EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Βραβεία «Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος» για το έτος 2024

Βραβεία «Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος» για το έτος 2024

8 Apr, 2024

Τα δύο βραβεία «Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος» για το 2024 κέρδισαν με τα κείμενά τους μαθητές από τη Μεγάλη Ελλάδα (Κάτω Ιταλία) και τη Βόρειο Ήπειρο.

Από τη Μεγάλη Ελλάδα (Κάτω Ιταλία) βραβεύεται το κείμενο του Luigi Mattei από το χωριό Καλημέρα με θέμα «Ο Πίπι και η ελευθερία». Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κείμενο, όπως και όλα τα κείμενα που λάβαμε από τη Μεγάλη Ελλάδα, είναι γραμμένο σε τρεις γλώσσες, στα γκρίκο (ελληνική διάλεκτος της Μεγάλης Ελλάδας), στα ιταλικά και στα ελληνικά. Ο Luigi Mattei φοιτά στο Istituto Comprensivo Statale «Calimera» και διδάσκεται την ελληνική γλώσσα στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Απουλίας.

Από τη Βόρειο Ήπειρο ισοψήφησαν οι εκθέσεις της Ευαγγελίας Μάστορα από τους Ζερβάτες της Δρόπολης με θέμα «Έθιμα του τόπου μου» και του Σπύρου Λίτσι από το Αργυρόκαστρο με θέμα «Ευεργέτες Βορείου Ηπείρου: Ευάγγελος και Κωνσταντίνος Ζάππας» και θα μοιραστούν το ένα από τα δύο βραβεία. Η Ευαγγελία Μάστορα φοιτά στο Ενιαίο Σχολείο Βουλιαρατών ενώ ο Σπύρος Λίτσι στο Γενικό Λύκειο «Πνοή Αγάπης» Αργυροκάστρου.

Το Δ.Σ. της Επιτροπής Ελληνισμού αποφάσισε κατ’ εξαίρεση να χορηγήσει επιπλέον πεντακόσια ευρώ (500€) από το ταμείο της, ώστε και τα δύο παιδιά από τη Βόρειο Ήπειρο να λάβουν το ποσό που αντιστοιχεί στο βραβείο. Με αυτή την απόφαση το βραβείο «Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος» για το έτος 2024 θα είναι συνολικού ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1500€) και όχι χιλίων ευρώ όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Επομένως θα λάβουν από πεντακόσια ευρώ (500€) οι πιο κάτω:

  1. Luigi Mattei
  2. Ευαγγελία Μάστορα
  3. Σπύρος Λίτσι

Η Επιτροπή Ελληνισμού συγχαίρει όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν σε αυτόν τον διαγωνισμό. Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που θεσπίστηκε το συγκεκριμένο βραβείο και η μεγάλη συμμετοχή σε αυτό μας ενθαρρύνει ώστε να το συνεχίσουμε και τις επόμενες χρονιές.

Θυμίζουμε ότι το βραβείο αυτό προκηρύσσεται με δαπάνη του μέλους της Επιτροπής Ελληνισμού Ανδρέα Γιαννιτσόπουλου στη μνήμη του εγγονού του Ανδρέα Γιαννιτσόπουλου, ομογενούς μας κατοίκου ΗΠΑ, ο οποίος έχασε τη ζωή του αδόκητα το 2021 σε ηλικία μόλις 21 ετών.

 

 

Ο Πρόεδρος  Ιωάννης Αμπατζόγλου

Ο Γραμματέας  Παναγιώτης Φαραντάτος

 

photo https://amarysia.gr/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This