ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 10, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Αυστραλία και Ελλάδα

Αυστραλία και Ελλάδα, στις προτιμήσεις των πολιτών μεγάλης οικονομικής επιφάνειας

7 Jul, 2022

Λόγω της επικαιρότητας και της πολιτικής αστάθειας, φαίνεται ότι οι πολίτες με υψηλή οικονομική επιφάνεια, δεν προτιμούν πια την Τουρκία. Γενική εκτίμηση είναι ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, άνω των 1.000 ανθρώπων θα μετοικήσουν στην Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεών τους. Αντίστοιχα, αναμένεται ότι πάνω από 3.500 πολυεκατομμυριούχοι θα μεταβούν στην Αυστραλία.

Η εκτίμηση αυτή προέρχεται από την έρευνα του Henley Global Citizens Report, η οποία κατατάσσει την Ελλάδα στην 7η θέση των διεθνών προτιμήσεων των πλουσίων πολιτών, την στιγμή που το περιβάλλον της Τουρκίας χαρακτηρίζεται ως πολιτικά, επομένως και οικονομικά, ασταθές.

 

Η Ελλάδα φαίνεται να προσελκύει έναν αριθμό περίπου 1.200 πλουσίων πολιτών, ενώ ακολουθεί η Πορτογαλία και οι ΗΠΑ. Το Ισραήλ είναι πιο μπροστά με 2.500 πολίτες, ενώ η Αυστραλία με 3.500 και, στην πρώτη θέση τα Η.Α.Ε. με πολύ μεγαλύτερο αριθμό.

Η Ρωσία δεν φαίνεται στο πλάνο αυτό, για ευνόητους λόγους, όπως και η Κίνα και η Ινδία, για διαφορετικούς λόγους. Κοινωνικό και οικονομικά, αλλά κυρίως πολιτικό σκηνικό, είναι αυτό που φαίνεται να διώχνει τους πλούσιους πολίτες μακρυά από αυτές τις χώρες.

Ανάμεσα στους λόγους που ωθούν τους πλούσιους πολίτες να αναζητήσουν νέα εγκατάσταση, φέρονται οι ευκαιρίες για επενδύσεις, το πολιτιστικό πλαίσιο, αλλά και λόγοι πλήρους μετεγκατάστασης και απόκτησης χρυσής βίζας σε συνδυασμό με επενδυτικό πλάνο, στον κόσμο του real estate.

 

 

 

πηγη Νεος κοσμος

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This