EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Γεώργιος Σαρδέλης

Ο Γιώργος Θ. Σαρδέλης γεννήθηκε στην Νέα Αβώρανη Αγρινίου. Η δεύτερη μεγάλη πατρίδα και αγάπη του είναι το Λιβαδάκι της Ορεινής Ναυπακτίας το χωριό των προγόνων του.

Διαμένει στην Θεσσαλονίκη, είναι παντρεμένος με την Έλσα Συγκιρίδου και έχει δύο κόρες την Μαρία, Οικονομολόγο και την Εύη, Φιλόλογο.

Σπούδασε Οικονομικές επιστήμες στην Α.Β.Σ.Θ. (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας). Διετέλεσε ανώτατο οικονομικό στέλεχος για 14 χρόνια σε Πολυεθνική Εταιρεία.

Από το 1993 διατηρεί γραφείο Οικονομολόγου – Συμβούλου Επιχειρήσεων.

Έχει διατελέσει Καθηγητής Οικονομικών, εισηγητής επιμορφωτικών σεμιναρίων, αρθρογράφος σε οικονομικά blogs, διαδικτυακά περιοδικά, οικονομικός αναλυτής στα ΜΜΕ και ομιλητής σε ιδιωτικά και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας κ.α.

Οι πολύπλευρες ενασχολήσεις του με τις Οικονομικές επιστήμες, τα κοινωνικά και ανθρωπιστικά προβλήματα προβάλλοντας τις αξίες και αρετές, που εκλείπουν κατά μεγάλο βαθμό σήμερα και με την πανελλαδική αναγνώριση του δημιουργικού του έργου, τον έφεραν πολύ κοντά στις βουλευτικές εκλογές του 2015 και 2019.

Ως σύμβουλος ψυχικής υγείας προσφέρει με ανιδιοτέλεια αγάπη και θαλπωρή στους συνανθρώπους του.

Ο Ποιητής, μέσα από τα βιβλία του και με γραφή έντονα εξομολογητική, καταπιάνεται με την αναζήτηση της Αλήθειας μέσα στην πραγματικότητα, αποτυπώνοντας τις αγωνίες κάθε μεμονωμένου ανθρώπου. Οραματίζεται έναν καλύτερο κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια, ανισότητες και δικαιοσύνη για όλους. Θεωρεί την οικογένεια ως θεμέλιο λίθο για ευτυχισμένες κοινωνίες.

Να επισημάνουμε ότι τα πνευματικά του δημιουργήματα είναι αυτοεκδόσεις και όλα τα έσοδα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει τη φιλοσοφημένη βιωματική λογοτεχνία «Κατάθεση ψυχής», την ποιητική συλλογή «Ομιλούσες σιωπές» και την ποιητική συλλογή «Βήματα ζωής», που επιτελούν την «Εκ βαθέων» τριλογία.

Οι σχέσεις ζωής θανάτου και η μεταφυσική της πίστης ορίζουν σε πολλά από τα ποιήματα αναστοχασμούς του ποιητή για το τι γίνεται με τους ματαιωμένους βίους και τα ζητήματα πίστης σε καθετί ανθρώπινο και θεϊκό μαζί.

Ο Γιώργος Σαρδέλης έχει διαρκώς το παράθυρο της ψυχής του ανοιχτό. Μας υποδέχεται στην προσωπική του Γεσθημανή και μας εμπνέει, μας συνεπαίρνει με την ορμή της αλλαγής!

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.)
greek-news-and-Radio-FL-logo

Μάθετε Πρώτοι τα Νέα

Γραφτείτε στην εφημερίδα μας και μαθαίνετε τα νέα από πρώτο χέρι, Αξιόπιστα και με Διαφάνεια, χωρίς Φίμωτρο!

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This