Όλοι μας έχουμε αρρωστήσει και γνωρίζουμε τις συνέπειες και το βαθμό επικινδυνότητας της κάθε ασθένειας. Το ερώτημα που τίθεται είναι το γιατί αρρωσταίνουμε, ποια είναι τα αίτια και πώς μπορούμε να είμαστε υγιείς στη ζωή μας μέσω της πρόληψης.
Με τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά θα προσπαθήσουμε να καταδείξουμε πού οφείλονται οι ασθένειες και πώς μπορούμε να ανταπεξέλθουμε, να προλάβουμε τα αίτια που γεννούν την αρρώστια.
Ο κάθε άνθρωπος δεν μπορεί να αρρωστήσει από εξωτερικούς παράγοντες και από εξωτερικές αιτίες.
Οι αιτίες της ασθένειας προέρχονται πάντα από τον εσωτερικό μας κόσμο, κυρίως από τις αρνητικές σκέψεις, τα αρνητικά συναισθήματα, αλλά και από τον τρόπο ζωής του κάθε ανθρώπου π.χ. υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων, χρήση ουσιών, αλκοόλ, διατροφή, άγχος, στρες κλπ.
Όλα αυτά λοιπόν εξασθενούν τα «ενεργειακά μας σώματα» με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σταδιακά αδύνατα σημεία στην αύρα μας και το αιθερικό μας σύστημα αρχίζει να εξασθενεί, να υπάρχουν μπλοκαρίσματα, όπως λέμε στην αύρα μας και το φυσικό μας Σώμα να αρρωσταίνει.
Καταλήγουμε λοιπόν ότι τα μπλοκαρίσματα της αύρας μας είναι η αιτία να προκαλούνται διάφορες ασθένειες στο φυσικό μας Σώμα. Είναι αυτό που λέμε στην καθημερινότητά μας να κάνουμε θετικές σκέψεις οι οποίες μας ανεβάζουν και επηρεάζουν θετικά την υγεία μας
Τι είναι τα ενεργειακά μας σώματα, η αύρα μας;
Όλα γύρω μας στη φύση συνθέτονται από ενέργεια, όπως ο άνθρωπος, τα ζώα, τα φυτά, τα δέντρα κλπ. Αυτό λοιπόν το ενεργειακό πεδίο, αόρατο για ένα μη εξασκημένο μάτι, εκτείνεται προς τα έξω της κάθε οντότητας και ονομάζεται αύρα.
Η αύρα μοιάζει με την ατμόσφαιρα της Γης και όσο πιο κοντά είμαστε τόσο πιο πυκνή είναι. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για να δούμε την αύρα είναι εάν παρατηρήσουμε από ψηλά ένα δέντρο, βλέπουμε να υπερυψώνεται πάνω από αυτό περίπου 20 – 40 εκατοστά μία πυκνή μάζα που μοιάζει πολύ ορατή με γυμνό μάτι και αυτή είναι η αύρα του δέντρου.
Στον άνθρωπο ανάλογα με την πνευματική του εξέλιξη η αύρα του εκτείνεται περίπου από 20- 90 εκατοστά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ορατής αύρας είναι οι εικόνες των αγίων στις εκκλησίες, όπου η ακτινοβολία της είναι ιδιαίτερα μεγάλη και ιδιαίτερα λαμπερή και φωτεινή γύρω από το κεφάλι του αγίου και εκτείνεται σε μεγάλη απόσταση.
Η ανθρώπινη αύρα περιέχει πολλά χρώματα και ποικίλα που είναι συνήθως μπλε, γκρι, λευκό, ροζ, κόκκινο, βιολετί κλπ. Το χρώμα της αύρας του εξαρτάται κυρίως από ποια ψυχολογική και συναισθηματική κατάσταση βρίσκεται ο άνθρωπος, π.χ. εάν κάποιος είναι θυμωμένος η αύρα του είναι κόκκινη, εάν είναι στενοχωρημένος γκρίζα και εάν είναι πλήρως ισορροπημένος, χαρούμενος και ευτυχισμένος θα έχει χρώμα βιολετί ή ανοιχτό θαλασσί ή φωτεινό ροζ, δηλαδή χρώματα φωτεινά και λαμπερά.
Κάθε άνθρωπος εκπέμπει την δική του αύρα που τον χαρακτηρίζει ως οντότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όταν πρωτογνωρίζουμε κάποιον άνθρωπο, αμέσως καταλαβαίνουμε το ποιόν του, την προσωπικότητά του και αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ενδυμασία του, αλλά με την ενέργεια που τον περικλείει, δηλαδή την αύρα του.
Η αύρα του ανθρώπου αποτελείται από επτά πεδία, από επτά ενεργειακά σώματα. Τα ενεργειακά αυτά σώματα διαπερνούν το φυσικό μας σώμα, είναι φωτεινά και διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο κατά το σχήμα, τα χρώματα, τη δομή και την υφή.
Το φυσικό μας σώμα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τα εφτά λεπτοφυή ενεργειακά σώματα (αύρα) τα οποία λειτουργούν αλληλεπιδρώντας με τα «τσάκρας» και τους μεσημβρινούς μας.
Το κάθε ένα από αυτά τα εφτά ενεργειακά σώματα έχει τη δική του δόνηση και διαπερνούν το ένα το άλλο. Δηλαδή το πρώτο ενεργειακό μας σώμα διαπερνά το φυσικό σώμα και διαπερνάται από όλα τα ανώτερα σώματα της αύρας.
Τα τέσσερα ενεργειακά μας σώματα που είναι κοντά στο φυσικό μας Σώμα λέγονται και «πρώτα». Όσο πιο πολύ καθημερινά ασχολούμαστε με τον Ανώτερο Εαυτό μας και με συνεχή διαλογισμό περνάμε σταδιακά σε ανώτατα πνευματικά επίπεδα δονήσεων και ερχόμαστε σε επαφή με τα πιο λεπτοφυή ενεργειακά μας σώματα.
Σε αυτά τα ανώτατα επίπεδα συνειδητότητας που η αντίληψη μας δονείται σε υψηλές συχνότητες και δονήσεις, μπορούμε να αντιληφθούμε την αύρα μας, να τη νιώσουμε και να τη δούμε.
Υ.Γ. Θα υπάρξει και συνέχεια.
Γιώργος Σαρδέλης
Οικονομολόγος – Συγγραφέας/Ποιητής