EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Γιώργος Καστρουνής

Ο Γιώργος Καστρουνής είναι Ελληνοαμερικάνος και γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες (Bachelor of Arts) στην Αγγλία στο Kingston University. Στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά (Master of Arts) στο London School of Economics στην Αγγλία και στο New School for Social Research της Νέας Υόρκης. Η αγάπη του όμως για το θέατρο τον ώθησε να σπουδάσει Υποκριτική και Σκηνοθεσία στο American Academy of Dramatic Arts στη Νέα Υόρκη, όπου σπούδασαν ηθοποιοί όπως ο Robert Redford, Kirk Douglas, Danny DeVito, John Cassavetes. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότα (North Dakota State University) στην Αμερική, όπου και απέκτησε το πτυχίο Master of Arts στις Θεατρικές Τέχνες.
Η ενασχόλησή του με τη συγγραφή και το θέατρο άρχισε όταν ήταν ακόμα στο λύκειο. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Το 2008 εξέδωσε ένα λεύκωμα / gift book («ΕΡΑΣΤΕΣ - Ιστορίες και Εικόνες») με τις Εκδόσεις Καλέντη, και το 2010 και το 2012 εξέδωσε δυο βιβλία-ημερολόγια για το 2011 και το 2013, αντίστοιχα, με τις Εκδόσεις Κοντύλι και με τίτλο «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ» και το 2014 εξέδωσε τα «ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ-Η Κόκκινη Συλλογή» με τις Εκδόσεις Αμφιθέατρο. Τέλος, το 2018, εξέδωσε με τις Εκδόσεις 24γράμματα την ποιητική συλλογή με τίτλο, «Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ». Το πιο πρόσφατο συγγραφικό του έργο είναι η ποιητική του συλλογή, «ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ», που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2020, από τις Εκδόσεις 24 γράμματα.
Επιπλέον, έχει γράψει θεατρικά έργα τα οποία έχουν παιχτεί από πανεπιστημιακές θεατρικές ομάδες καθώς και από ερασιτεχνικούς και επαγγελματικούς θιάσους στην Αμερική και στην Ελλάδα. Έχει επίσης συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης, και σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές ως ηθοποιός. Τον χειμώνα του 2018 ανέβασε επαγγελματικά ως παραγωγός και ως σκηνοθέτης ένα δικό του θεατρικό έργο, το «ΘΕΟΣ ΑΠΩΝ», στο “Θέατρο της Ημέρας” καθώς και τον Ιούνιο του 2022, μια σύνθεση 5 μονοπράκτων με ενιαίο τίτλο, «CASUS BELLI» στο “Θέατρο Παραμυθίας” για το οποίο έλαβε το πρώτο βραβείο κειμένου στον Διαγωνισμό Πρωτότυπου Θεατρικού Έργου από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος .
Επίσης, από πέρυσι τον Δεκέμβριο (4/12/22) ξεκίνησε να κάνει πανελλαδικά “Βιωματικά Σεμινάρια Συναισθηματικής Νοημοσύνης & Επικοινωνίας βασισμένα στο Σύστημα Στανισλάβσκι”, με πρώτη στάση τη Λάρισα, στο “Θέατρο Τεχνών Λάρισας”.
Από το 1992, είναι διευθυντής του Κέντρου Ξένων Γλωσσών, “iSpeak Language School” (πρώην “Αμφιθέατρο-Ξένες Γλώσσες”) στην Καισαριανή
Το 2009 πραγματοποίησε ένα όνειρο ζωής. Δημιούργησε τη Θεατρική Σχολή “Actors in Action” για παιδιά και ενήλικες, με παραρτήματα στο Κολωνάκι και στην Καισαριανή
To 2014, ίδρυσε τον δικό του εκδοτικό οίκο, Εκδόσεις ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Τα «ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - Η Κόκκινη Συλλογή» είναι το πρώτο βιβλίο που εκδίδει με τις δικές του εκδόσεις.
Τέλος, το 2019 δημιούργησε το “EQ Fitness Program”, ένα πρόγραμμα βιωματικών σεμιναρίων, για την ανάπτυξη, ενδυνάμωση, και εκγύμναση της Συναισθηματικής Νοημοσύνης μέσω επιλεγμένων ασκήσεων υποκριτικής (Σύστημα Στανισλάβσκι)
greek-news-and-Radio-FL-logo

Μάθετε Πρώτοι τα Νέα

Γραφτείτε στην εφημερίδα μας και μαθαίνετε τα νέα από πρώτο χέρι, Αξιόπιστα και με Διαφάνεια, χωρίς Φίμωτρο!

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This