EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Αυτοπεποίθηση

Αυτοπεποίθηση

11 Dec, 2023

Πολλές φορές στη ζωή μας θα έρθουμε αντιμέτωποι με καταστάσεις, οι οποίες απαιτούν συγκεκριμένους χειρισμούς κι αυτό είναι κάτι που το διαπιστώνουμε συχνά εκ των υστέρων κι αφού θεωρήσουμε ότι για όλα ευθύνεται η έλλειψη αυτοπεποίθησης που μας διακατέχει.

Η λέξη αυτοπεποίθηση προέρχεται από τις λέξεις εαυτός και πειθώ, όπου ουσιαστικά σημαίνει πίστη στον εαυτό μας, πίστη στις δυνάμεις μας, πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η εμπιστοσύνη αυτή που δείχνουμε πηγάζει από μέσα μας και δεν εξαρτάται από κανέναν εξωτερικό παράγοντα όπως οι απόψεις και οι πεποιθήσεις άλλων ανθρώπων. Επίσης δύναται να αφορά μόνο συγκεκριμένους τομείς της ζωής μας και όχι όλους, όπως το εργασιακό ή το ερωτικό κομμάτι. Το θετικό είναι ότι πρόκειται για μία δεξιότητα που μαθαίνεται και που καλλιεργείται, οπότε όλοι μας, εφ’ όσον το επιθυμούμε, μπορούμε να αναπτύξουμε αυτή τη δεξιότητα ζωής και να πορευτούμε ενδυναμωμένοι υιοθετώντας διαφορετικούς τρόπους σκέψης και αντίδρασης.

Το χαρακτηριστικό αυτό της αυτοπεποίθησης δομείται ήδη από τα παιδικά μας χρόνια (συμπεριφορά γονέα προς το τέκνο, φίλοι, κοινωνία) και εδραιώνεται από τις πρώτες εμπειρίες. Γεγονότα καθοριστικής σημασίας όπως το άγχος, οι αποτυχίες, οι απορρίψεις, οι απώλειες αγαπημένων μας προσώπων και σαφώς η κριτική από όπου κι αν προέρχεται, όπως και η διαμόρφωση προτύπων και απόψεων, επηρεάζουν τα μέγιστα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι εφ’ όσον είμαστε βέβαιοι ότι εντοπίζουμε αυτή την έλλειψη σε εμάς, να δράσουμε. Πώς όμως;

 

Σε πρώτη φάση, κάνουμε μία ενδοσκόπηση για να εντοπίσουμε την αιτία ή μια καλή παρατήρηση των όσων συμβαίνουν και γύρω μας. Αφού καθησυχάσουμε όλους τους φόβους μας που θα βγουν στο προσκήνιο απευθείας και θυμηθούμε όλες μας τις επιτυχίες και κάθε μας επίτευγμα ξεχωριστά, ας αναλογιστούμε ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι τέλειος κι αυτό είναι υπέροχο. Μέσα στα λάθη μας εντοπίζουμε όλες αυτές τις ευκαιρίες για μάθηση και εξέλιξη κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πέραν τούτου οι πηγές μας, ειδικά πλέον στην εποχή μας, είναι ανεξάντλητες. Μπορούμε με μια απλή αναζήτηση να βρούμε κείμενα και βίντεο με ασκήσεις ενδυνάμωσης και εστίασης στην αυτοπεποίθηση καθαυτή. Υπάρχουν ακόμα συνδρομητικά προγράμματα από έμπειρους σύμβουλους προσωπικής ανάπτυξης και φυσικά ψυχολόγοι που γνωρίζουν τον τρόπο για να μας βοηθήσουν. Ο τρόπος αυτός δεν είναι μόνο ένας κι ούτε είναι ίδιος για όλους φυσικά. Εμείς θα ανακαλύψουμε τον τρόπο, το μέσο και τον άνθρωπο που θα μας βοηθήσει να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Μην ξεχνάμε σαφώς και τη σπουδαιότητα της εκγύμνασης του σώματός μας. Τίποτα δεν είναι ανυπέρβλητο, ειδικά όταν έχουμε τη δύναμη να το αλλάξουμε.  Πόσο δε μάλλον όταν αποκτούμε και τη γνώση για να κάνουμε. Να θυμάστε:

 

Να είσαι αυτός που είσαι και να λες αυτό που αισθάνεσαι, γιατί αυτοί που δίνουν σημασία δεν έχουν καμιά σημασία και αυτοί που έχουν σημασία δεν δίνουν καμιά σημασία.

Ανώνυμος (από Αγγλικό περιοδικό του 1938)

 

 

photo RosZie / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This