ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 1, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Ελισάβετ

Αύριο η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ – Μέτρα και πρόγραμμα εκδηλώσεων

18 Sep, 2022

 

Το πρωί της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, και ο προγραμματισμός θα ξεκινήσει από τις 06.00 το πρωί.

Είναι αυτονόητο ότι τα μέτρα που έχει λάβει το Λονδίνο είναι παραπάνω από δρακόντεια, καθώς αρχηγοί κρατών, εκπρόσωποι κυβερνήσεων, υψηλοί προσκεκλημένοι, διασημότητες και βασιλικές οικογένειες από όλο τον κόσμο, θα παραστούν για τον ύστατο χαιρετισμό στην βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ της Βρετανίας. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Μετά το προσκύνημα στο οποίο είχε εκτεθεί η σορός της Ελισάβετ της προηγούμενες ημέρες, θα λάβει την τελευταία του αγρυπνία από τις 06.00, τοπική ώρα Βρετανίας, μέχρι τις 08.30 όπου και θα ανοίξουν οι πύλες του Κοινοβουλίου για να ξεκινήσει η τελευταία πομπή.

Τελετουργικά θα ηχήσει το Μπιγκ Μπεν στις 09.00, ενώ για όλη την υπόλοιπη ημέρα θα καλυφθεί το σφυρί της καμπάνας με δέρμα, ώστε να μην ακούγεται όταν θα ηχεί τις ώρες.

Το φέρετρο της Ελισάβετ θα μεταφερθεί στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ με άμαξα, και από εκεί στο Αββαείο, όπου θα γίνει η τελετή. Θα ακολουθεί ο βασιλιάς Κάρολος και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, βάσει του τυπικού πρωτοκόλλου. Θα ακολουθούν τα μέλη του στρατού.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και συγκεκριμένοι υψηλοί προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων η Βρετανίδα πρωθυπουργός, πρώην πρωθυπουργοί της χώρας, και ξένοι ηγέτες, θα μπουν στο Αββαείο, στο οποίο θα στηθεί σε βάθρο το φέρετρο, για να ξεκινήσει η κηδεία από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι. Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί σε ζωντανή σύνδεση, σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτό θα γίνει μεταξύ 11.00 και 12.00 τοπικής ώρας.

Στις 12.00 ώρα Βρετανίας θα ακουστούν μουσικά έργα (Last Post, Reveille), ενώ για την επόμενη ώρα το φέρετρο θα τοποθετηθεί στην άμαξα για να φτάσει με πομπή στην Αψίδα του Γουέλινγκτον. Στις 13.00 τοπική ώρα θα μεταφερθεί στο Ουίνδσορ, για να καταλήξει στο παρεκκλήσι St. George.

Η ταφή θα γίνει εν τέλει στις 16.00 τοπική ώρα (18.00 στην Ελλάδα) στο παρεκκλήσι, μαζί με την σορό του πρίγκιππα Φιλίππου, και κατόπιν θα γίνει η λειτουργία που επίσης θα μεταδοθεί σε ζωντάνή σύνδεση.

Το στέμμα, το σκήπτρο και η τελετουργική σφαίρα θα αφαιρεθούν από το φέρετρο, για να ακουστεί το τελευταίο τραγούδι, ώστε να εισέλθει το φέρετρο στο βασιλικό θησαυροφυλάκιο, όπου η βασίλισσα θα έχει ως τελευταία της κατοικία.

Στις 19.00 τοπική ώρα (21.00 στην Ελλάδα), αναμένεται ο βασιλιάς Κάρολος και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να επιστρέψουν στο παρεκκλήσι, για να αποχαιρετήσουν ιδιωτικά και οικογενειακά την Ελισάβετ, αποθέτοντας χώμα πάνω στο φέρετρο, μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας.

 

photo https://bbc.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This