφήνουν παραμελήμενο και πεινασμένο στο να φτίαξει κάτι δημιουργικό στην ζωή του. Προτιμά να ζεί φτωχός πνευματικά και να κάνει μια μίζερη ζωή. Αυτό γίνεται επειδή φοβόμαστε την αποτυχία. Δεν προσπαθούμε έστω να φτίαξουμε το δικό μας κόσμο.

Εγω φαντάζομαι τον κόσμο μου στολίσμενος, με απέραντη αγάπη και πάνω στον ουρανό να υπάρχουν πολύχρωμα αστέρια. Αυτά τα αστέρια είναι η ελπίδα μου και οχι μόνο μου αλλά μας. Αφήστε αυτά τα αστέρια να σας καθοδηγήσουν στο πεπρωμένο σας. Μην φοβάστε. Αφηστέ το παιδί που έχετε μέσα σας να σας καθοδηγήσει ξανά στην αγάπη. Γιατί είναι η αγάπη που σε κάνει επιτυχημένο. Κανένα βραβείο και κανένα τρόπαιο δεν σε κάνει επιτυχημένο. Επιτυχία είναι να αγαπάς και να καταφέρνεις να το επιτυγχάνεις μέσα απο την επιμόνη σου, την δυναμή σου και την αγάπη σου να φτίαξεις τις δικές σου πινελίες και αφήσεις το δικό σου στίγμα, την δική σου ζωγραφία έτσι ώστε να αναδείξεις την δική σου προσωπικότητα σαν άνθρωπος. Αλλώστε όπως είπε η Maya Angelou «Επιτυχία είναι να σ’ αρέσει ο εαυτός σου, να σ’ αρέσει αυτό που κάνεις και να σ’ αρέσει ο τρόπος που το κάνεις».

Άνοιξε τα δικά σου φτερά και πέτα ψηλά. Δεν έχει σημασία που θα πάς ή τι εμπόδια θα βρείς μέχρι να φτάσεις εκεί που θες. Απλα πέτα και ζήσε τώρα που μπορείς. Μην στερείς τον εαυτό σου την περιπέτεια. Γιατί μέσα απο την περιπέτεια θα ανακαλύψεις ποίος είσαι σαν άνθρωπος, τι πραγματικά θες να κάνεις την ζωή σου και να αξιοποίησεις τον χρόνο σου σε κάτι που όντως αγαπάς. Μην χάνεις τον χρόνο σου σε ανούσια πράγματα, που στην ουσία δεν θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς πάνω σε αυτό που αγαπάς.

Εμείς οι άνθρωποι έχουμε το ελάττωμα να ξοδεύουμε τον χρόνο μας χωρίς ουσία και σε πράγματα που δεν έχουν σκοπό να σε εξελίξη ή να σου μάθει κάτι καινούργιο που θα σε βοηθήσει στην μετέπειτα ζωή σου. Αρά τι κάνεις για αυτο; Πως επιτρέπεις τον εαυτό σου να ζεί έτσι χωρίς όνειρα και στόχους; Όσο χρονών και να είσαι έχεις δικαίωμα να ονειρεύεσαι να προσπαθεις και να κάνεις τα πάντα ώστε να είσαι εσυ ευτυχισμένος. Μην το ξεχνάς ποτέ. Γιατί όπως είπε ο Έρρικος Ίψεν είναι ότι: «Το να ζητούμε σ’ αυτόν τον κόσμο επίμονα την ευτυχία, θα πει πως κατεχόμαστε από το πνεύμα της επανάστασης. Γιατί, ποιο είναι το δικαίωμά μας στην ευτυχία;»

 

Όταν αναζήτας το ποιος πραγματικά είσαι και τι σου άρεσει να κάνεις, τότε είναι που πραγματικά αναζητάς την πραγματική ευτυχία, την πραγματική αγάπη και την πραγματική επιτυχία που θα έρθουν απο τα δικά σου έργα και απο την δική σου προσπάθεια, για να εξελίξης τον εαυτό σου προς το καλύτερο. Γιατι η πραγματική επιτυχία είναι όταν ανέλθεις στο βασίλειο της αγάπης που θα ανύψωσει τον εαυτό σου και θα αναδείξεις το δικό σου στιγμά, και τον δικό σου χαρακτήρα, τον δικό σου ξεχωρίστο κόσμο που έφτιαξες μέσα απο τα έργα που θα δημιουργήσεις.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.