EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Γράμμα σε έναν δάσκαλο

Γράμμα σε έναν δάσκαλο

15 Nov, 2021

Γράμμα σε έναν δάσκαλο

Αγαπημένε μου δάσκαλε,

Σου γράφω αυτό το γράμμα, γιατί τελευταία έχω κάποιους προβληματισμούς.

Κάθε χρόνο, μου δίνεις βαθμούς. Ένα χαρτί που με αξιολογείς για τις μαθησιακές και τις συμπεριφορικές μου ικανότητες. Κάποιες φορές είσαι ικανοποιημένος από εμένα και με επιβραβεύεις αναλόγως, κάποιες άλλες, δε σε ικανοποιώ όσο περίμενες και καλείς τους γονείς μου να παραπονεθείς βάζοντάς μου χαμηλή βαθμολογία ως πληρωμή των κόπων μου.

Θα συμφωνήσω, δε φέρνω αντίρρηση ούτε κάνω παράπονα. Ίσα ίσα. Όταν λες τα καλύτερα, με κάνεις να φουσκώνω σαν παγόνι. Όταν πάλι έχεις να μου προσάψεις κάτι, στεναχωριέμαι που δε στάθηκα στο ύψος που με ήθελες, μα συνεχίζω να προσπαθώ.

Αλλά να…

Εσύ έχεις τη δυνατότητα να με αξιολογήσεις. Να με μαλώσεις, να με «προδώσεις» στους γονείς μου.

Εγώ όμως;

Τι δυνατότητα έχω να πω τη γνώμη μου για σένα; Ποιος θα με ρωτήσει εμένα αν είμαι ικανοποιημένος από εσένα;

Εσένα που σε τοποθέτησαν σε αυτή τη θέση κρίνοντάς σε κατάλληλο. Εγώ δεν έχω λόγο να πω ότι σε αγαπώ ή δε σε αγαπώ; Εγώ δεν έχω κρίση να πω ότι είσαι ή όχι καλός δάσκαλος; Εγώ σε ποιον θα πω τα καλά ή τα κακά σου;

Ξέρεις, δάσκαλε, δεν είμαι από εκείνα τα παιδιά που δεν αγαπούν το σχολείο. Δεν είμαι από τα παιδιά που πηγαίνω γιατί με αναγκάζουν. Το αγαπώ το σχολείο μου. Μου αρέσει να μαθαίνω, να γίνομαι έξυπνος και σε έχω ακούσει προσεκτικά να λες, ότι αν αποκτήσουμε πολλές γνώσεις, θα γίνουμε μικροί σοφοί.

Δάσκαλε, πολύ θα ήθελα να έχω κι εγώ ένα σημείο αναφοράς και να λέω όσα σκέφτομαι και νιώθω για σένα. Να τους πω, ότι ο δικός μου ο δάσκαλος, είναι τόσο έξυπνος και καλός, που θέλω να του μοιάσω μια μέρα. Να γίνω σαν κι αυτόν.

Δάσκαλε, όσα χρόνια με έχεις στα χέρια σου, είσαι για μένα πρότυπο. Είσαι εκείνος που με πλάθει σαν πλαστελίνη. Με βοηθάει να γίνω μεγαλώνοντας κάτι όμορφο, καλό…

Αγαπημένε μου, δάσκαλε, χαίρομαι που από τη θέση που σε τοποθέτησαν, εσύ επέλεξες να κατέβεις λίγο προς τα μένα και να με κοιτάξεις στα μάτια…

Κι αφού δε βρίσκω κάποιον συγκεκριμένο να πω όσα νιώθω, τα γράφω εδώ να τα μάθει όλος ο κόσμος. Και πού ξέρεις; Ίσως μια μέρα, φτάσει και σε εκείνους που θα ήθελαν να μάθουν την απόδοσή σου ως δάσκαλος, μέσα από τα παιδικά μάτια ενός μαθητή σου.

Ο αιώνιος μαθητής σου

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This