EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
άνθρωποι

Ας μείνουμε άνθρωποι

1 Mar, 2022

Οκτώ και είκοσι το πρωι. Μία καλή ώρα για έναν καφέ με μουσική για να ξεκινήσει  έτσι καλά η μέρα.

 

Αυτές οι πρωινές μυρωδιές, αυτό το λίγο κρύο στο πρόσωπο  με μία ζακέτα στους ώμους  αυτή η ίδια συνήθεια να πίνω τον  ελληνικό σκέτο  την ίδια ώρα με συναρπάζει και έτσι ξεκινώ με όρεξη με δύναμη να αδράξω την ημέρα μου.
Τελειώνει και αυτός ο μήνας , ο χειμώνας  φτάνει στο τέλος με όλα τα πείσματα  του.  Αν δεν είχαμε και την πανδημία… αλλά πάντα υπάρχει η ελπίδα γιά ένα καλύτερο αύριο.
Ζεστός ο  ελληνικός καφές μυρωδάτος λές και έχει γίνει στη χόβολη. Πόσο με ταξιδεύει, όπως και ο Γιάννης Πάριος με το τραγούδι του (έλεγα να σου στείλω ένα γράμμα,) ταξιδεύω μαζί του και η πρώτη στάση στο Σούπερ Μάρκετ λίγα ψώνια; για το σπίτι.
Παρκάρω  βιαστικά το αυτοκίνητο  κλειδώνω και αφήνω ένα σημείωμα  είμαι απέναντι. Δεν προλαβαίνω να κλειδώσω καλά καλά και το μάτι μου πέφτει στο πεζοδρόμιο.
Δεξιά και αριστερά  πακέτα από χαρτί κουζίνας, και ένας στενός διάδρομος για να περάσω στο κατάστημα.
Μάλλον ήρθα νωρίς είπα μέσα μου και ακόμη παραλαμβάνουν  παραγγελίες οι υπεύθυνοι του καταστήματος, αλλά η σκέψη μου αυτή ήταν λάθος, απλά έχει προσφορά  στο χαρτί κουζίνας το κατάστημα
Προχωρώ  για τον πρώτο διάδρομο ο ένας σπρώχνει τον άλλον  γιά να περάσει και η λέξη συγνώμη  ξεχασμένη.
Δύο τρεις γυναίκες σέρνουν  από δύο πακέτα των δέκα τεμαχίων  χαρτί κουζίνας, απέναντι μία υπάλληλος  στη μαναβική μαζεύει τις ντομάτες που έγιναν χυμός από την βιασύνη μερικών για να προλάβουν την προσφορά.
Προχωρώ προς τα ψυγεία  ένας άντρας με βοηθό την γυναίκα του σέρνουν τέσσερα πακέτα των δέκα τεμαχίων χαρτί κουζίνας βιαστικά τα αφήνουν σε μία άκρη μαζί με ένα σημείωμα. Είναι δικά μου μην τα πάρει  κανείς. Μάλιστα γράφει και το όνομά της Γιώτα.
Ένας κύριος βιαστικός τρέχει να προλάβει και αυτός την προσφορά  και ρίχνει το κουτί με γάλα από τα χέρια ενός ηλικιωμένου.
Χάθηκε  η συγνώμη  μπροστά στην απληστία ο άνθρωπος γίνεται απάνθρωπος. Δεν υπάρχει ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια μόνο ο εαυτός μας μονολογεί  ο ηλικιωμένος.
Απογοήτευση να ξεκινώ έτσι τη μέρα μου βλέποντας όλα αυτά και έχοντας τα λίγα πράγματα  στο καρότσι μου και βλέποντας, πώς είναι μακρύς ο δρόμος για την έξοδο από το κατάστημα, και επειδή η υπομονή μου έγινε χίλια κομμάτια με την απογοήτευση λέω στην κυρία που περίμενε μπροστά από μένα με τα πακέτα της ευγενικά θα μπορούσατε να πάρετε λιγότερα πακέτα  για να μπορέσει να πάρει και κάποιος άλλο γιατί ξέρετε όλοι περνάμε  δύσκολα πανδημία, ανεργία, διάφορα προβλήματα μικρά η μεγάλα.!
– Θα πάρω όσα θέλω και λογαριασμό δεν δίνω σε κανέναν.
– Λυπάμαι της είπα  η μιζέρια της ψυχής είναι πιο μεγάλη  από την μιζέρια της τσέπης μας.

Η στιγμή για να ανοίξω το πορτοφόλι μου να πληρώσω και να φύγω  μου φάνηκε αιώνας.
Αλήθεια σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς μήπως πρέπει  να δούμε λίγο και τον συνάνθρωπο μας.
Αν έχει τα απαραίτητα. Πως πορεύεται στα δύσκολα. Πρέπει να μάθει η κυρία που αντάμωσα στο σούπερ να απλώνει το χέρι της και να προσφέρει κάτι και στον  συνάνθρωπό της..
Πρέπει να μάθει η κ. Γιώτα του 4ου ορόφου της οικοδομής να αγοράζει ένα κομμάτι κρέας για την Ελληνίδα οικιακή βοηθό  που ο άντρας της έχει χάσει την δουλειά του.
Πρέπει να μάθει η κ. Μαίρη να αφήνει να μαγειρεύει η γειτόνισσά  στο σπίτι της γιατί είναι άνεργη και η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα,.
Πρέπει  να μάθουμε όλοι να σεβόμαστε τον συνάνθρωπο μας την ανθρώπινη ζωή
Όλοι μας  βιώνουμε την ίδια κατάσταση κάποιοι  όμως έχουν μεγαλύτερη ανάγκη την στήριξή μας.
Ας παραμείνουμε άνθρωποι  στα εύκολα και στα δύσκολα της ζωής.
Τα σέβη μου

 

 

 

photo https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This