EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Βιώνοντας μοναξιά μέσα σε σχέση

Βιώνοντας μοναξιά μέσα σε σχέση

13 Nov, 2023

Το να συμβιώνεις με έναν άλλο άνθρωπο, δε σημαίνει απαραίτητα και ότι νιώθεις αυτή την παρουσία σε κάθε στάδιο της ζωής και της καθημερινότητάς σου. Ακούμε συχνά να λένε «Η χειρότερη μοναξιά που μπορεί να βιώσει κανείς είναι αυτή που νιώθεις ενώ είσαι σε σχέση» κι αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για ένα είδος μοναξιάς το οποίο και δεν έχει επιλέξει κάποιος, πράγμα που πιθανών να του προκαλεί και μεγαλύτερη θλίψη.

Από τη στιγμή που κάποιος επιλέγει να μοιραστεί τη ζωή του με κάποιον άλλο άνθρωπο ή κομμάτι αυτής, αυτόματα επιλέγει να μοιράζεται και τις ανησυχίες του, τους φόβους του, τα προβλήματά του, όλες τις χαρμόσυνες στιγμές του, τους προβληματισμούς του, τα θέλω του και φυσικά τα όνειρά του. Επιλέγει να βασίζεται για όλους αυτούς του λόγους, όχι ως αποκούμπι αλλά ως στήριγμα, στον άλλον και να υπολογίζει σε αυτόν. Όταν αυτό αρχίζει να φθίνει, εκεί ξεκινά και το πρόβλημα. Ίσως στην αρχή να παραβλέπεται ή να μην προσδιορίζεται ακριβώς, όμως παράλληλα με ό,τι συμβαίνει ή καλύτερα με ό,τι παύει να συμβαίνει, δημιουργείται απόσταση. Σταδιακά χάνεται το ενδιαφέρον, η μία πλευρά κάνει σχέδια χωρίς απαραίτητα να συμπεριλαμβάνουν και το άλλο άτομο, λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς να υπολογίζεται η άλλη πλευρά και αρχίζουν να κυριαρχούν συναισθήματα άγχους, θλίψης και ανασφάλειας. Η απόσταση αυτή ολοένα και μεγαλώνει, αν δε λάβουμε τα μέτρα μας και κατ’ αυτό τον τρόπο οδηγούμαστε στο να αισθανόμαστε μόνοι, στο να είμαστε μαζί και όμως ο άλλος να μας λείπει.

Στην αρχή, οφείλουμε να μιλήσουμε με τον άνθρωπό μας. Να του εξηγήσουμε πώς πραγματικά αισθανόμαστε χωρίς να του επιρρίπτουμε ευθύνες και να τον θέτουμε σε αμυντική στάση. Αν δε δούμε κάποιο αποτέλεσμα έπειτα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο είναι ξεχωριστό και διαφορετικό για τον κάθε άνθρωπο και την κάθε σχέση ξεχωριστά, ίσως το να αποτανθούμε σε έναν ειδικό (είτε ψυχολόγο, είτε σύμβουλο σχέσης) να ήταν μία λύση. Σε καμία περίπτωση το να κλειστεί κάποιος στον εαυτό του, να αυτοτιμωρείται ή να αφήνει τον χρόνο να τρέχει, δε θα έκανε καλό. Είναι υγιές το να περνούμε από διάφορα στάδια, αρκεί τα στάδια αυτά να μη γίνονται μαρτυρικά για κανέναν. Αντιμετωπίζοντας τα πράγματα κατά πρόσωπο, με αλήθεια και αγάπη, η λύση θα βρεθεί οπωσδήποτε. Όποια κι αν είναι αυτή. Ακόμη και η περίπτωση του χωρισμού, αν είναι αναπόφευκτος, είναι λύτρωση. Ο φόβος που συνήθως μας κρατά δέσμιους είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων ένα απλό εμπόδιο που πρέπει να δρασκελίσουμε και να πάμε παρακάτω. Σε όλους αξίζει μια όμορφη, υγιής σχέση. Μην αφήνετε την ευτυχία σας στην τύχη, καθορίστε την όπως μπορείτε.

 

Καλύτερα να είσαι δυστυχισμένος μόνος παρά δυστυχισμένος μαζί με κάποιον άλλον.

Μαίριλυν Μονρόε

Αμερικανίδα ηθοποιός  (1926-1962)

photo NunoMartins2003 / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This