EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Operation White Tower

Βραβείο στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Δ/νσης Ασφάλειας Αττικής για τo «Operation White Tower»

27 Nov, 2023

Αναγνωρίστηκε σε παγκόσμιο επίπεδο ως η διερεύνηση της σημαντικότερης υπόθεσης κλοπών οχημάτων για το 2022

Βραβεύτηκε από τον Διεθνή Σύνδεσμο Ερευνητών Κλοπών Οχημάτων (International Association of Auto Theft Investigators)

 

Ο Διεθνής Σύνδεσμος Ερευνητών Κλοπών Οχημάτων (International Association of Auto Theft Investigators) απένειμε βραβείο στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για τη διερεύνηση υπόθεσης η οποία αναγνωρίστηκε παγκοσμίως ως η σημαντικότερη έρευνα κλοπής οχημάτων, για το έτος 2022.

Πρόκειται για την επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Operation White Tower» στο πλαίσιο της οποίας τον Μάιο του 2022 εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε κλοπές οχημάτων στην Αττική (σχετικό Δελτίο Τύπου).

Τα μέλη της προέβαιναν σε κλοπές οχημάτων από περιοχές της Αττικής, τα οποία πλαστογραφούσαν χρησιμοποιώντας έγγραφα οχημάτων που αγόραζαν από χώρες του εξωτερικού, και στη συνέχεια είτε τα διέθεταν σε μάντρες πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων, είτε τα αποσυναρμολογούσαν και μεταπωλούσαν τα ανταλλακτικά σε εταιρίες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της Χώρας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης είχαν συλληφθεί -8- μέλη της οργάνωσης και είχαν εξιχνιαστεί -18- περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, από τις οποίες αποκόμισαν παράνομο οικονομικό όφελος ύψους -388.800- ευρώ, ενώ για την επίτευξη της εγκληματικής δραστηριότητάς τους, είχαν αναπτύξει διασυνδέσεις με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και με τρίτες χώρες.

Το γεγονός αυτό είχε προβληθεί ευρέως στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με αποτέλεσμα ο «International Association of Auto Theft Investigators» να αναγνωρίσει την υπόθεση ως αυτή με το μεγαλύτερο αντίκτυπο παγκοσμίως στην αντιμετώπιση του Οργανωμένου Εγκλήματος, σχετικά με τις κλοπές οχημάτων.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, παρουσία του Προϊστάμενου της, του Αναπληρωτή Τμηματάρχη και Αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Ο Διεθνής Σύνδεσμος Ερευνητών Κλοπών Οχημάτων, είναι Οργανισμός ο οποίος εδρεύει στην πόλη Westminster της Πολιτείας Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Ιδρύθηκε το 1952 με σκοπό τη βελτίωση της επικοινωνίας και του συντονισμού μεταξύ των Αρχών που ασχολούνται με τις έρευνες κλοπών αυτοκινήτων. Απαρτίζεται από περίπου 2.000 μέλη που εκπροσωπούν 58 χώρες και περιλαμβάνει εκπροσώπους των Αστυνομικών Αρχών, που ασχολούνται με τη διερεύνηση, την πρόληψη και την εκπαίδευση στον τομέα των κλοπών οχημάτων.

 

 

 

photo https://thetoc.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This