EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Για σένα που έφυγες νωρίς

Παρουσιάστηκε το εξαιρετικό βιβλίο της Ιωάννας Λαζάρου «Για σένα που έφυγες νωρίς»

27 Sep, 2022

Το απόγευμα της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκε τελικά το εξαιρετικό βιβλίο της Ιωάννας Λαζάρου «Για σένα που έφυγες νωρίς«, με την εκδήλωση να έχει αναβληθεί από την αρχική ημερομηνία της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου, εξαιτίας του πανελλαδικού κύματος απεργιών.

Οι φιλόξενοι χώροι του «The Blind Beggar», στην Χαριλάου Τρικούπη 6-10, εντός της στοάς Atrium, κατακλύστηκαν από νωρίς το απόγευμα για την υψηλοτάτου επιπέδου παρουσίαση, που ξεκίνησε στις 19.00, παρουσία πλήθους εκλεκτών προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι επιστήμονες, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, καλλιτέχνες και κυρίως άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι για τα θέματα γύρω από τα οποία περιστρέφεται και η θεματολογία του εν λόγω βιβλίου.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οίκο ΒusinessRise Publishing House, με επιμελήτρια κειμένων την Ειρήνη Φραγκάκη και αποτελεί μία κατάθεση ψυχής, μια ιστορία βγαλμένη από την ζωή, που ξεκινάει την πορεία μιας πολυαναμενόμενης τριλογίας. Πρόκειται για μια ιστορία που ολοκληρώνεται μέσα από 34 κεφάλαια, όπου ξετυλίγονται γεγονότα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την απελευθέρωση έως και την περίοδο της Δικτατορίας, όπως τα έζησαν και τα αντιμετώπισαν οι ήρωες του βιβλίου καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Στο πάνελ της άψογα οργανωμένης παρουσίασης συμμετείχαν, εκτός από την ίδια την συγγραφέα και δημοσιογράφο Ιωάννα Λαζάρου, οι (με την σειρά που έλαβαν τον λόγο): Δημήτριος Βαρβαρήγος – Συγγραφέας και Κριτικός βιβλίων, Μαρία Γεωργίου Σπυράκη – Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Νικόλ Λιακοσταύρου – Ραδιοφωνική παραγωγός και Μαρία Νίκη Ρηγινιώτη – Σύμβουλος Υγείας για Ψυχοθεραπεία και Ψυχοσωματική Θεραπεία. Οι δυόμιση περίπου ώρες της παρουσίασης κύλησαν σχεδόν απνευστί, με το κοινό να παρακολουθεί προσηλωμένο τις υψηλού επιπέδου επιστημονικά τεκμηριωμένες ομιλίες, αλλά και προσωπικές μαρτυρίες που πραγματικά μας συγκλόνισαν!

Ενδεικτικά, παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από την μεστή κριτική του Δημήτρη Βαρβαρήγου, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ένα έργο ολοκληρωμένο που κάλλιστα θα μπορούσε να αναφερθεί ως η σάγκα μιας οικογένειας στα πέτρινα χρόνια του πολέμου και των πέτρινων αισθημάτων του πατέρα αφέντη. Είναι ένα βιβλίο χαρακτήρων κι ένα τέτοιο βιβλίο, με αληθοφανείς χαρακτήρες, δεν το ξεχνάς ποτέ καθώς όλη η πλοκή είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και σε συμπεριφορές σκληρές κι απάνθρωπες. Είναι ένα έργο ζωής που ταυτίζει τον αναγνώστη με τους ήρωες και δένεται συναισθηματικά μαζί τους. Είναι αυτά τα βιβλία που όταν διαβαστούν τα θυμόμαστε, καθώς η ταύτιση με τους ήρωες και τις πράξεις τους είναι ένας συνδετικός κρίκος, όπως και στην πραγματικότητα. Ήταν η εποχή που οι κακουχίες, η ανέχεια και η πείνα μάστιζαν τον πληθυσμό και κάθε σπίτι έκρυβε τον δικό του πόνο. Από αυτό το σημείο ξεκινάει το δράμα της επιβίωσης για όλους, μα κυρίως για την μικρούλα Ελένη, που λόγω συνθηκών οι κανόνες της ζωής φανερώνουν το σκληρό τους πρόσωπο με την έντονη βία και την ανθρώπινη εκμετάλλευση. Ένα συγκλονιστικό βιβλίο που διαβάζεται εύκολα και δύσκολα ξεχνιέται. Οι αφηγήσεις στάζουν πόνο και δάκρυ. Η συγγραφέας περιγράφει έναν επαρχιακό τόπο σε μια δύσκολη χρονική περίοδο, άκρως δυστοπική». Την εκδήλωση επένδυσε μουσικά με την κιθάρα και το τραγούδι του ο Λεωνίδας Καλογεράς, ενώ το όλο event ολοκληρώθηκε με ζωηρή συζήτηση για την έμφυλη βία.

Η Ιωάννα Λάζαρου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε διαφήμιση και δραστηριοποιείται στον κλάδο του Marketing από το 2006, με την εταιρεία της “Βusinessrise.Ιnc”, όπου διατελεί Πρόεδρος μέχρι σήμερα. Η αγάπη της για τα Eλληνικά γράμματα, καθώς και το πάθος της για την λογοτεχνία, την ώθησαν να ασχοληθεί ενεργά με το χώρο και να αρθρογραφεί σε διάφορες έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες. Τα τελευταία 20 χρόνια ζει στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Μαϊάμι της Φλόριδας. Διατελεί από το 2008 Πρόεδρος του “Hellenic Diaspora Group”. Είναι επίσης ιδιοκτήτρια του Greek News & Radio FL, δηλαδή της Ελληνικής Εφημερίδας και του Ραδιοφώνου της Florida. Για την Ιωάννα Λάζαρου και τις δραστηριότητές της έχουν γράψει πολλές ηλεκτρονικές και έντυπες εφημερίδες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπως η Miami Herald, η South Florida Sun Times, η South Florida Gourmet κ. άλ., ενώ συνεντεύξεις της, που αφορούν σε θέματα μετανάστευσης, έχουν φιλοξενηθεί σε ποικίλα ελληνικά Μ.Μ.Ε.

Εμείς δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε την φίλη Ιωάννα Λαζάρου και να την ευχαριστήσουμε για τις μοναδικές στιγμές συγκίνησης που ζήσαμε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της. Καλοτάξιδο να είναι! Και εις άλλα με υγεία!

 

Λεζάντα φωτογραφίας

Από αριστερά: η Μαρία Γεωργίου Σπυράκη – Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, ο Δημήτριος Βαρβαρήγος – Συγγραφέας και Κριτικός βιβλίων, η συγγραφέας Ιωάννα Λαζάρου, η Μαρία Νίκη Ρηγινιώτη – Σύμβουλος Υγείας για Ψυχοθεραπεία και Ψυχοσωματική Θεραπεία, η Νικόλ Λιακοσταύρου – Ραδιοφωνική παραγωγός.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This