EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
διακαθετηριακή εμφύτευση

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε διακαθετηριακή εμφύτευση αορτικής βαλβίδας στο Σωτηρία

2 Nov, 2022

Για πρώτη φορά στο γενικό νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Σωτηρία πραγματοποιήθηκε διακαθετηριακή εμφύτευση αορτικής βαλβίδας (TAVI), και μάλιστα με επιτυχία. Μια απαιτητική επέμβαση, αλλά με άμεσο αποτέλεσμα.

Από το 2021 έχουν ξεκινήσει στην Γ΄ Παν/μιακή Καρδιολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο Σωτηρία οι επεμβάσεις για αντιμετώπιση καρδιακών παθήσεων, όπως σύγκλειση ανοικτού ωοειδούς τρήματος, μεσοκολπικής επικοινωνίας, παραβαλβιδικής ανεπάρκειας, βαλβιδοπλαστκές αορτικής βαλβίδος, ηλεκτροφυσιολογικές μελέτες κ.α., αλλά και περιπτώσεων στεφανιαίας νόσου. 

Η επέμβαση γνωστή ως TAVI (διακαθετηριακή εμφύτευση –  αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας), είναι μια αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου αλλά και επέμβαση ιδιαίτερα απαιτητική. Πραγματοποιείται σε ασθενείς με μεγάλη στένωση αορτικής βαλβίδας και υψηλό χειρουργικό κίνδυνο, ο οποίος δεν επιτρέπει άλλου είδους χειρουργική επέμβαση.

H TAVI πραγματοποιείται σε αιμοδυναμικό εργαστήριο, με τοπική αναισθησία, χωρίς την χρήση ολικής νάρκωσης και διασωλήνωσης, αποκτώντας πρόσβαση μέσω της μηριαίας αρτηρίας του ασθενή. Ο ασθενής μετά την επέμβαση αυτή μπορεί  να έχει άμεσα κίνηση, μόλις μία ημέρα μετά, ενώ με αυτό τον τρόπο μειώνεται και το χρονικό διάστημα παραμονής του στο νοσοκομείο. Παρ’ όλα αυτά χρειάζεται η συντονισμένη προσπάθεια διαφορετικών ειδικοτήτων όπως επεμβατικός καρδιολόγος, κλινικός καρδιολόγος και καρδιοχειρουργός.

Στο “Σωτηρία”, η επιτυχημένη επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τους καρδιολόγους της Γ´ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής με επικεφαλής τον Διευθυντή, Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Βαβουρανάκη, τον Καθηγητή και Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κ. Γεράσιμο Σιάσο, τον  Επιμελητή Καρδιολόγο κ. Κωνσταντίνο Καλογερά, και τον Καρδιολόγο Ευστράτιο Κατσιάνο. Αρωγοί στην επέμβαση ήταν ο Καρδιοχειρουργός κ. Απόστολος Ρουμπελάκης, ο Αγγειοχειρουργός, Καθηγητής κ. Ιωάννης Κακίσης,  ο Επιμελητής Αναισθησιολογίας κ. Κωνσταντίνος Παπαμιχαήλ και ο προϊστάμενος του αιμοδυναμικού και συντονιστής ειδικότητας Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας 1ης ΥΠΕ, κ. Θεόδωρος Πεσιρίδης.

Η Επέμβαση πραγματοποιήθηκε στην Υβριδικών προδιαγραφών αίθουσα του Αιμοδυναμικού εργαστηρίου που είναι εξοπλισμένη με εξωσωματική κυκλοφορία.

Ο ασθενής μετά την επέμβαση, παρακολουθείται στην Μονάδα Εμφραγμάτων του “Σωτηρία”.

 

photo πηγή https://in.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This