EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας

10 Mar, 2022
Αυξήσεις στους λογαριασμούς

Αυξήσεις στους λογαριασμούς

Αυξήσεις στους λογαριασμούς

Η κάτωθι επιστολή εστάλη στο σύνολο των μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου, με το άμεσο αίτημα της λήψεως μέτρων για την στήριξη των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια

 

Υπέρογκες αυξήσεις κόστους στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας

 

Αξιότιμα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου , σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή λόγω των έκτακτων γεγονότων και καταστάσεων που βιώνουμε στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο , που έχουν ως αποτέλεσμα , την υπέρμετρη αύξηση του κόστους της ενέργειας στους τελικούς χρήστες , είτε αυτοί είναι  οικιακοί  καταναλωτές είτε αυτοί είναι εταιρικοί χρήστες.

Πλέον συγκεκριμένα οι αυξήσεις που καταγράφονται έως στιγμής έχουν ως ακολούθως :

Αύξηση στο Φυσικό Αέριο της τάξεως του 20%  πάνω από 180/MWH

Αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα της τάξεως του 30% έως 170%   από 134,73/MWP στα 198,34/ MWP

Και παρόμοιες αυξήσεις αναμένονται ή έχουν ήδη συντελεστεί  και στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης και στα ναυτιλιακά καύσιμα κτλ.

Το αποτέλεσμα των ανωτέρω αυξήσεων θα είναι τραγικό τόσο για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς όσο και για την βιωσιμότητα δεκάδων χιλιάδων πολύ μικρών , μικρών και μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων.

Όλα τα δεδομένα αλλά και οι εκτιμήσεις οικονομολόγων και αναλυτών γεωστρατηγικής , συγκλίνουν στο συμπέρασμα, ότι ασχέτως του πόσο θα διαρκέσουν οι πολεμικές επιχειρήσεις , η ενεργειακή κρίση θα συνεχιστεί δια όλο το υπόλοιπο του 2022 και πιθανότατα θα εξομαλυνθεί το 2023 , ανάλογα με τις επικρατούσες τότε γεωστρατηγικές , γεωπολιτικές και γεωοικονομικές συνθήκες και εξελίξεις.

Δια όλους τους ανωτέρω λόγους , αιτούμεθα προς τα αρμόδια όργανα της ελληνικής πολιτείας όπως προβούν στις κάτωθι ενέργειες

 

1)  Να πραγματοποιηθεί έλεγχος από τα αρμόδια εποπτεία και ελεγχικά  όργανα της πολιτείας στους παραγωγούς και παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας , φυσικού αερίου , πετρελαίου θέρμανσης , πετρελαίου κίνησης , βενζίνης,  ναυτιλιακών καυσίμων κτλ , προκειμένου να διαπιστωθεί και να εξακριβωθεί εάν απορροφάτε το πραγματικό ποσοστό αύξησης κόστους της ενέργειας, ή υπάρχουν φαινόμενα εκμετάλλευσης και αισχροκέρδειας.

2)  Δια λόγους δημοσίου συμφέροντος και έκτατης ανάγκης και με νομοθετική ρύθμιση , να καθοριστεί πλαφόν κατά ανωτέρα , όριο σε ποσοστό 2% περιθωρίου κέρδους σε όλους τους παρόχους , παραγωγούς , προμηθευτές πάσης φύσεως και μορφής  ενέργειας εις την ελληνική επικράτεια.

3)   Με Υπουργική Απόφαση να καταστεί υποχρεωτικός ο διακανονισμός των οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου , σε αριθμό δόσεων και σε προϋποθέσεις που θα καθοριστούν από την ελληνική πολιτεία και από το ελληνικό κοινοβούλιο , θα είναι υποχρεωτικού χαρακτήρα και δεν θα εναπόκειται στην προαίρεση των προμηθευτών , παρόχων , παραγωγών πάσης φύσεως και μορφής στην ελληνική επικράτεια.

Η Εθνική Ομοσπονδία, προτίθεται προκειμένου να εισακουστούν τα ανωτέρω δίκαια αιτήματά της , να κινητοποιήσει τα δεκάδες χιλιάδες μέλη και υποστηρικτές της σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Ελπίζουμε στην συμπαράσταση και συμπαράταξη όλων των μελών του ελληνικού κοινοβουλίου , λόγω της κρισιμότητας των καταστάσεων που αντιμετωπίζουμε.

           03/03/2022

Ο Πρόεδρος

Κρητικός Σ. Ευάγγελος

 

 

 

photo https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This