EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Για σένα που έφυγες νωρίς

“Για σένα που έφυγες νωρίς”

22 Oct, 2022

Με συναισθηματική φόρτιση διάβασα το βιβλίο της Ιωάννας Λαζάρου “Για σένα που έφυγες νωρίς¨ από τις εκδόσεις BUSINESSRISE PUBLISHING HOUSE. Φόρτιση που με ακολουθεί ακόμα και τώρα αναλογιζόμενη τα γεγονοτα που διαδραματίζονται σ’ αυτό, ξεκινώντας από τα χρόνια του ’40 σ’ ένα χωριό της Θεσσαλίας και που συνεχίζονται και στη μεταπολεμική περίοδο, με την νοοτροπία της ανδροκρατούμενης κοινωνίας. Υπεροχή και αποδοχή του αρσενικού που ακόμα και με την άσκηση βίας και κτητικότητας απέναντι στα θυληκά της οικογένειας να παραμένει χωρίς αντιμετώπιση. Ομολογώ πως με καθήλωσε με την ανάγνωσή του.

Αφηγηματικός ο λόγος που ρέει αβίαστα. Λόγος λιτός , με σκληρές αλήθειες, χωρίς καμιά προσπάθεια που να προκαλεί αυτήν τη συναισθηματική φόρτιση, όμως κατακλύζει τον αναγνώστη με τη βάναυση συμπεριφορά των αρσενικών και τις αδικίες απέναντι στα θυληκά.

Οι δυσκολίες, η ορφάνια αλλά και η ομορφιά της μικρής Ελένης της άνοιξαν δρόμο ερωτικό για τον Πέτρο το γιο του

καπετάνιου, άρχοντα της περιοχής. Η αναπηρία του όμως, μαζί με τα βίαια στοιχεία του χαρακτήρα του και την ανάγκη προβολής της υπεροχής του αρσενικού- καταβολές πατρικές- μετά από τις πρώτες ερωτικές συγκινήσεις, που τους ένωσαν, έβγαλαν στην επιφάνεια όλη τη σκληρότητα του χαρακτήρα του κακοποιώντας την αγαπημένη του που έφυγε άδικα και πολύ νωρίς απ’ τη ζωή μη αντέχοντας τέτοια βιαιότητα. Η συμπεριφορά αυτή του Πέτρου συνεχίστηκε και μετά το θάνατό της στη μικρή κόρη τους, την Άννα, που μεγάλωνε με ομορφιά, ευαισθησία, όνειρα και ιδιαίτερη εξυπνάδαμ αλλά και με τον πόνο της απώλειας της μητέρας. Αναγκαστικά και με υπομονή κι αυτή αποδεχόταν, όπως κι εκείνη τη σκληρή κι απάνθρωπη στάση του πατέρα. Η ζωή της κοντά του ήταν μια επίγεια κόλαση……….

¨….τα λόγια και η συμπεριφορά του πατέρα της άφηναν σημάδια στην ψυχούλα της που δε θα γιατρεύονταν ποτέ.

-Δε θα ξαναδείς το φως του ήλιου αν δε συμμορφωθείς. Δε θα σε αφήσω εγώ να γίνεις ο περίγελος του κόσμου καί να με κάνεις ρεζίλι στην κοινωνία. Καλύτερα να σε σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια……….” της έλεγε.

Ένα μυθιστόρημα με γεγονότα αληθινά που διαβάζεται αβίαστα και παρασύρει τον αναγνώστη προκαλώντας του συναισθήματα ποικίλα. Χαρές, θλίψη, πόνο, αγανάκτηση. Σκέψεις αρνητικές, αλλά και θετικές προσμένοντας με αγωνία τη συνέχεια στο επόμενο βιβλίο της συγγραφέα.

θερμά συγχαρητήρια Ιωάννα. Καλοτάξιδο να είναι το πρώτο σου μυθιστόρημα. Κι άλλα πολλά να ακολουθήσουν.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This