EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Γυναικοκτονιών συνέχεια

Γυναικοκτονιών συνέχεια

29 Aug, 2022

 Δύο νέα περιστατικά σημαίνουν γυναικοκτονιών συνέχεια, το ένα στην Ελλάδα και το άλλο στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Κυψέλης διαδραματίστηκε το πρωτοφανές, για την αγριότητά του, έγκλημα με θύμα μια γυναίκα, με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, στην μέση του δρόμου. Οι περαστικοί άκουσαν τις φωνές της, την εντόπισαν και κάλεσαν την αστυνομία. 

Ο 40χρονος δράστης στην κυριολεξία κατέσφαξε την γυναίκα με ένα μαχαίρι, προκαλώντας άγριες τομές στο σώμα της. Η αστυνομία με βάση την υπόδειξη του συζύγου της γυναίκας, ο οποίος θα απελαθεί λόγω έλλειψης εγγράφων, εντόπισε τόσο το μαχαίρι όσο και τον δράστη, ο οποίος συνελήφθη.

Ο δράστης δηλώνει αμετανόητος. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, εργαζόταν μαζί με το θύμα με το οποίο είχαν τελευταία και ερωτική επαφή. Ζητήματα δανεικών χρημάτων από τον δράστη προς το θύμα που δεν επιστρέφονταν, και ένας γάμος του θύματος που δεν τελείωνε, όπως είχε δοθεί η υπόσχεση – έκαναν τον δράστη να θυμώσει, να σηκώσει το μαχαίρι και να κατασφάξει την γυναίκα, χωρίς να θεωρεί ότι χρειάζεται να μετανιώσει γι’ αυτό.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη στην Ιταλία, και δίνει μια ακόμη διάσταση πραγματικότητας. Πρόκειται για τον θάνατο της Αλεσάντρα Ματεούτσι, που χτυπήθηκε βάναυσα από τον σύντροφό της με ρόπαλο, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της.

Η γυναίκα είχε πολλές φορές καταγγείλει στην αστυνομία τον σύντροφό της για τον βίαιο χαρακτήρα του, αλλά και εκεί – όπως και στην ελληνική πραγματικότητα σε κάποια περιστατικά – υπήρξε αδράνεια και αδιαφορία, καθώς “κάποιοι μάρτυρες έλειπαν σε διακοπές, οπότε καθυστέρησε η έρευνα της υπόθεσης”.

Ο δράστης του θύματος συνελήφθη. Είχε γίνει εμμονικός μετά την δήλωση του θύματος ότι θέλει να χωρίσουν.

Οι Ιταλοί υποστηρίζουν ότι κάθε τρεις ημέρες συμβαίνει και μια γυναικοκτονία.

Αυτό σημαίνει ότι τόσο συχνά πρέπει να αντιμετωπίζουμε και την αδιαφορία από πλευράς Αρχών και πολιτών, που ενίοτε γνωρίζουν αλλά δεν μιλούν για να σώσουν ζωές;

photo https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This