ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

October 5, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Αυστραλία

Αυστραλία: Ο ελληνικός πολιτισμός

2 May, 2022

Συνεργασία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, με τον υπουργό Δημιουργικών Βιομηχανιών της Βικτώριας, Danny Pearson 
 
Στη συνάντηση εργασίας της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λἰνας Μενδώνη, με τον πολιτειακό υπουργό Δημιουργικών Βιομηχανιών της Βικτώριας, Danny Pearson, προτεραιότητα είχε το ζήτημα της ενίσχυσης των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας. Ο Aυστραλός υπουργός, αφού δήλωσε ότι τα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την Εκθεση “Ανοικτοί Ορίζοντες”, προϊόν συνεργασίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Μουσείου της Μελβούρνης, ευχαριστώντας την Λίνα Μενδώνη για την απόφασή της μετά από είκοσι χρόνια οι Αυστραλοί, αλλά και την ελληνική ομογένεια -την τρίτη γενιά της- να έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης. 

O κ. Danny Pearson σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που επισκέπτεται ο κόσμος, όχι απλώς για τον πολιτισμό της, αλλά και γιατί είναι ο τόπος όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα έχει συμβάλει στη δημιουργία του Δυτικού Πολιτισμού και οι Έλληνες στη δημιουργία της σύγχρονης Αυστραλίας. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν η Έκθεση “Ανοικτοί Ορίζοντες” να είναι η αρχή μιας ουσιαστικής πολιτιστικής συνεργασίας ανάμεσα στο ελληνικά Μουσεία και τα Μουσεία της Βικτώριας. Επίσης, συζήτησαν εκτενώς τα φαινόμενα της κλιματικής κρίσης και τις επιπτώσεις της στην πολιτιστική κληρονομιά, υλική και άϋλη. 
 

Οι δύο Υυπουργοί συμφώνησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Κυβέρνησης της Βικτώριας για τα ανωτέρω θέματα, στο οποίο να υπάρχει και συγκεκριμένη πρόβλεψη για δράσεις που αφορούν την προβολή της έννοιας της Δημοκρατίας. 

Την παραμονή των εγκαινίων της ‘Eκθεσης “Ανοικτοί ορίζοντες” εκατοντάδες ομογενείς συμμετείχαν στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε προς τιμήν της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μελβούρνη, κ. Μανώλη Κακαβελάκη. Στο Ελληνικό Μουσείο εκτίθενται σημαντικές εκθέσης, κυρίως όμως μία εξαιρετική έκθεση του Μουσείου Μπενάκη, στην οποία παρουσιάζεται διαχρονικά η ελληνική τέχνη. 

Στον χαιρετισμό της προς τους ομογενείς, η Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε στη σημασία της εξωστρέφειας του ελληνικού πολιτισμού με την πραγματοποίηση τέτοιων συνεργασιών, αλλά και την προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί, ώστε οι νέες γενιές να διατηρήσουν τους δεσμούς τους με την Ελλάδα και την ελληνική γλώσσα. 

«Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και εγώ προσωπικά, πιστεύουμε απολύτως ότι η Ελλάδα είναι πρωτεύουσα δύναμη στον Πολιτισμό. Με την πολιτιστική εξωστρέφεια, η οποία αποτελεί κεντρικό πυλώνα της πολιτικής μας, βγαίνει προς τα έξω η πατρίδα μας με το καλύτερό της πρόσωπο. Κυρίως, όμως, σας δίνει δυνατότητα να πρεσβεύσετε τον ελληνικό πολιτισμό στις χώρες που βρίσκεστε, εν προκειμένω στην Αυστραλία και τη Μελβούρνη. Είναι, πράγματι, πολύ τιμητικό και πολύ συγκινητικό για όλους εμάς, όταν βρισκόμαστε εκτός των ελληνικών συνόρων, να βλέπουμε πόσο ζωντανή είναι η Ελλάδα στη ζωή σας. Να βλέπουμε την αγάπη σας για την πατρίδα. Όμως για μας είναι πολύ τιμητικό να διαπιστώνουμε τον φιλελληνισμό, τα αισθήματα αγάπης για την Ελλάδα, που έχουν αναπτύξει αυτοί, οι οποίοι επέλεξαν να είναι Έλληνες. Εδώ λοιπόν, στη Μελβούρνη, είναι φανερό –και αυτό νομίζω ότι μπορεί να το δει ο καθένας– κτυπά η καρδιά του έθνους. Εδώ εκπροσωπείτε το ελληνικό έθνος, όχι μόνο την Ελλάδα» είπε η κ. Λίνα Μενδώνη. 

Στην φωτογραφία: Δύο Εύζωνες ως τιμητική φρουρά, ενώ στο βήμα βρίσκεται η Ελληνίδα υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, εγκαινιάζοντας την Έκθεση “Ανοιχτοί Ορίζοντες”. Φώτος: Κώστας Ντεβές 
 
πηγη   Νεος κοσμος 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This