Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Subscribe to our newspaper
Δίσεκτα χρόνια

Δίσεκτα χρόνια

28 Apr, 2022

Η δική μας η γενιά, γεννήθηκε και μεγάλωσε, σε κάποια δίσεκτα χρόνια, με  κάποιες λιγοστές ανάσες χαράς, μια ολόκληρη ζωή.. Δίσεκτα χρόνια που  κάποιοι μεγάλοι «προστάτες» μας, τα σχεδίασαν και κάποιοι μικροί  κυβερνήτες μας, τα “έχτισαν”. 
 
1936 δικτατορία, 1945 εμφύλιος, 1965 αποστασία, 1967 δικτατορία, 2010  μνημόνιο, 2020 κορονοιος και σήμερα ένας “υποψήφιος” 3ος ” παγκόσμιος  πόλεμος.. 
 
Ένας πόλεμος με θύτες τα αδηφάγα συμφέροντα των “μετόχων” μιας Παγκόσμιας Τράπεζας Ανατολής και Δύσης. Και θύματα όλους εμάς τους  “πελάτες” τους που ψάχνουμε ακόμη να βρούμε ποιος είναι ο κακός και ποιος ο καλός..!! Ποιος λέει ψέματα και ποιος αλήθεια..!! 
 
Και τώρα, τι κάνουμε; Τίποτα, δυστυχώς. 
Μια γνήσια, λαϊκή επανάσταση που κάποιοι ονειρεύονται, είναι ανέφικτη.  Όχι μόνον επειδή οι μεγάλοι «προστάτες» μας έχουν τη δύναμη να την  πνίξουν από την πρώτη στιγμή αλλά, το κυριότερο, ούτε κάποιοι αξιόπιστοι  ηγέτες υπάρχουν, ούτε το μεγάλο, εξαπατημένο ή “βολεμένο” πλήθος, να την  στηρίξει. 
 
Η ιδανική λύση να ξαναχτιστεί μια νέα, καλύτερη Ευρώπη, θέλει πάρα πολύ χρόνο, είναι σκέτη ουτοπία.. Η πλήρης εθνική και οικονομική μας  ανεξαρτησία, θέλει όχι μόνον ένα λαό έτοιμο να “πονέσει” πολύ για να  γλυτώσει την ισόβια σκλαβιά των παιδιών μας αλλά και κάποιους  αποφασισμένους και σοφούς ηγέτες. Ένας χιλιοπροδομένος λαός όμως δεν  έχει πια εμπιστοσύνη σε κανέναν. 
 
Τα πολιτικά μας κόμματα εξουσίας είναι, δυστυχώς, τόσο “σκλαβωμένα” από  τους “μεγάλους προστάτες» μας που άλλα γίνονται “εργαλεία” τους και άλλα  “διαβρώνονται”, συμβιβάζονται και αυτοκτονούν. 
 
Οποιαδήποτε Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας δεν πρόκειται να κάνει τίποτε  άλλο παρά να σφραγίσει όσα μεγάλα λάθη έγιναν ως τώρα. Αν βέβαια αντέξει  πάνω από μερικούς μήνες. 
Μια Ενωμένη Προοδευτική Παράταξη, είναι πολύ δύσκολο να ξαναγίνει  ενωμένη. Όπως σε εκείνα τα ιστορικά χρόνια της Εθνικής Αντίστασης.  Πολλές και άξιες προσωπικότητες, υπάρχουν. Μοναδικό εμπόδιο, οι  αμετακίνητες, “προσωπικές”, θέσεις τους.. 
 
Και οι εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα είναι μία από τα ίδια.. 
Δυστυχώς… 
 
Τι κάνουμε λοιπόν; Η ζωή που θα βγάλει από τα σπλάχνα της, κάποιες νέες,  άφθαρτες δυνάμεις, όπως συμβαίνει πολλές φορές, θα αργήσει πολύ.  Ως τότε κάποια μεσοβέζικη λύση θα υπάρξει, ερήμην του Ελληνικού λαού..  Όπως υπήρξε μετά την κατοχή και τον εμφύλιο με το Σοφούλη και τον  Πλαστήρα, μετά τη δικτατορία με τον Καραμανλή και μετά την οικονομική  κρίση, με κάποιους “υπαλλήλους” του Δ.Ν.Τ…. 
 
Ως τότε θα πρέπει να μείνουμε μακριά από τον πανικό που συνειδητά  κάποιοι τον καλλιεργούν. Με τη συνειδητή παραπληροφόρηση των ΜΜΕ.  Μόνον οι σωστά ενημερωμένοι Έλληνες Πολίτες και η μεθοδικά (και όχι  μόνον παρορμητικά),αγωνιζόμενη νεολαία, στην πρώτη γραμμή, μπορούν να  χτίσουν μια νέα, καλύτερη, πραγματικότητα. 
 
Βέβαια θα χρειαστούν κάποια χρόνια. Δεν πειράζει όμως. Δεν θα είναι ούτε  400 για να ‘ρθει το 1821, ούτε 7 για να φύγει η δικτατορία. Αρκεί να  συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι οι τότε «προστάτες» μας είναι, σχεδόν,  οι ίδιοι και τώρα. Και οι τότε «κυβερνήτες» μας, οι περισσότεροι, είναι,  σχεδόν, οι ίδιοι και τώρα. Και να αποφύγουμε το μέγιστο λάθος όλων μας,  να χτυπάμε, χρόνια τώρα, μόνο τους εικονικούς «κυβερνήτες» μας και  καθόλου τους «πραγματικούς»….Έξω από τα σύνορά μας.. 
 
Από νέους ενημερωμένους και αποφασισμένους ανεξάρτητους Πολίτες, θα  εξαρτηθεί και ο χρόνος και το αποτέλεσμα των αγώνων τους. Για μια  καλύτερη πατρίδα και για έναν καλύτερο κόσμο. Μελετώντας την Ιστορία,  έχουμε διαπιστώσει πια ότι οι Μεγάλες Αλλαγές έγιναν από αποφασισμένους  λαούς και από ασυμβίβαστους Ηγέτες, χωρίς καμιά εξουσία οι περισσότεροι.  Ενώ και οι περισσότερες Κυβερνήσεις ποτέ δεν άλλαξαν τον κόσμο. Απλώς  διαχειρίστηκαν, καλώς ή κακώς, την εξουσία, υπηρετώντας την «τέχνη» του  εφικτού, μόνον. 
 
Όπως ακριβώς έγινε, γίνεται και θα γίνεται, αιώνες τώρα, στην παγκόσμια  Ιστορία… 

Στέφανος Ληναίος

photo: https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This