EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
απελάσεις παρανόμων μεταναστών

Αυξήθηκαν οι απελάσεις παρανόμων μεταναστών στο τελευταίο επτάμηνο.

1 Dec, 2023

Πάνω από 380.000 παράνομοι μετανάστες έχουν απελαθεί το τελευταίο επτάμηνο από τις αμερικανικές αρχές μετανάστευσης, όμως υποπολλαπλάσιος των εισροών παρανόμων μεταναστών στη χώρα απο τα νότια σύνορα..

Η εισροή παρανόμων μεταναστών, ειδικά από τα νότια σύνορα της χώρας έχει γίνει εφιάλτης για τις υπηρεσίες μετανάστευσης. Τα ΜΜΕ μετέδωσαν: «Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν να αυξάνουν τις απελάσεις χιλιάδων μεταναστών χωρίς έγγραφα.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανέφερε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 30 εβδομαδιαίες πτήσεις για την απέλαση μεταναστών, οι οποίοι μπήκαν στην χώρα από μη νόμιμες οδούς.

Το ICE  ανακοίνωσε ότι οι απελάσεις παρανόμων μεταναστών, ειδικά από χώρες της κεντρικής και νότιας Αμερικής συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, μέσω των δεκάδων πτήσεων εβδομαδιαίως, αν και λίγο αργά θα επισημάνουμε εδώ, αφού επετράπη πρώτα η αθρόα εισροή παρανόμων μεταναστών, με τις χαλαρές πολιτικές φύλαξης των συνόρων από την κυβέρνηση Biden.

Από τον Μάιο του 2023, το DHS έχει απελάσει περισσότερα από 380.000 άτομα, ένα ορόσημο που ξεπερνά κατά πολύ τους αριθμούς που καταγράφηκαν το οικονομικό έτος 2022, όταν το ICE πραγματοποίησε 72.177 απελάσεις. Αριθμός, όμως, κατά πολύ χαμηλότερος από τα εκατομμύρια παρανόμων μεταναστών που εισήλθαν στη χώρα.

Τι ανέφερε η υφυπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις ηγήθηκε της μεγαλύτερης επέκτασης νομικών οδών εδώ και δεκαετίες και συνεχίζει να επιβάλλει κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της απέλασης στη χώρα καταγωγής τους, για όσους δεν χρησιμοποιούν αυτές τις οδούς για να έρθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η επανέναρξη των πτήσεων απέλασης προς τη Βενεζουέλα τον Οκτώβριο επηρέασε τη μείωση κατά 65% των ροών Βενεζουελάνων, όπως παρατήρησε το CBP το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου», δήλωσε η αναπληρώτρια υφυπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Kristie Canegallo.

«Μην ακούτε τα ψέματα των λαθρεμπόρων. Οι άνθρωποι που περνούν παράνομα δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις νόμιμες διαδρομές και θα απομακρύνονται εάν δεν έχουν νομική βάση να παραμείνουν», προειδοποίησε η Canegallo.

«Υπάρχουν συνέπειες για τους μετανάστες που περνούν παράνομα τα σύνορά μας και δεν ακολουθούν νόμιμες οδούς προς τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Corey Price, εκτελεστικός διευθυντής του ICE Associate Exportation and Enforcement Operations.

«Σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, θα συνεχίσουμε να επαναπατρίζουμε μη πολίτες που δεν έχουν νομική βάση να παραμείνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες στη χώρα καταγωγής τους», είπε ο Corey Price.

Οι μη υπήκοοι σε διαδικασίες απέλασης υποβάλλουν τα αιτήματά τους για προστασία από την απέλαση ενώπιον δικαστών μετανάστευσης στα δικαστήρια μετανάστευσης, τα οποία διαχειρίζεται το Εκτελεστικό Γραφείο για την Αναθεώρηση Μετανάστευσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This