EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
νήσος Ellis

Γης Απόδημοι Ελληνες/Πάτρα – νήσος Ellis

17 Nov, 2022

Με τον τίτλο “Γης Απόδημοι Έλληνες / Πάτρα – Νήσος Ellis” θα πραγματοποιηθεί η έκθεση φωτογραφίας και τεκμηρίων, αφιερωμένη στην μετανάστευση της νεώτερης Ελλάδας, από το λιμάνι της Πάτρας του 1900, προς την Νέα Υόρκη.

Η έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της στις 20 Νοεμβρίου και είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, σχεδιασμένη με την βοήθεια του Μουσείου Τύπου της της ΕΣΗΕΠΗΝ, του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, του Επιμελητηρίου Αχαϊας και του Δήμου Πατρέων, έχοντας σαν συνεργάτες ιστορικούς, μελετητές, φορείς, συλλέκτες και ιδιώτες της πόλης.

Ανάμεσα στα εκθέματα, ιστορικές φωτογραφίες, αντικείμενα, τεκμήρια εκείνης της εποχής.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παραστεί ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, οι ομιλίες των οποίων καθώς και οι παρουσιάσεις θα μεταδοθούν online και στην Αμερική.

Για αρκετούς Έλληνες μετανάστες, το λιμάνι της Πάτρας ήταν η πύλη προς την Δύση. Η μεταναστευτική ροή ξεκίνησε το 1890 και διήρκησε μέχρι το 1965 με τελευταία πλοία να μεταφέρουν μετανάστες στο εξωτερικό το Σατούρνια και το Βουλκάνια. Η Αμερική ήταν ο Νέος Κόσμος για οικονομικά ασταθείς Έλληνες, κυρίως αγρότες και κτηνοτρόφους από τα Καλάβρυτα και την Πάτρα, ανάμεσά τους όμως και γόνοι εύπορων οικογενειών που έψαχναν νέα ξεκινήματα. 

patra istoriki ekthesi 3

photo https://agrinionews.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This