EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Βασίλισσα Ράνια

Βασίλισσα Ράνια: Με δύο μέτρα και δύο σταθμά τα δυτικά ΜΜΕ

26 Oct, 2023

Μια άλλη πτυχή των γεγονότων, από αυτήν που “προτιμούμε” στην Δύση, ξεδίπλωσε η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, μιλώντας σε τηλεοπτική της συνέντευξη: Τα δυτικά ΜΜΕ αντιμετωπίζουν τα γεγονότα με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Με ένταση καταφέρθηκε κατά των δυτικών ΜΜΕ και του CNN η Ράνια της Ιορδανίας η οποία κατάγεται από την Παλαιστίνη, αναφέροντας ότι κινούνται με «κραυγαλέα διπλά πρότυπα» στον τρόπο που αντιμετωπίζουν το θέμα του πολέμου στο Ισραήλ με την Γάζα.

Η συνέντευξη δόθηκε στην εκπομπή Amanpour & Co και η βασίλισσα Ράνια δεν μίλησε με υπονοούμενα.

 «Είναι πολύ απογοητευτικό να βλέπουμε τα διπλά πρότυπα στον κόσμο σήμερα, να βλέπουμε την έντονη καταδίκη αυτού που συνέβη στις 7 Οκτωβρίου από όλο τον κόσμο, αλλά πολύ λίγη καταδίκη αυτού που συμβαίνει σήμερα. Στον αντίποδα βλέπουμε την εκκωφαντική σιωπή, οι χώρες να εκφράζουν την ανησυχία τους ή απλά να αναγνωρίζουν πως πεθαίνουν Παλαιστίνιοι από τους βομβαρδισμούς», δήλωσε.

 «Μας λένε ότι είναι λάθος να σκοτώνεις μια οικογένεια, μια ολόκληρη οικογένεια υπό την απειλή όπλου, αλλά είναι εντάξει να τους ρίχνεις οβίδες μέχρι θανάτου… Και αυτό είναι απλά σοκαριστικό για τον αραβικό κόσμο. Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία που υπάρχει τέτοιος ανθρώπινος πόνος και ο κόσμος δεν ζητά καν κατάπαυση του πυρός. Έτσι, η σιωπή είναι εκκωφαντική».

Όπως δήλωσε η βασίλισσα Ράνια, η Ιορδανία έχει καταδικάσει κάθε μορφή βίας κατά αμάχων, την ίδια στάση κρατά και το Ισλάμ: «… από την συμφωνία του Ομάρ 15 αιώνες πριν, στις πύλες της Ιερουσαλήμ, πριν την συνθήκη της Γενεύης, που διατάζει τους μουσουλμάνους να μην σκοτώσουν γυναίκες, παιδιά ή ηλικιωμένους. Να μην πειράξουν δέντρο ή ιερέα».

Όπως δήλωσε η βασίλισσα Ράνια, η ιστορία εκτοπισμού και καταπίεσης για τους Παλαιστίνιους, είναι μια ιστορία 75 ετών, ενώ χαρακτήρισε την πολιτική του Ισραήλ «απαρτχάϊντ», αφού κατέχει την γη, κατεδαφίζει, προχωρά σε κατασχέσεις, πραγματοποιεί επιθέσεις την νύχτα, ως στρατός κατοχής. Τόνισε μάλιστα ότι ο όρος που χρησιμοποιεί για να περιγράψει την ισραηλινή πολιτική, έχει ήδη αποδοθεί στο Ισραήλ από διεθνείς αλλά και ισραηλινές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η συνεχής παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, είναι ένα γεγονός που αποσιωπά η Δύση:  «Γιατί δεν υπάρχει έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός; Βλέπουμε συγκλονιστικό ανθρώπινο πόνο να συμβαίνει σήμερα, οπότε γιατί η αφήγηση είναι πάντα στραμμένη προς την ισραηλινή πλευρά; Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής υιοθετούν γρήγορα τις ισραηλινές αφηγήσεις. Όταν το Ισραήλ επιτίθεται, οι Παλαιστίνιοι «πεθαίνουν», αλλά όταν οι Ισραηλινοί πεθαίνουν, «σκοτώνονται», δολοφονούνται εν ψυχρώ».

Η βασίλισσα Ράνια επέκρινε τις αναφορές του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάϊντεν σχετικά με την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου: «Όταν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών λέει ότι έχει αποδείξεις, ότι έχει δει αποδείξεις για παιδιά που αποκεφαλίστηκαν, να τις ανακαλέσει καθώς ο ισραηλινός στρατός είπε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις γι’ αυτό. Αυτό είναι μεροληψία επιβεβαίωσης. Ακόμα και στο δίκτυό σας Κριστιάν, η ιστοσελίδα του CNN, στην αρχή της σύγκρουσης ανέφερε έναν τίτλο για ισραηλινά παιδιά που βρέθηκαν σφαγμένα σε ένα ισραηλινό κιμπούτς. Και όταν διαβάζετε το ρεπορτάζ, αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα. Τώρα, το ερώτημά μου προς εσάς είναι ότι θα δημοσιεύατε έναν τόσο καταδικαστικό αλλά μη επαληθευμένο ισχυρισμό που έγινε από μια Παλαιστίνια»;

Η συνέντευξη στράφηκε στις πράξεις βίας και τον θάνατο μωρών από σφαίρες, κάτι που -κατά την βασίλισσα Ράνια- χρησιμοποιείται κατά κόρον από τα δυτικά ΜΜΕ χωρίς να υπάρχει απόδειξη γι’ αυτό, ενώ τόνισε ότι αισθάνεται την Δύση συνένοχο στον μαζικό θάνατο των αμάχων της Παλαιστίνης.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε τις μητέρες στην Γάζα, που γράφουν αριθμούς και ονόματα στα χέρια των παιδιών τους, ώστε να αναγνωριστούν όταν -κατά πάσα πιθανότητα- γίνουν σοροί.

 Κλείνοντας την έντονη συνέντευξή της, η βασίλισσα της Ιορδανίας δήλωσε πως ενώ η δυτική κοινή γνώμη δίνει έμφαση στην Χαμάς και στα γεγονότα που συνέβησαν με την επίθεση, στην ουσία η ιστορία ξεκινά πολύ πριν, και θα συνεχιστεί και πολύ μετά από την σημερινή σύρραξη.

Όπως τόνισε: «Πρόκειται για έναν αγώνα για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη».

 

 

 

  photo https://www.hellomagazine.com/ 

πηγή https://in.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This