EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Βασίλης Χαραλάμπους

Ο Βασίλης Χαραλάμπους είναι Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής και κατάγεται από τη Λήμνο . Βρίσκεται στο χώρο περίπου 30 χρόνια . Μεγάλωσε σε μουσική οικογένεια διότι ο πατέρας του ήταν μουσικός. Έτσι λοιπόν ακολούθησε τα βήματα του και στην ηλικία των 16-17 ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας μπουζούκι παράλληλα με το τραγούδι. Μετά τη στρατιωτική του θητεία ασχολήθηκε αποκλειστικά και μόνο με το τραγούδι ώσπου και ήρθε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο ”Τα σουξέ της εποχής” .
Ακολούθησαν κι άλλες δισκογραφικές επιτυχίες και αξιόλογες συνεργασίες του με πολλούς καλλιτέχνες του χώρου , όπως τη Βάσω Χατζή , τον Σπύρο Ζαγοραίο , την Κατερίνα Στανίση , τη Μαίρη Λίντα , την Εύα Κανέλλη και τον Αντύπα. Συνεργάστηκε και με αξιόλογους συνθέτες και στιχουργούς , όπως οι Γ. Γεωργόπουλος , Μ. Κουφιανάκης , Δ.Βαρσαμιδης , Κ. Πίτσος , Κ. Αρματάς.Ένας αυθεντικός λαϊκός τραγουδιστής, με μεγάλη θητεία στην διασκέδαση αλλά και στη δισκογραφία, καθώς και δυνατές συνεργασίες, μεταξύ άλλων με προσωπικότητες, όπως οι Αντώνης Ρεπάνης, Πόλυ Πάνου, Σπύρος Ζαγοραίος, Βαγγέλης Περπινιάδης, Λένα Αλκαίου, Μανώλης Καραντίνης, Θανάσης Βασιλάς κ.ά.«Μποτιλιάρισμα».ενας ακομα δισκος Μια σύγχρονη δημιουργία του Τάκη Σούκα σε στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη με τον πηγαίο λαϊκό τραγουδιστήΈνα τραγούδι επίκαιρο, κοινωνικό και συνάμα βαθιά ερωτικό, με «υπερβατικές» γραμμές και ταυτόχρονα αδρά ρεαλιστικό, περίτεχνο στις δομές και την κλιμάκωσή του.
Ο Τάκης Σούκας αποτελεί πολύτιμη, αδιαμφισβήτητη και παντοτινή αξία στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Πάμπολλες και κλασικές οι επιτυχίες του με σπουδαίους ερμηνευτές και αρκετές οι περιπτώσεις τραγουδιστών που αναδείχτηκαν με δημιουργίες του.
Ο Κώστας Μπαλαχούτης μετέχει ουσιαστικά πλέον στα στιχουργικά δρώμενα με εξαιρετικά δείγματα γραφής που αγαπήθηκαν και τραγουδιούνται.
Σούκας και Μπαλαχούτης στο παρελθόν έχουν συνδεθεί με το άλμπουμ «Αψέντι» αλλά και αρκετά σκορπια τραγούδια ερμηνευμένα από ξεχωριστούς καλλιτέχνες.
Επίσης συνυπήρξαν στο δίσκο του Σούκα «Πρώτη Φορά» -τα μισά τραγούδια του έργου είναι σε στίχους του Νίκου Αναγνωστάκη- που κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group.
Και αυτή τη φορά, οι δύο δημιουργοί, προσφέρουν στον Βασίλη Χαραλάμπους τις κατάλληλες πρώτες ύλες για να αναδείξει τα ερμηνευτικά χαρίσματά του. Άλλωστε ο Χαραλάμπους έχει συμπράξει με τον Σούκα και επί σκηνής και δισκογραφικά πάντα σε στίχους του Μπαλαχούτη.
Δισκογραφία :
1990 – Τα σουξέ της εποχής
1992 – Έρωτα μου πειρατή
1994 – Ασυγχώρητη
1997 – Μια βραδιά στο Μισέλ
1999 – Γλέντια στη Λήμνο
2000 – Ρουλέτα είναι η ζωή
2002 – Μιλιγκράμ ( Live στο Kone Live )
2010 – Ανώνυμη κυρία
2011 – Πίστα Δημοτικά
2014 – Αν υπάρχει λόγος
2016 – Ξημερώνει με σκοτώνει
greek-news-and-Radio-FL-logo

Μάθετε Πρώτοι τα Νέα

Γραφτείτε στην εφημερίδα μας και μαθαίνετε τα νέα από πρώτο χέρι, Αξιόπιστα και με Διαφάνεια, χωρίς Φίμωτρο!

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This